Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ninh Binh – kahdet kasvot

Olimme lähteneet pyöräilemään vuorille. Taivas on melkein pilvetön.

Vielä viimeiset portaat kipuamista. Aurinkorasvan ja hien sekoitus valuu kaikkialla. Kyllä vihdoin huipulla.

Tuuli. Varjo. Hiljaisuus. Sitten musiikki – lempikappaleita. Hetkestä nauttimista. Mainitsinko jo varjon? Aurinkorasva kuivuu ihooni.

Toisella puolella vuoret jatkuivat silmien kantamattomiin. Äiti Luonto näyttää henkeäsalpaavan puolensa. Toisella puolella on ihminen – kaupunki.

Tässä ovat Ninh Binhin kahdet kasvot.Siemailimme vettä. Musiikki pauhasi ja vettä kannettiin nenämme eteen enemmän kuin kerkesimme juoda. Ympärillämme pyöri työntekijöitä.

Olimme paikallisessa Gigantissa. Myyjien hymyt olivat yhtä vaarallisia kuin Suomessa.

Miten toiset ihmiset ovatkin niin innoissaan elektroniikasta? Muiden reppureissaajien silmät loistivat – minua ei voisi vähempää kiinnostaa. Pidin paikan ilmastoinnista ja vedestä. Voin tunnustaa, että välttelin ulkona olevaa kuumuutta.

Tässä kuvassa näkyy paikallinen Gigantti.

Olimme lähteneet dormista porukalla puhelimen ostoon. Yhden dormilaisen puhelin oltiin varastettu edellisenä päivänä todella rumasti onnettomuuden yhteydessä. Aloin olla huolissani. Kello oli jo kahdeksan illalla, eikä yhtä dormilaista näkynyt. Ulkona oli pimeää. Hän oli ollut  koko päivän poissa – ajelemassa skootterilla vuorilla. Puhuin huolestani toiselle puolelle sänkyä. Mitä jos jotain on tapahtunut?

Kello 22 ovi avautuu ja hän tulee dormiin. Hänellä on sidoksia jaloissa, käsissä. Verta. Onnettomuus. Onneksi hän selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja pintanaarmuilla. Pyöräilimme takaisin kaupunkiin. Taivas on edelleen melkein pilvetön. En tiedä, kuinka monta litraa olen juonut vettä. Näin ensimmäistä kertaa vuoret sinistä taivasta vasten. Mykistävän kaunista.

Silti toivon, että pilvet tulevat takaisin.Jatkan tänään matkaani kohti etelää. En tule hetkeen näkemään vuoria. Silti tiedän, että aikani Pohjois-Vietnamissa vuorien ympäröimänä ei jää viimeiseksi. En ehkä näe seuraavan kerran vuoria Aasiassa, mutta jossain.

Maailma on avoin.

Kotitehtävä. Tee juhannustaikoja.
Päivän kysymys. Käytätkö sanaa vihta vai vasta?

Hyvää ja rauhallista juhannusta! <3 Nauti Suomen kauneudesta yöttömänä yönä sekä läheistesi seurasta.

Vietnam / Ninh Binh 21.6.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply