Bella tarjoilee

Asiakas: Mikä saa suomalaisen naisen ammatista X tulemaan toiselle puolelle maailmaa tarjoilijaksi italialaiseen ravintolaan?
Henna: Se on piiiiiitkä tarina.

Nauramme.

Kannan lautasia keittiöön.Onneksi olin käynyt hyvin lyhyen oppimäärän tarjoilemisesta Kambodzassa – kaksi viikkoa. Pystyin haastattelussa sanomaan on kokemusta.

Totuuden nimissä kerroin myös, kuinka vähän sitä on.

Huutelin viikko sitten tiistaina blogissa työnhausta. Päätinkin ottaa aktiivisen asenteen. Ovelta ovelle ja puhelin käteen. Sain samalle viikolle kaksi harjoitusvuoroa ravintoloihin.

Ensimmäinen tärppäsi. Täydet tunnit. Täydellistä.

Tyypillinen viikkoni:

  • Maanantai             11-15:00     17:30- 21:30
  • Tiistai                     11-14:00     17:30- 21:30
  • Keskiviikko            11-14:00     17:30-21:30
  • Torstai                                          17:30-21:30
  • Perjantai                 11-15:00     18:00-21:00
  • Lauantai                  11-15:00     18:00-21:00
  • Sunnuntai               VAPAA

Kuten huomaat, niin loma on ohi. 

Työskentelen kahdessa ravintolassa, joten olin ensimmäisen viikon pihalla kuin lumiukko kesällä. Edelleen lumi sulaa.

Mitä? Miten? Koska? Milloin?

Tiesitkö, että tarjoileminen ei todellakaan ole niin helppoa, miltä se näyttää. Ei todellakaan. Yhtään lasia en ole vielä rikkonut. Sitä odotellessa.

Veitsen tipahtaminen lattialle kaikuu minuuttitolkulla ja asiakkaiden päät kääntyvät kuin pöllöllä.Laitan astiat keittiössä tiskiin.

Keittiössä on ihan oma meininkinsä. Työkaverini Kolumbiasta ja Italiasta muistavat kertoa päivittäin, kuinka Bella, Darling tai Beautiful olen. Naurattaa.

Hei Beautiful, voisitko ojentaa minulle veitsen? Mitenkähän suomalaisessa työyhteisössä tähän suhtauduttaisiin? Siitä voidaan puhua joskus toiste.

Asiakkaat huikkaavat lähtiessään, kuinka tulevat kuuntelemaan loput tarinastani. Samalla kuulen heidän sanovan työkaverilleni. Jäimme koukkuun tarinaan, vaikka ei hän meille mitään konkreettista kertonut.

Kuulen naurua pyyhkiessäni pöytää.

Niin minusta tuli tarjoilija.

Kotitehtävä. Kehu työkaveriasi. Se kohottaa ammatillista itsetuntoa. 🙂
Päivän kysymys. Mitähän Suomessa liitot tuumaisivat työajoistani?

Auckland 28.8.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply