Suklaa ei ole sulaa – Dalat

Mitkähän villasukat laittaisin jalkaani? Edessäni on kolme paria. Mummoni, äitini ja ystäväni tekemät. Ehkä yhdetkin olisi riittäneet mukaan matkalle, mutta en osannut päättää, mitkä otan. Otin kaikki.Ihanaa sataa vettä. Ihanaa sataa vettä.

Joukko reppureissaajia hyppää pois bussista. Minä mukaan lukien. Tanssahtelimme rinkat selässämme. Emme voineet lopettaa hokemista. Oli niin ihanaa.

Kävellessäni kohti hostellia sade kasteli vaatteeni ja hiukseni. Ihan mukavaa vaihtelua hikeen.Olemme todella pahoillamme. Sinä olet tänään ainoa henkilö dormissa. Meillä ei ole muita varauksia.

Katsoin ympärilleni. Ei ketään muita. Ei ketään muita. Yritin sisäistää tilannetta. Työntekijä jatkoi pahoitteluaan. Minun oli pakko keskeyttää hänet.

Ei haittaa. Tämä on täydellistä. Seisoin dormissa hiukset ja vaatteet märkinä. Työntekijä katsoi hämmentyneenä takaisin. Minä melkein hypin riemusta. Saisin olla yksin. Ihan yksin.

Kuinka harvinainen hetki.Puhuin puhelimessa ehkä jopa tunteja. Hain suklaata – pitkästä aikaa. Näin kuumissa maissa harvoin kaupassa on suklaata, joka ei ole pehmeän sulanutta.

Reppureissaajan luksuslauantai! Kasvonaamio puuttui.

Tänään kaivoin ihan innoissani rinkasta pitkät urheiluhousut ja juoksutakin. Panta päähän. Kyllä hymyilytti perinteisellä päiväkävelylläni. Sateenvarjo oli matkassa. Sitä tarvittiin. Kuten kuvista näet, niin taivas synkkeni lenkkini edetessä.

Kamera vaan unohtui matkasta. Ei ole ensimmäinen kerta. Onneksi puhelin korvasi tilannetta.
Minä luulin, että vuoret jäivät Pohjois-Vietnamiin. Väärässä olin. Jo Huessa kuulin huhuja paikasta nimeltä Dalat. Se on korkealla – 1500m merenpinnasta. Joten sää on oikein sopiva suomalaiselle.

Tiesin heti, että sinne on päästävä.

Matkustin 17 tuntia. Oli joka sekunnin, minuutin ja tunnin arvoista.

Kuinka onnellinen ihminen voikaan olla, kun saa laittaa villasukat jalkaan lattioiden ollessa kylmät?

Kotitehtävä. Älä unohda pyykkejä ulos sateen sattuessa.
Päivän kysymys. Mitkä asiat ovat sinulle sitä arjen luksusta?

Vietnam / Dalat 30.6.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply