Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yllättääkö sadekausi suomalaisen?

Heräsin ensimmäisenä aamuna Koh Rongissa sadepäivään. Satoi kaatamalla ja ukkonen jyrisi. Koh Kongissa oli pari kertaa tullut vettä ja se oli ihan tervetullutta – raikasti ilmaa. En välttämättä koskaan uskonut sanovani tätä, mutta sadepäivä oli tervetullut jopa odotettu.

Silti mieleeni hiipi sana sadekausi. Käykö tässä kuukausien aikana niin, että sadekausi yllättää suomalaisen? Ihan kuin joka talvi Suomessa. Talvi yllättää suomalaiset. Sadekausi on alkamassa. Näin minulle kerrottiin.

Sää. Suomalainen small talk lyhyessä kaavassa. Kaikki kohtaamiset voi aloittaa keskustelemalla päivän polttavasta puheenaiheesta. Sataako vettä, sataako räntää, sataako ”kissoja ja koiria”, sataako ollenkaan? Paistaako aurinko, tuuleeko. Mitä ihmettä siellä säärintamalla oikein tapahtuu?

Tiedät ne vuosittaiset keskustelut lomista, mitä jokaisella työpaikalla käydään. Taitaa olla taas sen aika. Milloin on paras aika pitää kesäloma? Paras sää. Mietitään ja puntaroidaan. Mietin vaan, eikö se ole aika turhaa. Eihän meistä kukaan tiedä, milloin on paras sää. Kun toinen on lomilla, niin taas töissä puhutaan nyt muuten oli hyvät lomasäät tai vaihtoehtoisesti lasketaan, kuinka monena päivänä on satanut.

Viime vuoden hellekesä. Se vasta jakoi mielipiteitä – loppujen lopuksi. Helle kesti liian kauan, kuka ei voinut nukkua, kuka halusi 20 asteen kesän, kuka rakasti koko sydämestään. Kyllä siitä riitti puhetta ja riittää vuosiksi. Silti jossain vaiheessa odotettiin syksyä ja kynttilöitä. Jopa sen unelmien hellekesän jälkeen.

Tälle vuodelle povataan vastaavaa kesää. Kuka povaa? Mikä tilasto? Sammakkomies? Iltalehti ja Ilta-Sanomat aloittavat jo maalikuussa otsikoimaan kesän säästä. Kevät ja takatalvi nousevat myös luetuimpiin juttuihin.

Ilmastonmuutos. Se vasta kuumentaa tunteita. Kuinka monen puolueen vaaliteemana on tänä vuonna ilmastonmuutos? Varmasti myös muiden kuin Vihreiden. Miten 5,5 miljoonan ihmisen Suomi ratkaisee asian?

Palatakseni takaisin tähän Koh Rongin sadepäivään ja ukkoseen. Kyllä virkisti mieltä ja varsinkin luontoa.

Suomessa vesi on itsestäänselvyys. Juomavesi, suihku, keitinvesi. Tuhansia järviä. Neljä vuodenaikaa ja jokaiseen vuodenaikaan kuuluu sade. Tiedätkö, mikä on Suomessa myös itsestäänselvyys. Tähdet. Israelilainen kertoi minulle, kun hän oli ollut viereisellä saarella Koh Rong Samloemilla, kuinka hän tuijotteli tähtiä, koska ne olivat niin ihmeellisiä. Kaikkialla maailmassa ei näy tähdet. Kaikkialla maailmassa ei myöskään ole neljää vuodenaikaa sateineen, hanavettä, suihkua, tuhansia järviä. Mieti. Suomessa on. Okei välillä sitä sadetta on liikaa. Myönnän sen itsekin.

Tulenko selviämään tulevasta sadekaudesta? Varmasti. Olen selvinnyt joka vuosi Suomessa pimeästä talvestakin.

Kotitehtävä. Osta lasinen vesipullo. 

Päivän kysymys. Tuijotteletko tähtiä?

Koh Rong 14.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply