Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koh Rong – turistin silmin

Istahdin veneeseen, joka vei minut Koh Rongin saarelle. Samassa veneessä kanssani oli kaksi saksalaista, jotka viettivät lomaansa ja englantilainen reissaaja. Kuuntelimme musiikkia ja aurinko paistoi.

Kohta saari alkoi näkyä. Se näytti veneestä katsottuna paljon isommalta kuin Koh Mookin saari. Vesi oli turkoosia ja kalat uiskentelivat vedessä. Ajattelin itsekseni, että pakko googlata paikka, kun pääsen perille. Olin niin randomisti saapunut saarelle.

Okei hyvä valinta ainakin googlen mukaan. Vastaako Google todellisuutta? Se pitää selvittää.

Löysin bungalowini pääsataman läheisyydestä. Otin sen viikoksi. Halusin hetken hengähtää pitkien reissaamisten jälkeen. Niin se viikko vaihtui toiseksi. TAAS. Olinhan löytänyt itselleni työpaikan.

Vaikka low season on alkamassa, niin saarella on paljon turisteja, mutta ei liikaa. Ovatkohan kaikki muutkin turistit yhtä ihastuneita hiekkaan? Se on ihan tomusokeria. Miten minusta yhtäkkiä tuli hiekan ystävä?

Long Beachin auringonlasku.

Uskomaton paikka.

Muuten olen viettänyt aikaani kylässä. Kylä ei ole iso, mutta mielestäni tosi viihtyisä ja kompakti.

Saarelta löytyy apteekki ja pyykitkin voi pestä. En tosin ole käynyt apteekissa, että en ihan osaa sanoa, minkälainen valikoima siellä on. Toki se on hyvä asia, että ei ole ollut tarvetta apteekille. Automaattia ei ole. Minulle kerrottiin jo ennen kuin lähdin, että pitää nostaa rahaa.

Arvaa, mitä saarella ei ole. En ole löytänyt yhtään Snickers patukkaa. En koko saarelta. Karkkivalikoima on täysin onneton ja jäätelö maksaa enemmän kuin aski tupakkaa. Ei sillä minä en polta, mutta työkaverini saavat kaksi askia tupakkaa minun Magnum jäätelöni hinnalla. Magnum jäätelö maksaa 2 dollaria. Hauskinta koko Kambodzassa on se, että täällä on käytössä kaksi valuuttaa. Paikallinen ja sitten Yhdysvaltain dollari.

Olen aina ihan sekaisin vaihtorahojen kanssa.

Kotitehtävä. Googlaa Long Beach.

Päivän kysymys. Koska aina välillä kuulee sanottavan. Markka takaisin. Voisiko Suomessa olla sekä euro että markka? Se vasta olisi villiä.

Koh Rong 16.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply