Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koh Kongin kaupunki – Turistin silmin

Virkailijan lupaus Siem Reap – Koh Kong. Yhdeksän tuntia. Okei eli ei paha. Olin kuitenkin Thaimaassa matkustanut junassa pisimmillään 17h. Nyt kokeiltiin yöbussia.

Todellisuus.

Yöbussi kesti 7h. Kuvittelin olevani Koh Kongissa. Ei pitänyt paikkansa. Olin kaupungissa X klo 5 aamulla. Siellä odotin kaksi tuntia penkillä maaten paikallisessa matkatoimistossa. Sieltä siirryttiin pienellä bussilla odottamaan toisen matkatoimiston aulaan.

Klo 8 jatkettiin matkaa. Kysyin taas, kuinka kauan kestää matka. Vastaus. Kolme tuntia.
Klo 10 aamupala.
Klo 11 taas pysähdyttiin. Ihmettelin,että mitäs nyt. Sitten oli lounas. Noh ei minulla vielä silloin ollut nälkä.
Kohteessa Koh Kong klo 16. Kahdeksan tuntia myöhemmin.

Lupaus matkalle Siem Reap – Koh Kong = 9h.
Todellisuus Siem Reap- Kaupunki X – Koh Kong matkoineen ja odotuksineen=18h.

Joten mitä tästä opimme. Täällä on ajanhallinnan ongelmia sekä tuplaa saatu lupaus. Joten matkustuksen jälkeen reissukrapula käväisi vieraisilla. Kunnes kohteessa heräsin 10 tuntia myöhemmin levänneenä ja valmiina päivään. Ihan ensimmäistä kertaa koko matkan aikana. Nyt en herännyt kukkoon enkä hikilammikkoon. Naapurissani on kukko. Olinko tottunut kukkoihin?

Kun saavuin Koh Kongiin, niin kysyin matkatoimistosta kaupungin karttaa. Sitä ei ollut, joten voimme päätellä, että tämä ei ole turistikohde. Sama hostellien kanssa. Monikaan ei osaa englantia. Keskustelu käytiin käsin ja sormilla. Paljonko maksaa ja kuinka monta yötä? Otin kolme yötä.

Luulin, että neuvottelin itselleni aamupalan, mutta aamulla sitä ei ollut, niin lähdin kiertelemään ja etsimään.

Ensin kuva maamerkistä, että löydetään taas hostelli. Paikallinen liikenneympyrä.

Ravintola valittu. Ajattelin syödä kunnolla, niin ei ole heti nälkä. Olen tähän asti syönyt vain paikallista ruokaa. Enkä näe mitään syytä, miksi en tekisi niin jatkossakin. Ruuan jälkeen oli hyvä lähteä kiertelemään kaupunkia.

Pääkatu ei ole kauhean pitkä. Tai siis luulen, että tämä on pääkatu. Kello on jotain 9:30 ja kauppoihin kannetaan tavaraa sisään. Monelta tapahtuu Suomessa?

Kauppa versus paikallinen kioski.

Tuoreita ananaksia.

Joku pieni liikenneruuhkakin syntyi. Yritin miettiä, onko rekka roska-auto vai viekö se tavaraa kauppoihin. En oikein saanut selvää tilanteesta.

Ja markkinat. Instagramin puolella käytiin markkinoilla. Toisessa kuvassa markkinoiden toinen puoli. Huomaa ylemmässä kuvassa skootteri, jonka kyydissä on monta ihmistä.

Aikansa kun käveli, niin löytyi myös vettä. Veikkaan, että tässä on paikallisia kalastusaluksia. Markkinoilla oli ruokana monissa paikoissa kalaa. Voisinkin kokeilla sitä seuraavalla kerralla. Kerkesin yhden laiturin nokkaan jo tuijottelemaan ulappaakin illemmalla.

Ostin markkinoilta. Olin jo Dadan luona syönyt näitä. Maistuvat ihan karkilta.

Täältä pääsisi menemään Koh Kongin saarelle. Katsotaan, mitä keksin seuraavaksi.

Lopputulemana: tämä paikka on jotenkin kiva ja sympaattinen. Ihmiset ovat ystävällisiä. Ensimmäisenä iltana kävin markkinoilla syömässä iltapalaa, niin pääsin istumaan henkilökunnan puolelle.

Kotitehtävä. Älä aiheuta liikenneruuhkaa.

Päivän kysymys. Tiedätkö sinä, mitä nuo ovat, mitä ostin markkinoilta? Minä en tiedä. On piikikäs kuoria. Ajattelin kokeilla vastauksen löytymistä blogin puolelta, kun ei ihan aina jaksaisi googlata. 🙂

Koh Kong 3.4.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Tuktuk lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 07:46

  Sala on hedelmä. Thait ei tajua kartasta yhtään mitään ja kello on aurinko ylös ja alas.

  Kiinalaiset on vallannut koko Cambodian. Esim Sikavillen voit unohtaa. Kiinalaiset omistaa jo yli puolet.

  • Reply Henna lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 16:01

   Kiitos Tuktuk kommentistasi! Ja varsinkin vastauksestasi päivän kysymykseen. 🙂 Nyt olen viisaampi. Nuo ovat kyllä hyviä. Kartta ja kello on täysin tuntematon käsite täällä. Se tuli opittua. 😀

   Menin tosiaan kyseiseen kaupunkiin ja haistelin noin viisi minuuttia tunnelmaa ja totesin. Ei mun juttu. Jatkoin suoraan matkaa Koh Rongin saarelle. Täällä näyttää olevan jo low-season alkamassa ja fiilis on letkeä. Saa nähdä, kuinka kauan viihdyn täällä.

 • Reply Mari lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 09:55

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Salaki 😍 Miltä ne maistuu?

  • Reply Henna maanantai, 8 huhtikuun, 2019 at 18:29

   Ne maistuu aivan karkilta ja kuoritaan samalla lailla kuin mandariinit. 🙂 Piikikkään kuoren vuoksi on vaan pikkusen haastavampi kuoria. 😀 Sun kommentti pääty mutkien kautta tänne. Pääasia, että saatiin näkyviin, koska olit tehnyt salapoliisin työtä ansiokkaasti. <3

 • Reply Tuktuk sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 00:25

  Miten on, meinaatko käydä Vietnam?

  • Reply Henna sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 11:25

   Joo se on listalla, kunhan matka tässä etenee. Olen jopa miettinyt pikkuisen pitemmän viisumin hankkimista sinne. 🙂

 • Reply Tuktuk maanantai, 8 huhtikuun, 2019 at 07:02

  ”pitemmän viisumin ” enemmän kuin 15 päivää?

  16.04→…? Da Nang. Tuu sopalle aka Pho.

  • Reply Henna maanantai, 8 huhtikuun, 2019 at 18:30

   Juu tarkoituksena on käydä hakemassa passiin pitempi pätkä kuin tuo 15 päivää. 🙂 Pitää laittaa korvan taakse ja jos vaan suunnitelmat osuu kohilleen, niin miksipäs ei. 🙂 Ootko kauan maisemissa?

 • Reply Tuktuk tiistai, 9 huhtikuun, 2019 at 03:19

  Ainakin 4 päivää siellä. Käytä meiliä jos oot paikalla, terve!

 • Leave a Reply