Koh Rong – Kaikki jämähtämisen merkit ovat ilmassa

Odottelin veneen lähtöä, kun näin toisen soolomatkailijan. Koska olin täynnä uutta asennetta, niin aloin jutella hänelle. Hän kertoi olevansa Ranskasta ja oli pyörinyt päämäärättömästi akselilla Thaimaa- Kambodza-Vietnam- Laos.

Hän oli harrastanut rehellistä siksakia välillä ylittäen rajoja siellä ja täällä palaten alkupisteeseen.  Jos minä en ollut juurikaan suunnitellut, niin hänellä ei kyllä ollut mitään hajua. Hänen elämänsä oli samankokoinen kuin ekaluokkalaisen reppu ja hymy oli korvissa. Pelkästä hymystä ymmärsi elämän olevan hyvin. Hän oli menossa toiselle saarelle.

Minun suunnitelmani oli Koh Kongista lähtiessä kaupunki nimeltä Sihanoukville.

Kun saavuin Sihanoukvilleen, niin haistelin ilmapiiriä noin viisi minuuttia ja totesin tämä ei ole sitä mitä haluan. Sain vahvistusta kahdelta matkailijalta, jotka pysäytin kysyäkseni paikallisia hintoja, että en tule kovin pahasti huijatuksi.

He olivat olleet kaupungissa neljä päivää ja suosittelivat lämpimästi koko kaupungin skippaamista. Siltä minustakin tuntui.  Joten päätin skipata kaupungin. He kertoivat, että paikasta pääsee saarille. Miten olisi saarielämä taas tähän väliin? Ajatus alkoi kiehtoa.

Uusi suunnitelma.

Lähdin kävelemään kohti merta. En ole juurikaan käyttänyt tuktukeja reissullani. Olin päättänyt, että rinkka selässäkin voi kävellä. Ostin lipun veneeseen. Päädyin saarelle nimeltä Koh Rong. Koh Kongista Koh Rongiin. I didn’t see this one coming.

Koh Rongin vieressä on saari nimeltä Koh Rong Samloem. Kyselin toimistossa saarien eroja ja virkailija totesi Koh Rongissa olevan more people, more fun. Koska olin ensimmäisen kuukauden aikana viettänyt paljon aikaa yksin, niin minut oli helppo ylipuhua. Varsinkin myyntipuheen osuus ihmisistä upposi asiakkaaseen. Kyllä nyt tarvitaan enemmän ihmisiä.

Olin elellyt herroiksi ensimmäisen kuukauden, niin nyt oli aika tipahtaa maan pinnalle ja otin dormin.

Dormi on kuudelle henkilölle, mutta saarella on nyt hiljaisempaa. Jaan dormin saksalaisen kanssa, joka on ollut saarella jo joulukuusta asti. Sänkyni on tehty prinsessoille ja rinkkakin on kerennyt jo ”räjähtää”.

Olen kuunnellut ihmisten tarinoita, kuinka he ovat vielä kahden tai jopa kolmen vuoden jälkeen saarella. Tällä saarella on ilmeisesti kaikki jämähtämisen merkit ilmassa. Eli jos jämähdän niin pahasti, niin hakekaa minut kotiin.

Ja jos mietit, voisiko Aasiaan lähteä reissuun ilman suunnitelmaa. Tänne voi lähteä, vaikka ei olisi hajua yhtään mistään. Pitää löytyä tietynlaista luonnetta. Suosittelen kuitenkin selvittämään edes jotain etukäteen, esimerkiksi viisumit.

Kotitehtävä. Käy kävelyllä.

Päivän kysymys. Miltä tuntuisi elää niin hetkessä kuin ranskalainen teki? Hän ei varmasti ollut vielä miettinyt tulevaa uuden vuoden juhlintaa. Tekeekö joku niin?

Koh Rong 7.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply