Suomen suurin matkablogiyhteisö

En ole koskaan – Travel edition

Edellisen haasteen vastausnopeus oli noin neljä kuukautta. Joten saatuani haasteen Cilla Marialta, päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä sen heti. Eikä hetken päästä.

Joten suoraan asiaan.

Mitä en ole koskaan tehnyt? Vastausten liittyessä matkailuun.

En ole koskaan…

 1. Tehnyt lähtöselvitystä verkossa. Lentokenttien itsepalvelu on ihan ok. Olenkin ihminen, joka haluaisi aina palvelua. Oli kyseessä Kela tai Verottaja tai joku muu taho. Puhelin käteen ja soitto palvelunumeroon tai käynti. Heidän kotisivujaan voi mielestäni kutsua viidakoksi.
 2. Ostanut pakettimatkaa. Olen DIY- tyyppi. Tee-se-itse. Oikeastaan kaikessa ja jo taaperosta asti. Minä itse. Nautin lentojen etsimisestä ja bongailusta. Melkein majoitus kuin majoitus kelpaa.
 3. Aiemmin ollut rehellisellä soolomatkalla ennen tätä matkaani. Heti lähti käsistä.
 4. Lähtenyt matkalle ilman vakuutusta. Älä sinäkään lähde.
 5. Elämässäni hikoillut yhtä paljon kuin Vietnamissa. Balilla en edes tarvitse ilmastointia. En hikoile. Ollenkaan.
 6. Lähtenyt saamatta matkatavaroitani lentokentältä. Melkein en uskaltanut kirjoittaa tätä, koska karma.
 7. Myöhästynyt lennolta. Kerran olen kyllä jättänyt kokonaan menemättä.
 8. Lähtenyt viimeisillä rahoillani reissuun saatikka velaksi luottokortilla. Olen budjettitietoinen.
 9. Kirjoittanut matkailijan bucket -listaa. Minulla ei ole uusia matkahaaveita joka vuosi. Aiemmatkin haaveet Australia ja Brasilia on vielä käymättä 15 vuoden jälkeen. Monet matkani ovat olleetkin lentobongailujen tuloksia. Ei liikaa suunniteltuja. Osa on suuntautunut ystävieni luokse maailmalle.
 10. Edes tosissani haaveillut reppureissusta. Silti olen täällä.

Niin ne unelmat ja haaveet muuttuvat. Ne saattavat myös toteutua, kun alkaa puhua niistä ääneen. Eikä piilottele niitä piirongin laatikossa.

Kotitehtävä. Uskalla ajatella ääneen. Koskaan ei tiedä, mikä ajatus lähtee lentoon.
Päivän kysymys. Teetkö asiat heti vai hetken päästä?

Haastan Unnan –  Suomalaisen opettajan maailmalla.

Amed 30.7.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosighenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning tiistai, 30 heinäkuun, 2019 at 16:47

  Hyviä pointteja, etenkin toi vakuutus!
  Ah, Brasilia, ollu kans haaveena siitä asti kun olin yläasteella. Kyllä vielä joskus…

  Sama myös toi et haluaa palvelua. Tuntuu et on niin huono tuurikin aina automaattien kanssa, et ei mitään järkee. Monesti passiautomaatti on hylänny mun kasvojentunnistuksen ja oon jääny siihen porttiin jumiin. Sit joutunu virkailija-selvitykseen ja aiheuttanu vaan jonoa muille. Ekalla kerralla kun koetin tehä check-inin kentällä sillä automaatilla, niin se koko varaus hävis kesken kaiken, eikä KLM:llä ollu ees asiakaspalvelupistettä kentällä. Menin sit hätäpäissäni kumppanuusyhtiö Air Francen tiskille ja ne onneks tulosti boarding passin.

  Ja eka kerran kun lähin yksin Meksikoon, niin Lufthansan järjestelmä oli kaatunu ja sain vaan käsin kirjoitetun lapun, minkä kanssa jouduin menee Frankfurtissa tekee uuden lähtöselvityksen. Sen jälkeen oon uskaltanu käyttää netin check-in palveluita, mut aina niissä nousee kylmä hiki otsalle, et toimiikohan tää oikein ja rekisteröikö se mun varauksen nyt varmasti 😀

  • Reply Henna / I'm choosing me torstai, 1 elokuun, 2019 at 17:18

   Kyllä vielä joskus… 🙂 Niin minäkin ajattelen Brasiliasta.

   Aina palvelua, jos vaan mahdollista. Kuvailemasi tilanteet voisivat tapahtua itsellekin. Mitä ihmettä. Käsin kirjoitettu lappu. Sellaisesta en ole koskaan aiemmin kuullut. 😀

   Omilla matkoillanikin on aina jos jonkinmoista sähellystä kentällä. Joko automaattien tai turvatarkastuksen kanssa tai ihan muuten vaan. 😀 Melkein aina joudun johonkin pistokokeeseen tai sermin taakse laukun kanssa. Mutta ehkä jos alkaisinkin tehdä verkossa lähtöselvityksen. Jos siinä tulee se kylmä hiki, niin selviäisiköhän kentällä vähemmällä sähläyksellä.

   Uskaltaisinkohan kokeilla? 😀

 • Reply Mate keskiviikko, 31 heinäkuun, 2019 at 16:48

  ”Aiemmatkin haaveet Australia”

  Heinäkuun lopussa Darwin lippu 70€.

  2,5h lento.

  • Reply Henna / I'm choosing me torstai, 1 elokuun, 2019 at 17:11

   Olipas kiva kun kommentoit! 🙂 Onpas edullinen. Silti ihan vielä ei ole Australian aika. Mutta kun tässä jo näin lähellä ollaan, niin tuskin tulee skipattua maata. 🙂

 • Reply unnaleks perjantai, 2 elokuun, 2019 at 20:05

  Kiitos hauskasta haasteesta, Henna! Piti raapia pitkään päätä mutta sain listan kasaan: https://www.rantapallo.fi/unnaleks/2019/08/02/en-ole-koskaan/

  Terkkusin Unna 🙂

 • Leave a Reply