Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onko sinulla kylmä?

On.

Taas ollaan suomalaisten lempipuheenaiheen ytimessä.

Säässä.

Aucklandissa on talvi.

Miten sinulla voi olla kylmä, sinähän olet Suomesta?

Törmäätkö sinä ulkomailla tähän kysymykseen? Tai miksi ei Suomessakin.

Olen Suomesta. Olen suomalainen. Olen kotoisin maasta, jossa muiden mielestä on aina kylmä. Joten miten minulla voi olla kylmä. Minunhan pitäisi olla karaistunut ja tottunut.

Kyllä minulla silti voi olla.

Olen yläsängyssä. Eihän siitä taas mitään tule. 😀 Siihen kaiteelle on nyt kertynyt pino. Rinkasta kaivettu kaikki. Tuulipuku, huivi, hanskat, fleece, kevyttoppatakki.

Olen ollut Aucklandissa pikkuisen yli viikon. Tänä aikana olen käynyt tämän saman keskustelun – monesti. Suorastaan joudun selittämään sinisiä sormiani. Villasukkiani. Pipoani.

Yritän saada heitä ymmärtämään, vaikka Suomessa on kylmä talvisin. Niin avainsana on lämmitys. Ja tähän löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Täällä en ole nähnyt kertaakaan pattereita yhdessäkään huoneessa.

Onneksi en ole ainoa. Dormissani jokainen vuorotellen kaivaa lisää vaatetta niskaan. Kerrospukeutuminen on päivän sana. Onko se muotia? Pitäisi olla. Olisin muodin huipulla.

Suomen talvi on kylmä, mutta silti muistan Keski-Euroopan talven tuntuneen kylmemmältä. Ihan kuin Keski-Euroopassa niin täälläkin kylmän kostea viima jämähtää luihin ja ytimiin. Siinä vaiheessa ei lämmitä tee, kaakao eikä viini. Ei mikään sydämen roihu. Vain takkatuli pelastaisi.

En muutenkaan ole se lämminverisin yksilö.

Yöllä pipo päähän ja villasukat jalkaan. Fleecepeitto. <3 Räpsäiseekö joku muukin bloggaaja kuvat 30 sekunnissa blogiinsa ennen kuin juoksee töihin? 🙂 Kyllä, olen nykyään töissä. Loma on ohi.

Istun hostellin yhteisissä tiloissa takki päälläni, villasukat, kalsarit, tuulihousut ja fleece. Oikeasti ei ole yhtään liioiteltua. Joinakin öinä laitan pipon päähän. Onneksi otin kaksi. Paksumman ja ohuemman. Ohuemmasta on tullut uni-piponi.

Vieressäni istuu japanilainen sortseissa. Kysyn, onko kylmä. On. Mutta ei ole kunnon vaatteita mukana. Haen hänelle villasukat.

Ja mikä hulluinta sisällä tuntuu kylmemmältä kuin ulkona.  Eli välillä pitää mennä ulos lämmittelemään.

Taika-rinkastani olen saanut taiottua moneen säähän ja tilanteeseen vaatteita. Nyt pitää kehua itseään.

Hyvin pakattu.

Tässä kirjoittaessa alkaa itseänikin naurattaa. Kun nyt vähän vaikuttaa siltä, että mikään ei ole hyvä. Vietnamissa oli liian kuuma ulkona. Ilmastoinnin edessä sopiva. Täällä on sisätiloissa liian kylmä. Ulkona hyvä.

Onneksi Balilla oli optimaalinen. Jossain vaiheessa vältyttiin sää valitukselta.

Kotitehtävä. Ei viitsitä valittaa säästä. 😀 
Päivän kysymys. Mikä on syksyn uusin trendi Suomessa?

Auckland 20.8.2019

Henna

Seuraa matkaani. 
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply