Reissaajien tarinoita – Anna Saksasta

Maaliskuinen lauantaipäivä Saksassa – 16. päivä. Huhujen mukaan satoi räntää ja tuuli. Ei mikään unelmien ulkoilusää.

Koko perhe oli saattamassa esikoistaan lentokentälle. Anna, iältään 19 vuotta perheen vanhin tytär, oli lähdössä reissaamaan Aasiaan ja Australiaan. Annan ystävä Carla oli ollut jo kolme kuukautta reissun päällä Aasiassa. He tapaisivat toisensa Kambodzassa.

Perhe on läheinen ja lentokentällä ei kyyneliltä säästytty. Kaikki itkivät. Kun kysyin Annalta hänen omia fiiliksiään. Mikä fiilis oli kentällä? Hän sanoi, että ei oikein tuntenut mitään. Ei odottanut matkaa, ei ollut surullinen, ei onnellinen. Lähinnä fiilis oli koska minulla on tämä lento, niin lähden. Lento oli varattu kuukautta aiemmin.

Ensimmäinen suunnitelma.

Ystävysten oli tarkoituksena matkustaa kaksi viikkoa Kambodzassa. He halusivat mennä ensimmäiseksi saarille. Etelä-Kambodzan paratiisisaarille. Ne kuuluisat, jonne minä saavuin randomisti. Sieltä Siem Reapin kautta Bangkokiin. Bangkokista lento 25.3.2019 Australiaan. Australiasta kesäksi kotiin Saksaan.

Anna ja Carla.

Uusi suunnitelma.

Ystävykset tulivat saarille. He olivat varanneet neljäksi yöksi majoituksen rannalta, joka sijaitsee aika kaukana kylästä. He halusivat myös kylään pariksi päiväksi ennen kuin jatkaisivat matkaa.

Oli sateinen yö ja he olivat paikallisessa rantabaarissa. Puolen yön jälkeen he lähtivät kylään etsimään paikallista nakkikioskia, josta Annan ystävä voisi ostaa itselleen ruokaa. Matkalla he kävivät uimassa, koska vesi on koko ajan lämmintä kuin maito. Kylä läheni. He pysähtyivät Cocon kohdalla ja kysyivät ruokaa. Cocon työntekijä Tobias istui ulkona. Tobias Saksasta. Ensimmäinen kysymys. Onko pizzaa? 

He saivat ruokaa ja juomaa Cocossa. Lähtivät viettämään after workia työntekijöiden kanssa. Voisi sanoa, että he saivat täyden ylläpidon, koska saivat jäädä vielä nukkumaan dormiin. Ettei heidän tarvinnut kävellä pitkää matkaa omaan majoitukseensa pimeässä ja märkinä.

Koska he halusivat viettää aikaa kylässä, niin ystävykset päättivät jäädä vielä YHDEKSI YÖKSI toiseen majoitukseen oltuaan saarella neljä päivää. Heidät vakuutettiin jäämään KAHDEKSI. Sen jälkeen oli aika varata bussit ja lautat ja hostellit, koska matka jatkui kohti Siem Reapia ja sieltä Bangkokiin kohti Australian lentoa.

Kahden päivän jälkeen Anna ja Carla odottivat Cocossa lähtöä. Molemmat istuivat surullisena, kumpikaan ei puhunut mitään. Carla sanoi Anna se on sinun päätöksesi, jos haluat, että jäädään, niin jäädään. Se oli 10 sekunnin päätös. Jäädään.

Aina voi skipata matkasuunnitelmia ja tehdä uusia. Niin se lento Australiaan jäi käyttämättä. Kaksi päivää päätöksestä he alkoivat työskennellä Cocossa. Staff Wanted. Kelpasi myös saksalainen työvoima. Minun oli pakko kysyä. Oliko päätös oikea? He olivat olleet Koh Rongissa nyt kuukauden.

Anna katsoi silmiini silmiä räpäyttämättä. Kyllä oli 100 prosenttisen oikea.

Coco tuntui kodilta alkaen päivästä yksi. Tai oikeastaan siitä ensimmäisestä yöstä asti.

Milloin kotiin?

Viimeistään, kun yliopisto alkaa lokakuussa.

Parasta ja paskinta.

Parasta on tunne. Se tunne ei johdu ihmisistä, ei saaresta, ei yleisestä tunnelmasta. Se on kaikki yhdessä. Saari tuntuu toiselta kodilta. Siitä hetkestä alkaen, kun ei ajattele saarta paratiisina, vaan paikkana missä asua. Sillä hetkellä, kun on samat ongelmat kuin kotona. Päivittäinen arki. Anna kertoo olevansa se henkilö, jolla on aina jotain. Ei tämäkään ole ihan kivutonta ollut. Iho on palanut auringossa ja huulet. Joskus on niitä surullisia päiviä, kun mieli on maassa. Silti mieli halajaa jäämään mahdollisimman pitkäksi ajaksi.

Anna ja Carla säästivät rahat ja lähtivät reissuun. Anna suosittelee sitä muillekin. Ei ole kyse iästä. Kunhan on järki päässä ja jalat maassa, niin Aasiassa on turvallista ja halpaa. Carla oli aluksi reissannut yksin tammikuusta asti.

Otin puheeksi fiiliksen lentokentällä. Miltä nyt tuntui? Parasta mitä voi tehdä. Ei kadu.

Elämän motto.
Actually … why not?

Arvaa mitä Tobias oli sanonut Annalle ja Carlalle heidän saavuttua Cocoon näkäisinä. Tervetuloa Cocoon, tervetuloa saarelle. Btw. Ette koskaan lähde saarelta.

Niin. 🙂

Kuvat ovat Annan.

Kotitehtävä. Ulkoile pääsiäisenä. Huhut kertovat, että säät ovat upeat.

Päivän kysymys. Oletko skipannut lentoja?

Koh Rong 19.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply