Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme yötä bussissa – laskin aivan itse eilen

1. Siem ReapKoh Kongin kaupunki

Tämähän on parisänky. Katsoin uudestaan lipussani olevaa paikkanumeroa ja sitten takaisin sänkyyn. Mitä ihmettä!

Tiesin, että Aasian yöbusseissa on sängyt. Silti parisänky tuli pienenä yllätyksenä. Onneksi viereeni kömpi toinen reppureissaaja Hollannista. Nainen.

Läksy opittu. Kerro aina ennen lipunostoa, että haluat vieruskaveriksesi naisen.

2. PakseThakhek

Kuuntelin elämäntarinaa. Ne ovat aina yhtä mielenkiintoisia. Miksi ja minkä vuoksi ollaan lähdetty maailmalle. Unelma?  Levottomat jalat?Puolen vuoden reissu? Menolippu?

Kohtaamiset ovat lyhyitä, mutta informaatiota vaihtuu sitäkin enemmän. Elämästä, maista, kohteista, suosituksia, varoituksia ja vinkkejä.

Hän kertoi kärsineensä rytmihäiriöistä Ranskassa – työn takia. Alkoi pelätä terveytensä puolesta. Ajatus maailmalle lähdöstä alkoi pikkuhiljaa vallata mielen. Hän säästi rahat ja irtisanoi työnsä. Vieruskaverinani oli 30-vuotias nainen.

Yön tunteina hän näytti kuvia puhelimestaan. Hän oli rakastunut. Se oli tapahtunut ihan yhtäkkiä Filippiineillä – kesken salsaamisen. Hän naureskeli, kuinka ei koskaan uskonut rakastuvansa paikalliseen.

Kaikki hänen suunnitelmansa olivat heittäneet häränpyllyä. Hän halusi palata Filippiineille ja jatkaa matkaansa Balille elämänsä rakkauden kanssa. He halusivat perustaa yrityksen. Hänen sydämensä oli varattu. Toisen puolikkaan oli varastanut mies ja toisen Bali. Ranska saisi jäädä.

Makasimme vierekkäin sängyssä jakaen tarinoitamme. Nukahdimme. Heräsin Thakhekissa. Hän jatkoi Vang Viengiin.

3. Vientiane – Luan Prabang

Selostin jo bussiasemalla virkailijalle, kuinka haluaisin nukkua naisen vieressä. Virkailija totesi. Nyt on muuten single bed! Mikäs sen parempaa.  Matkani kohteeseen Luan Prabang.Istuin lattialla kuusi tuntia bussia odottaen. Tältä näyttää paikallinen bussiasema.

Minut herätettiin kello kaksi yöllä. Ymmärsin, että olisi aika syödä. Kuinka huomaavaista oli herättää minut. Saisin lipullani ilmaisen aterian. Paikalliset ovat olleet aina ystävällisiä.

Kotitehtävä. Tanssahtele musiikin tahdissa.
Päivän kysymys.Minkälaisen elämäntarinan sinä jakaisit tuntemattomalle?

Laos/Luan Prabang 10.5.2019

Henna

Seuraa matkaani. 
Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi & Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply