Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kävelyn voimaa Sapassa – Lao Chai ja Ta Van

Se raastoi hermojani jo aamun ensimmäisestä askeleesta alkaen. Kuinka monta askelta oli vielä tulossa päivän aikana? Se kuuluisa 10 000? Jäätä. Jalka ylös. En koskaan päässyt pakoon sitä. 

Olen aina ollut kävelijä. Hyötyliikun.Varsinkin matkustaessa skotin ja hollantilaisen kanssa kävimme monta keskustelua liikkumisesta. Tuk tuk vai jalat? Minä äänestin jalkoja. Se oli kaksi vastaan yksi.

Kerran keskustelumme päättyi siihen, että he ottivat tuk tukin ja minä kävelin. Talsittavana ei ollut edes kilometriä. He perustelivat tuk tukin ottamista halvalla hinnalla ja kuumudella. Minua perustelut eivät vakuuttaneet. Kun tapasimme uusia ihmisiä, niin kerroimme aina näistä meidän eroistamme matkustajina. Saimme aikaan monet hyvät naurut.

Saavuin Ha Giangiin. Bussiasemalla olin jälleen keskellä taksikuskeja. Toistuvasti kerroin heille käveleväni. Niin minä kävelin. Saavuttuani hostelliin kysyin vastaanotossa, kuinka paljon taksi olisi maksanut. Noin 2 euroa. Noh säästöä se on pienikin säästö. Matkani kesti tunnin, koska saatoin kerran kävellä harhaan. Sattuuhan sitä. Totta kai välillä hurautan taksilla, koska ei minunkaan mittapuullani kaikkia etäisyyksiä kävellä.

Sapassakin kävelin. Rinkka selässä majapaikkaani. Oikoreittejä riisipelloilla. Sapa on tehty kävelemiseen ja patikointiin sekä maastonsa että ilmastonsa puolesta. Joten yhtenä päivänä lähdin kävelemään kohti pieniä kyliä – Lao Chai ja Ta Van.Arvaa. Minulla on idea. Ehkä sinä voisit alkaa kävellä kanssani.

Laita lenkkarit jalkaan ja kävele luonnossa. Nauti puhtaasta Suomen ilmasta. Metsästä. Luontopoluista. Meren rannasta. Metsäautoteistä. Kaupungin vilskeestä.

Kuuntele lintujen laulua. Kuuntele musiikkia. Kävele yksin tai yhdessä.

Kävellä voi säässä kuin säässä. Sade ja tuuli piiskaavat välillä Suomen neljää vuodenaikaa, välillä sataa lunta tai räntää tai milloin mitäkin. Silloin kaivetaan kaappien uumenista vaatetta niskaan. Ja taas mennään.

Mikä parasta. Kävely on ilmaista.

Leikkauksen jälkeen se oli poissa. Kipu.

Kotitehtävä. Käy metsässä.
Päivän kysymys. Käveletkö paljon?

Ha Giang 28.5.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply