Suomen suurin matkablogiyhteisö

Staff wanted – kelpasiko suomalainen työvoima?

Olin julkaissut tekstin Koh Rong – kaikki jämähtämisen merkit ovat ilmassa sunnuntaina. Maanantaina olin aamusta rannalla ja sen jälkeen menin palloilemaan kylään. Kävin syömässä ja tutkailin muiden ravintoloiden menuita.

Sitten näin sen. Staff wanted. Australialainen tuli juttelemaan minulle. Hän työskenteli ravintolassa. Kysyi, haluaisinko syödä. Kerroin syöneeni jo, mutta jos hän voisi kertoa minulle enemmän tästä staff wanted jutusta. Toinenkin australialainen liittyi keskusteluun. Kohta kävelin kohti ison pomon toimistoa, ja hän lähetti minut toisen pomon luokse.

En kerennyt edes jännittää työhaastattelua. Ei sillä, ei sitä olisi edes tarvinnut jännittää. Se oli nimittäin kevyt. Kysyi nimeä. Kauan saarella, minkälainen viisumi. Mietti monia minuutteja, tarvitsevatko he työntekijöitä. Mistä olen kotoisin? Olinko aiemmin työskennellyt ravintolassa? Henna, Suomesta, viisumi 28.4 asti, en ollut työskennellyt.

Kättä päälle aloittaisin seuraavana päivänä.

Aloitan työt tarjoilijana. Ihan spontaanisti.

Teen töitä 6 h päivässä kuutena päivänä viikossa. Palkan syön ja nukun. Tarkoittaen, että en saa palkkaa rahana, vaan saan ylläpidon. Sopii.

Virkailijan mainoslause more people, more fun. Sitä tänne tultiin hakemaan. Kun on yksin matkalla, niin kukaan ei tule hakemaan sinua bungalowista, vaan on yksinkertaisesti itse oltava aktiivinen.

Olin eniten innoissani yhteisöstä. Minulla on työurani aikana ollut aina ihania työkavereita, joista osasta on tullut ystäviäni. Uskon löytäväni ravintolasta hetkeksi matkailijoiden yhteisön, joiden kanssa nauraa ja heittää vitsiä. Käydä rannalla. Juttelin jo englantilaisen ja parin saksalaisen kanssa.

Tässä ravintolassa työskentelen.

Tästä voisi tulla vaikka kuinka kivaa!

Kaikki jämähtämisen merkit olivat ilmassa –jämähdin.

Olen ollut kolme päivää töissä. Enkä ollut väärässä. Minulla on yhteisö. Tänään muutan staffin tiloihin uuteen dormiin.

Kotitehtävä. Pitäkää työyhteisöstänne huolta. Olkaa yhdessä, ei erillään. Hymyilkää,vitsailkaa ja auttakaa.

Päivän kysymys. Jännitätkö työhaastatteluita?

Koh Rong 12.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Anni perjantai, huhtikuu 12, 2019 at 08:42

  Olipas hyvä sattuma! Se on varmasti totta, että sen työn kautta tutustuu uusiin ihmisiin ja voi löytää vaikka uusia ystäviä 😊
  Saatpahan lisätä cv:hen nyt myös tarjoilijan työkokemusta 😁 työn iloa ja toivottavasti ehdit ottaa myös rennosti!

  • Reply Henna sunnuntai, huhtikuu 14, 2019 at 12:24

   Kyllä kerkeää myös rentoilla! Onneksi. 🙂 On ollut kivaa ja olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin. Tästä kokemuksesta on hyötyä jatkossa. Monet ovat tehneet töitä reissun varrella juuri ravintolassa. Kohta taas kohti iltavuoroa. 🙂

  Leave a Reply