Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cat Ban kansallispuisto Vietnamissa vs Suomen kansallispuistot

Googlasin Suomen kansallispuistot. Ensimmäinen linkki auki luontoon.fiKatselin kartan pieniä pisteitä.

Suomessa on paljon kansallispuistoja.
Matka kansallispuistoon.

Häpeäkseni joudun tässä nyt julkisesti tunnustamaan, että aikuisiällä en ole juurikaan tehnyt lomamatkoja Suomessa. En edes, vaikka kesäisin jalkani ovat olleet tiukasti Suomen maaperällä.

Olen viettänyt lomani suosittujen loma-aikojen ulkopuolella. Sitten kun lomani on alkanut kolkuttaa ovella, niin lennot maailmalle ovat jo kauan olleet takataskussa. Jossain vaiheessa selailin lentoja ihan huvikseni – unelmoiden.Tämä on kolmas kesäni ulkomailla koko elämäni aikana. Kaiholla katson Instagramin videoita. Kuuntelen lintujen laulua. Yötön yö. Sumuisia peltoja. Aidosti sininen taivas. Raikkaus. Ehkä välillä liiankin raikasta.

Kuten suomalaiset yleensä, niin minäkin rakastan luontoa. Pyöräilen, kävelen, kiertelen luontopolkuja – tuulipuvussani.

Onhan niitä hyttysiä, mutta voin nyt lohduttaa, että niitä on muuallakin. Täällä katson jalassani olevaa pistosta. Onko siinä denguekuume tai malaria?

Välillä on pilvistä viikkokausia. Niin on täälläkin. On satanutkin. Olen ollut yli viikon Cat Balla ja vain parina päivänä on paistanut aurinko. Toisena päivänä majoittauduin sisätiloihin ja toisena tuli tehtyä päiväretki. Siellä onneksi tuuli.Kipuamista.

Uskaltaisinko todeta, että ensimmäiset kotimaanhaikailut ovat alkaneet? Ehkä ei kuitenkaan ihan vielä. Mutta pienet. Iltaa kohti mentäessä tilanne paheni dramaattisesti ja haikailu oli muuttunut ikäväksi. Alunperin tämä kirjoitus piti julkaista sunnuntaina.

Rakastan Suomen kesää, vaikka nykyään olen enemmän syksyihminen. Ei monessa maassa voi jaotella itseään kesä-, syksy-, talvi- tai kevätihmiseksi.

Miten ihmeessä syksyihminen on reppureissussa Aasiassa? Sitä voisinkin kysäistä itseltäni tässä joku päivä.

Hikeä pukkaa. Silmiä kirvelee.

Kotimaanmatkailu. En osaa sanoa, mikä on oma selitykseni sille, että en ole matkaillut kotimaassa. Auton puute. Välimatkat. Hintataso. Mikä?

Tuttu lause samalla hinnalla pääsee ulkomaillekin. Miksi sinne piti aina päästä? Varma aurinko? Ikuinen levottomuus? Kaukokaipuu?

Täällä vietän bussissa helposti yhdeksän tuntia. Suomessa yli viisi tuntia junassa tuntui pitkältä ajalta. Haluaisin reissata Australiassa, mikä on hinnoiltaan täysin Suomen tasoinen.

Eikö Suomi ollut tarpeeksi kaunis tai houkutteleva? Pohjolan ainutlaatuinen luonto. Ehkä se on liian tuttua meille suomalaisille – itsestäänselvyys. Sitä ei samalla lailla muista arvostaa. Ei saa kokemuksia. En tiedä.Huipulla. Ei sinne tälläkään kertaa päästy ilman hikeä, kyyneleiltä kuitenkin vältyttiin.

Osa tapaamistani reppureissaajista jatkaa Eurooppaan. Heille pidän myyntipuheen Suomesta – yöttömästä yöstä kesäisin, ruskasta syksyllä, pitenevästä päivästä keväisin. Luonnosta.

Pakko siitä pimeästä talvestakin on kertoa. Romantisoin kertomusta lumella ja revontulilla. Sen verran pysyn totuudessa, että eivät ne revontulet ihan joka ilta koreile taivaalla.

Painan kohtaa kuvat. Kuvia Suomen kansallispuistoista.

Tiedätkö mitä, Suomen kansallispuiston kuvat eivät häviä Cat Ban kansallispuiston kuville. Yhtä kauniita. Käy itse katsomassa.

Kotitehtävä. Nauti yöttömästä yöstä.
Päivän kysymys. Mitä jos kävisit kesällä ainakin yhdessä kansallispuistossa? Miltäs se kuulostaisi?

Alunperin. Vietnam / Cat Ba 9.6.2019
Julkaistiin. Vietnam/ Hanoi 11.6.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Alisa J tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 11:54

  Vietnam’s national parks and nature reserves offer tremendous diversity. The north is rich in staggered rice terraces that shift with the seasons. The centre boasts the world’s largest caves and the country’s loudest waterfalls. And the south is home to mangrove forests and exotic wildlife.

  • Reply Henna keskiviikko, kesäkuu 12, 2019 at 10:56

   Thank you for your comment Alisa J! 🙂 I have spent almost one month in northern Vietnam. Nature is so beautiful. Still two more months left.

 • Reply Gary keskiviikko, kesäkuu 12, 2019 at 08:41

  Koti-ikävä on pahimmillaan noin 3kk päästä.

  Kun pääset siitä yli niin sitä ei tuu uudestaan vaan haihtuu jonnekin pusikkoon.

  Ala nyt mennä kaupunkiin sieltä ja satsaa parempaan hotellin. Oma kylpyhuone, lämmin vesi, ilmastointi, parveke ja iso pullo viinaa. Huone noin 12€ ja se ihana viinapullo 3€.

  Taas toimii kaikki ja tuli halvaksi.

  • Reply Henna keskiviikko, kesäkuu 12, 2019 at 10:53

   Kiitos Gary kommentistasi! 🙂 Oma ikäväni tuli tasan tarkkaan 3kk ja 3 päivän jälkeen. Sitten hävisi. 😀 Jää nähtäväksi, haihtuuko pusikkoon.

   Nyt ollaan kaupungin sykkeessä ja aikas kivalta tuntuu tämä Hanoi. 🙂 Hetken mietin, josko ottaisin oman huoneen, mutta dormilla mennään. Ei ole paljoa porukkaa, joten melkein voisi sanoa, että on oma huone dormin hintaan. 🙂 Suihkussakin oli poweria, mikä on aina mukava yllätys.

   Ja kyllä kaikki toimii. 🙂

  Leave a Reply