Koh Mook – kun aika pysähtyy

Olen ollut tällä samalla saarella jo pitkään. Viikko vaihtui toiseksi. Päivät soljuvat menemään. Joka päivä aurinko nousee ja laskee.

Mutta minun aikani on ihan pysähtynyt.

Teen samat asiat joka päivä. Herään, aamupala, meren tuijottelu, rasvausoperaatio, ranta, mahdolliset päiväunet, suihku, sosiaalinen media, päivällinen, kylälle kävely, riippumatto. Joskus olen villi ja teen ne pikkuisen eri järjestyksessä. Joskus jätän koko  kylän väliin.

En katso kelloa. Pidän ainoastaan huolen, että herään aamupalalle. Siitä onneksi kukko pitää huolta. Mikä palvelu! Herätyskellokin on ulkoistettu.

Yhtäkkiä on taas pimeää.

Yksi lempipaikoistani on keinu meren äärellä. Tuijottelen merta. Voisin tehdä sitä tuntikausia.

Kirjoitellen sinulle matkastani toisesta ykköspaikastani – riippumatosta. Siihen saattaa joskus ihan vahingossa nukahtaa.

Eilen paikan omistaja Dada käveli miehensä (?) kanssa kohti bungalowiani ja sain OMAN RIIPPUMATON. Se on violetti. Voi sitä onnen määrää. Nyt tulee myös blogin ensimmäinen selfie.

Nyt on kyllä ihmisen hyvä olla.

Ostin lisäaikaa reilut 10 päivää. En ole kertaakaan poistunut saarelta. On tämä jo aika naurettavaakin. Osasin hienosti tulla saarelle, mutta en osaa enää lähteä pois.

En ole käynyt edes viereisillä saarilla. Vaikka olen kuullut juttuja, että ne ovat uskomattoman kauniita. Kappaleita sitä koskematonta luontoa. Ei turistimassoja. Ei ole täälläkään.

Naapurissani asustelee eläkeläinen ja hän ihmettelee, miksi en lähde jonnekin, miksi en tee mitään. En halua. Haluan vain olla. Yritän selittää hänelle, että olen pitkällä reissulla. Kokemuksia varmasti on tulossa. Ei täällä tarvitse kokea kaikkea. Toisella viikolla hän luovutti.

Jos haluat, että sinunkin aikasi pysähtyy, niin voisin suositella tätä ihan lomakohteena. Ensin Koh Mookiin ja tästä tehdä saarihyppelyä muille saarille. Koh Mook on ilmeisesti edullisin ja täällä on eniten tekemistä, mutta ei täällä suorittajan lomaa saa aikaiseksi. Tai mistäs sen tietää, kuinka aikataulutettua elämää täällä saisi elettyä.

Kotitehtävä. Skippaa viikonlopun askareet, jos uskallat.

Päivän kysymys. Olisiko jo aika lähteä?

Koh Mook 22.3.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Anni perjantai, maaliskuu 22, 2019 at 09:26

  Ei tosiaankaan kannata hötkyillä ja yrittää heti nähdä kaikkea. Jälkikäteen varmasti harmittaisi, jos vain juoksisi paikasta toiseen kokemassa heti kaiken mitä ehtii. Idea on kuitenkin rentoutua ja aikaa on 😊
  Sehän nykyään vasta on ainutlaatuinen kokemus, jos saa kellon unohdettua ja ajan pysähtymään! Sopii jokaisen yrittää…

  • Reply Henna lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 17:48

   No näin määki sen järkeilin, että ei tässä nyt reppu selässä joka päivä lähdetä kellon perässä juoksemaan. 😀 On kyllä ollut melkoisen vapauttava kokemus koko saari. Voi kunpa sitä siinä arjessakin muistaisi nauttia hetkestä ja unohtaa sen kellon. Olla vaan. 🙂 Toivottavasti teillä kaikki hyvin. <3

   • Reply Anni sunnuntai, maaliskuu 24, 2019 at 12:30

    Täällä kaikki ihan hyvin, maha kasvaa ja koitan ottaa rennosti!
    Enää (vielä) 10 viikkoa 💪🏻

    • Reply Henna tiistai, maaliskuu 26, 2019 at 01:41

     Ihana kuulla, että kaikki hyvin. 🙂 Peukku rentoilulle!

 • Reply Elisa perjantai, maaliskuu 22, 2019 at 11:25

  Kuulostaa täydelliseltä! 😊

  • Reply Henna lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 17:54

   Kiitos Elisa kommentistasi! 🙂 Kieltämättä aika mannalta on maistunut aurinko,meri ja ruoka. 😀 Löysinpäs sun blogin. 🙂

 • Reply Mari L perjantai, maaliskuu 22, 2019 at 17:44

  Siis aivan mahtava blogi Henna!! En oo ikinä jaksanut seurata mitään blogia muutamaa päivää pitempää mutta sulla on niin hyviä juttuja ja ihanat noi kotitehtävä ja päivän kysymys. 😂 Joka aamu tarkistan jos on tullut postaus! Mahtavaa! Nauti ajasta siellä! ❤️

  • Reply Henna lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 17:56

   Jee Mari! 🙂 Ihan huippua, että seuraat! Niistä meidän jutusteluista liikennevaloissa on jo aikaa. Molemmilla jännittäviä aikoja edessä. Onnea! <3 Kotitehtävät on tehtäväksi ja päivän kysymyksiä pitää myös miettiä kotona. 😀

 • Reply Tarja perjantai, maaliskuu 22, 2019 at 21:03

  Kiitos, Henna, välähdyksistä joita meille annat! On mukava lukea havaintojasi. Et suhtaudu paikallisten elämään ja kokemuksiin halventavasti. Näet paikallisten elämän ja kokemukset arvokkaina ja löydät siitä sen, mitä meidän pitäisi oppia heiltä: elämän perusasiat, toisen huomioiminen ja tyytyväisyys, kun arki sujuu. Eri tavoin eri puolilla palloamme, mutta omalla tavalla kaikialla.
  Nauti olostasi ja juuri siitä, mitä teet kulloinkin. Katsele, kuuntele. Elä! Ajatukset luonasi❤️

  • Reply Henna lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 17:58

   Kiitos Tarja. <3 Ihana kommentti. <3 Kommenttisi tiivisti kaiken, en osaa enää kirjoittaa takaisin mitään. Ihanaa kevään odotusta ja kotiin terveisiä kaikille. <3

 • Reply Helena lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 14:22

  Hei! Ihan näen ja koen mukanasi kun luen ja seuraan matkaasi. Uskon että osaat ottaa irti kaiken ja nauttia kokemuksista , muisteloita riittää….Kellokin ihan elävä kukko… Uskalsin skipata eilen näitä tupa hommia. Aamusta aurinko paistoi, ja oli kestohanki. Lähin maamisekoulun pellolle BENIN kans lenkille, nautimme molemmat. Iltapäivällä menin vielä luistelusuksilla…. ja taas nautin. Nyt sataa vettä, ja tuulee, hanget sulaa, kevät tekee tuloa….Antoisaa loman jatkoa!

  • Reply Henna lauantai, maaliskuu 23, 2019 at 18:01

   Voi Helena! Ihanaa, että olet mukana. <3 Ei voisi parempaa matkaseuralaista olla. <3 Sitten palataan kahvipöydän ääreen tarinoimaan lisää. 🙂 Onneksi uskalsit, ei niitä ihan joka viikonloppu tarvitse tehdä. Sielläkin nautitaan. Se on oikein. 🙂 Kevät tuloillaan. Ihan parasta! Terveisiä. 🙂

  Leave a Reply