Suomen suurin matkablogiyhteisö

Neljäs kuukausi – kun karma iskee voimalla takaisin

Makaan kylmällä vessan lattialla. Muisto menneisyydestä vyöryy vahvana mieleeni. Tämä on tapahtunut joskus aiemminkin.

Ruokamyrkytys.

Lokakuu 2016

Olin juuri palannut yksin Pariisista mutkien kautta takaisin Suomeen – ranskalaisten keppien kanssa.

Tiedätkö, kuinka haastavalta tuntui asua yksin jääkaapin ammottaessa tyhjyyttään, sinulla on kepit ja alkaa tapahtua rytinällä klo 5. Silloin yleensä pitää liikkua ääntäkin nopeammin. Kepit eivät välttämättä ole se paras lähtötilanne.

Makasin pienen vessani lattialla kepit vierelläni iäisyydeltä tuntuvan ajan. Könyten sieltä yhdellä jalalla keppi apuna vaivalloisesti ylös kohti vessanpönttöä. Koko ajan. Polven kipukin pääsi ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Kuume nousi samaa tahtia kuin minä kohti pönttöä ja kesti yhtä kauan.Vaikka neljäs kuukausi päättyi sairastupaan, niin se alkoi kauniilta Cat Ban saarelta. Sieltä matkani vei Hanoin, Ninh Binhin, Huen ja Hoi Anin kautta viileään Dalatiin.

Kuukauden aikana podettiin ensimmäistä koti-ikävää, pyöräiltiin, hikoiltiin kuumuudessa, tavattiin dormeissa hauskoja tyyppejä, mietittiin elämää, vietettiin luksuslauantaita, aina se matkustaminenkaan ei ole hauskaa. Ei ole ei.Pitäisikö sinut viedä sairaalaan? Hostellin työntekijä kysyy, tuodessaan minulle riisiä ja suolaa. Vastaan kieltävästi. En ehkä ollut elämäni kunnossa, mutta sairaala ei houkuttanut. Vakuutusilmoitusten täyttäminen vielä vähemmän.

Luotin hiilitabletteihin ja nesteytykseen. Sekoitin veteen jauhetta, joka lupasi palauttaa nestetasapainoa. Pieniä kulauksia, että pysyisi edes jotain sisällä.

Vähän mennyt kuumehöyryissä hutiksi jauheen sekoitus. Äidin tekemät villasukat lämmitti. <3

Miten Suomesta mukaani ottama kuumemittari kertoo kaiken fahrenheitteina? Onko se seonnut kuumuudesta? Tiirailen pimeässä kuumemittaria apunani kännykän valo. Googlaan 102,7 fahrenheit to celsius.

Ovi avautuu. Työntekijä tulee kertomaan, kuinka voin yölläkin herättää hänet, jos tarvitsen jotain. Kullanarvoinen henkilökunta.

Olin siirtynyt dormista omaan huoneeseen. Vähän luksusta soolomatkailijan sairastupaan. Ei tämä muutenkaan herkkua yksin ole.
Tunti vaihtuu toiseksi, kolmanneksi. Ja niin edelleen. Pitkiä tunteja. Vessan lattiakaan ei ole enää niin kylmä maatessani siinä -samassa kohdassa. Silmällistäkään en nukkunut koko yönä.

Pitikin mennä kirjoittamaan blogiin, että olin ollut yllättävän terveenä. Suomalaisen kuuluu kätkeä onnensa, koska vaatimattomuuskin kaunistaa pimeyden keskellä. Muuten karma iskee takaisin.

Olihan se raju setti.

Kotitehtävä. Vietä huomenna arjen luksuslauantai.
Päivän kysymys. Osaatko tulkita fahrenheitteja?

Viides kuukausi aloitetaan silti innostuneena kaikesta tulevasta.

Kuvituksena muutama otos Dalatin Crazy Housesta. Kävin siellä samana päivänä ennen koko tämän hässäkän alkamista. Instagramissa lisää videoita.

Dalat / Vietnam 5.7.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anni lauantai, 6 heinäkuun, 2019 at 09:49

  Huh, kuulostaa ikävältä taudilta 😣 ilmeisesti meni kuitenkin ohi?

  Oon jo ihan sekasi, että missä kaikkialla oot käyny ja missä meet nyt. Niin moneen paikkaan oot ehtiny! Pitäis ottaa ihan kartta esille ja piirtää siihen sun seikkailun reitti 😊

  Tsemppiä!

  • Reply Henna sunnuntai, 7 heinäkuun, 2019 at 07:10

   Sitä se oli. Huh! Onneksi meni ohi ja sairaalalta vältyttiin. Toipuminen vienyt kyllä hetken jos toisenkin. Oli sen verran raju. Pikkuhiljaa päästään taas jaloilleen. 🙂

   Koska oon iteki välillä ”mikä maa, mikä valuutta”. 😀 Niin olen tuon linkin taakse laittanut itsellenikin muistiin, missä on tullut oltua. 🙂

   https://www.rantapallo.fi/imchoosingme/unelmamatka/

   Viikon päästä lennetään. 🙂

   Kiitos! <3

   Minkäslainen kaveri teidän uusin tulokas on? <3

 • Reply Anni maanantai, 8 heinäkuun, 2019 at 10:40

  Hei mahtavaa, tuostahan ne näkee näppärästi! Kiitos linkistä.

  Pikkumies on yllättävän temperamenttinen tapaus, kovaa komentoa pitää koko porukalle 😅 kai odotin jotenkin tosi rauhallista ja kärsivällistä vauvaa ja poika päätti näyttää äitille, että minä olen kyllä ihan oma kipakka itseni 😁 ihana vauva on ja hienosti kasvaa ❤️

  • Reply Henna perjantai, 12 heinäkuun, 2019 at 16:29

   Ihana pieni poika. <3 Tuli ilmeisesti pitämään kuria ja järjestystä. 😀

  Leave a Reply