Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkorasva – Päivän dilemmasta kuukausien dilemmaksi

Nautin ajastani Thaimaan auringon alla. Olen kuitenkin kohdannut jokapäiväisen ongelman.

Kun tulee suoraan Suomen talvesta, niin aika vaaleahan sitä on. Ei sitä voi kieltää. Vaikka olihan meillä vuosituhannen hellekesä ja jatkoin kesääni vielä Italiassa, niin silti ihoni on samanvärinen kuin rantojen hiekka. Enkä käynyt solariumissa ottamassa pohjia. En ole koskaan edes ollut solariumissa.

Tämä kuvailtu lähtökohta ei ole hyvä yhdistelmä auringon kanssa, joka porottaa täydeltä terältä aamusta iltaan. Olenkin käyttänyt koko ajan suojakerrointa 50 vältellen keskipäivän aurinkoa. Olen aina ollut tunnollinen aurinkorasvan käyttäjä ja lisään sitä pitkin päivää. Tämä ei vielä ole se ongelma.

Ongelmani on selkä. Kuka rasvaa selkäni? Muistan viimeksi Thaimaassa ollessani palaneeni kerran ikävästi viirun verran selästä. Siitä kohdasta, kun bikinit liikkuivat uidessa. Se oli semmoinen vähän yli sentin paksuinen kirkuvan punainen kapea rantu, ja palaminen tapahtui todella nopeasti. Kuulostaa harmittomalta, sitä se ei ollut.  Joten totuttelen pikkuhiljaa aurinkoon, koska en halua palaa.

Takaisin selkään. Rasvaatko sinä itse selkäsi? Jos rasvaat, niin kerro please minulle vinkkejä siihen. Koska varsinkin näin alkumatkasta haluan, että sitä rasvaa on siellä selässäkin joka ikisessä sentin kohdassa, mielellään sitä haluaisin lisätä myös päivän mittaan.

Tässä sitä ollaan yksin matkalla ja ensimmäinen ongelma on selkä. En yhtään luota siihen, että saisin itse levitettyä tasaisesti rasvan. Peilin edessä rasvausoperaatio sujuisi ihan silleen suht fine selästäkin, mutta majapaikassani ei ole peiliä. Eli huitelen menemään ja toivon, että sitä on kaikkialla. Huomasin myös käsieni venyvän paremmin toiselta puolelta yläselkääni. Ehkä työergonomialla on osuutta asiaan.

Kotitehtävä. Venyttele, niin notkistut ja oman selän rasvaaminen sujuu kuin rasvattu. Käytä aurinkorasvaa.

Päivän kysymys. Onkohan huoleni selän palamisesta aivan turha? Onko tämä edes ongelma saatika huoli?

Koh Mook 12.3.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply J tiistai, 12 maaliskuun, 2019 at 17:51

  Muistan kans omalta reissultani, kuinka hankalaa oli rasvata oma selkä 😀 Ihme kyllä en polttanut sitä, vaikka esim. olkapäistä paloinkin. Snorklatessa pidin aina paitaa päällä. Mun majapaikassa oli kyllä peili! Oon joskus vitsaillut, että tarviisin sellaisen telasetin matkalle mukaan just ton aurinkorasvan takia 😀
  Mitä tulee tulevaan reisuuni, niin ajattelin että senkus käyn vaan ostamassa aurinkorasvaa suojakertoimella 50. Sitten alkoi mietityttää, olisiko fysikaalinen aurinkosuoja parempi. Googletin luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja ja klikkasin jo yhden melkein ostoskoriin, kunnes luin koralleja tuhoavista aineista. Tässä oli juuri yhtä niistä. Argh. Acon aurinkorasvassa sitä ei ilmeisesti ole, taidan ostaa sitä. Ehkä mietin tätä asiaa hieman liikaa…

  • Reply Henna keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 15:04

   Kiitos J kommentistasi! 🙂 Se on tosi hankalaa. Ihan mutkalla koko nainen, kun yrittää kurkotella yläselän vaikeimpia kohtia. Toi on muuten hyvä vinkki. Pitää pitääkin paitaa päällä snorklatessa. Yritin kans miettiä, että mikä saunaharja olisi pitänyt ottaa mukaan. 😀 Mulla on Acon fysikaalinen aurinkorasva mukana. Se on tarkoitettu lapsille. Tujua tavaraa, olen ihan lumiukko operaation jälkeen. 😀 Toisaalta sitä kuuluu niin paljon, että kohta olen paikallisten rasvojen varassa. Hauskaa reissua!

 • Reply Titta lauantai, 16 maaliskuun, 2019 at 21:04

  Voi ei! Nään niin sut sutimassa rasvaa selkään ja kiemurtelemassa. Mä ratkaisin ton ongelman joskus laittamalla t-paidan uidessakin päälle kun päiväntasaajan aurinko porotti kuumimillaan.

  • Reply Henna sunnuntai, 17 maaliskuun, 2019 at 16:17

   Pieniä haasteita kieltämättä ollut. 😀 Nyt alan olla jo aika notkistunut, kun olen ollut tarpeeksi monesti tarpeeksi mutkalla. 😀 Tuo t-paita on kyllä hyvä vinkki.

 • Reply Janne torstai, 1 elokuun, 2019 at 20:17

  Ilmeisesti onnistuu, kun laittaa elmukelmuun rasvaa ja hinkkaa kuin pyyhkellä selkää =D
  Testiin menee kun seuraavan kerran aurinko näkyy

  • Reply Henna / I'm choosing me perjantai, 2 elokuun, 2019 at 16:39

   Ihan mahtavaa! 🙂 Odotan täällä testisi tuloksia. Jos ovat positiivisia, niin laitan omalle ostoslistalleni elmukelmun. 😀 Kiitos Janne kommentistasi.

  Leave a Reply