Jostain pitää aloittaa

Olen haaveillut interrailistä, kaaauan, ja tietokoneella viettämästäni ajasta varmaan 50% on viimeisen vuoden aikana kulunut reissun suunnitteluun (Pitäisikö huolestua? -Kyllä!). Ajankohtakin on jo tovin ollut melko lailla lukkoon lyöty; toukokuussa lähden, kunhan lukukausi on taputeltu. Mutta ei kannata kurtistella kulmia, en suinkaan tehnyt blogia ja alkanut löpistä reissusta, joka on vielä jossain yli puolen vuoden päässä hamassa tulevaisuudessa, vaan tein blogin juuri tässä ja nyt, koska varasin marraskuulle lennot Krakovaan, kokeillakseni siipiäni soolomatkaajana ennen usean viikon junaturneeta. Eli vaikka reili olikin ehkä pääkimmoke tämän blogin taustalla, voin yhtä hyvin aloittaa jo tästä Krakovan reissusta.

 

Miksi Krakova? Siksi etten ole käynyt siellä, sen vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja lennot olivat halvat. Ja se voitti mahdollisimman tasapuolisesti järjestetyn arvonnan Amsterdamia vastaan. Koin suurta alkuun pääsyn vaikeutta lentoja varatessani, mutta nyt matkasta on mustaa valkoisella ja maksu on kilahtanut tililtä. Jahkailun tuska on vaihtunut tavanomaiseen intoon ja kohdeoppaiden ahmintaan.

 Samaan rakoon tuntui hyvältä idealta potkaista pystyyn matkablogi, kokeilla niitä siipiä myös matkabloggaajana, mikä on kummitellut mielessä jo kauan. Kaikki joskus blogia kirjoittaneet kuitenkin tietävät (ja muut voivat varmaan kuvitella) sen ensimmäisen postauksen tuskan. Moi, minä täällä! Päätin perustaa blogin. Ok. Niin minä nyt kuitenkin päätin tehdä ja… no, otsikko sen kertoo. Kaikki ne läpi kahlaamani interrail-kertomukset ja lukemani matkablogit ovat kuitenkin liian vastustamattomasti huutaneet liittymään joukkoonsa. Ja tässä ollaan! Ehkä joku yhtä innoissaan lukee minun reissuistani kuin minä olen lukenut muiden reissuista. Pidän myös ajatuksesta, että mikäli teen tulevaisuudessa yhtä monia reissuja ihan vain keskenäni kuin olen haaveillut, voin jakaa kokemuksiani tällä tavoin. Tai vaikka reissunpäällä olisikin kaverin kera niin eiköhän niistä matkoista aina jotain jutun juurta keksi.

 

 

Kuvituksena muutama satunnaisesti valittu otos, Brüggestä, Positanosta ja Mönin Klintiltä.

Next Post

No Comments

Leave a Reply