Unelmien Muang Ngoi

”Pyytäisin sinulta yhtä asiaa. Toivoisin, että et ainakaan tänään kävisi dormin suihkussa. Kylässä ei juuri nyt ole paljoakaan vettä jäljellä.”

Omistaja kävi luonani. Tai ainakin luulen, että hän omistaa osan paikasta. Minulle olisi ollut jossain varasuihku, mutta en halunnut tuhlata kyläläisten vettä kriittisinä päivinä, joten en käynyt päiviin suihkussa. Kävin uimassa.

Ystävyys oli tuonut omistajan veneen mukana kylään seitsemän vuotta aikaisemmin. Hän oli reppureissullaan tutustunut paikalliseen naiseen. He lähtivät yhdessä käymään naisen pienessä kotikylässä. Jos ystävyys oli tuonut hänet kylään, niin rakkaus sai jäämään. Ystävyys muuttui rakkaudeksi vuorien keskellä.

Olin saanut päähänpinttymän. Kun lähdin Suomesta, niin minulla ei ollut mitään must see -kohteita. Silti Koh Rongilla australialainen oli saanut iskostettua päähäni ajatuksen pienestä vuoristokylästä. Oli jotenkin suloista, kuinka lämpimään sävyyn hän puhui paikasta. Vielä suloisempaa siitä teki sen, että en koskaan uskonut hänen puhuvan siihen tyyliin pienestä 700 asukkaan kylästä. Sydneyn kasvatti. Sen jälkeen en saanut kylää mielestäni.Lapset kävelyllä. Tämä on pääkatu. Aikuisten ei tarvitse olla paimentamassa ja käskemässä. Sivuun. Odota. Varo autoa. En ole nähnyt yhtään autoa pääkadulla.
Pienistä taaperoista kasvaa koululaisia.Uimapaikkani.
Kaikkialla maailmassa on näitä omia projekteja.Skootteri ei ajanut kovaa.Aamukävelyni liikennettä.

Nostin pääni tyynystä. Olinkohan nukahtanut aamukävelyni jälkeen? Mahdollisesti.  Dormiin tuli uusi asukas. Hän elehti villisti käsillään ja puhui. Uneliailla aivoillani yritin pysyä perässä. Unelma. Siitä hän puhui. Kertoi, että kiinaksi Muang tarkoittaa unelmaa. Hän halusi nähdä unelman keskellä vuoria. Siksi hän tuli Muang Ngoihin.

Kotitehtävä. Saata päätökseen keskeneräinen projekti. Varsinkin, jos kyseessä on ikuisuusprojekti.
Päivän kysymys. Heräätkö/havahdutko koskaan niin, että et ole ihan varma siitä, nukuitko?

Laos/ Muang Ngoi 17.5.2019

Henna

Seuraa matkaani.
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Maria perjantai, toukokuu 17, 2019 at 18:54

    Vauv kirjoitat todella hyvin ja mahtavi kuvia. Men saknar dig. Var rädd om dig 💖

    • Reply Henna lauantai, toukokuu 18, 2019 at 16:33

      Kiitos Maria ja pidän huolta! <3 Ihanaa, että seurailet blogia. 🙂 Muistelen aina lämmöllä meidän juttuja. Niitähän on. 😀 Saknar dig. <3

    Leave a Reply