Don Det – turistin silmin

Katsoin hiekkaa. Ei ollut tomusokeria. Koh Rongilla oli uskomatonta hiekkaa. Seisoin rinkkani kanssa satamassa. Katselin ympärilleni. Aistin saarielämän. Ajan pysähtymisen, riippumaton, hitaat aamut, uimisen. Päätin olla välittämättä hiekasta. Joku roti hommaan. Olla nyt niin naurettava, että alkaa vertailla saaria – kauneutta, hiekkaa.

Tämä saari ei ole meren rannalla. Tuntui oudolta olla saarella, joka oli joessa.Bungalow, jonka otimme Team yksinmatkailijoiden kanssa oli rehellinen pätsi. Ei ollut ilmastointia. Sen jälkeen ilmastointi tuntui suurelta luksukselta Paksessa. En Suomessa edes osannut arvostaa koko laitetta.Bungalowin ravintola. Tuosta vuokrasimme pyörät.

Saari oli hiljainen. Miten ihmeessä ravintolat ja kaupat selviävät hiljaisesta ajasta? Selvitän asian jossain vaiheessa. Tuijottelen tyhjiä ravintoloita ja hostelleja. Ehkä turistikauden huippuaikana rahaa taotaan taukoamatta.Ensimmäisessä majapaikassani Koh Rongilla juttelin omistajien kanssa. He olivat Argentiinasta. Olivat tutustuneet Australiassa ja nykyään ovat veljekset. He aikoivat myydä bungalowinsa eteenpäin, koska ei sillä rahaa tehty. Ehkä se on elämäntapa reissaajille, jotka asettuvat asumaan saarille ja paikallisille tärkeääkin tärkeämpi elanto. He tarvitsevat turisteja.

Ilahduttavaa oli nähdä pullojen uudelleen täyttöpaikkoja.Koska paikalliset hokivat myös taukoamatta hot hot. Hekin viihtyivät varjossa.Kukas sieltä kurkkii?Alla katuravintola. Syön katuravintoloissa ja ravintoloissa ruokani. Haluan tukea paikallista elinkeinoa.Pysähdykseni saarella jäi kolmeen yöhön. En tiennyt, että osaan lähteä niin nopeasti pois saarelta. Sitä ennen olin viettänyt saarilla Koh Mookilla Thaimaassa ja Koh Rongilla Kambodzassa yhteensä 32 päivää. Ops! Tähän väliin pikainen visiitti tuntui hyvältä.

Nyt Paksessa.

Kotitehtävä. Juo simaa ja syö munkkeja.
Päivän kysymys. Olethan jo ostanut lasisen vesipullon?

Pakse 30.4.2019

Henna

Seuraa minua.
Instagram: imchoosinghenna

Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply