Rakastan lentokenttiä

Terkkuja naapurimaasta! Ensimmäinen lyhyt etappi on takanapäin. Seuraava etappi on sitten pitempi, joka vie suoraan Bangkokiin. Lento taisi kestää noin 11 tuntia. Valehtelisin jos väittäisin, että ei jännitä. Kyllä jännittää.

Onneksi lentokentillä on minuun rauhoittava vaikutus. Rakastan lentokenttiä. Rakastan seurata ihmisiä tohinassaan, kun he menevät viemään laukkuja drop-off pisteille tai kävelevät ohitseni laukkukärryjen kanssa. Mitkähän ovat näiden muiden reissaajien elämäntarinat?

Erotan työmatkailijat, heillä tuumaa aina olla kiire salkkujensa kanssa. Livahtavat vaivihkaa loungeihin. Sielläpä minä en ole koskaan ollut. Jos sinä olet käynyt, kerro minulle, minkälaista siellä on. Saako loungesta lisäarvoa reissulleen?

Erotan perhelomailijat. Sisarukset kinastelevat keskenään ja vanhemmat katselevat toisiinsa kohta ollaan perillä. Loma on varmasti ollut kauan odotettu ja kohteessa stressaaminen loppuu ja perhe saa yhdessä ihania muistoja.

En ole bongannut häämatkalaisia. Heidän kasvoillaan loistaa aina onni ja he ovat omassa kuplassaan käveleskellen käsi kädessä toisiaan silmiin katsellen. Heitä kannattaa varoa, saattavat kävellä päällesi, jos et ole tarkkana.

Yritän bongailla muita yksinmatkailijoita. Tiedä vaikka joku istuu koneessa viereeni. Sitten ovat ne tyylikkäät matkustajat, jotka sopisivat milloin tahansa matkailulehtien kanteen.

Voit varmaan jo tässä vaiheessa tietää, että minä en kuulu niihin. Olen varustautunut pitkää lentoa varten kaikkein mukavimpiin vaatteisiini huomioiden, että lähtömaassa on pakkasta ja määränpäässä on helle.

Matkustusasunani on pitkä mekko. Alle olen pukenut paksut legginssit ja päälle laitan villatakin. Thaimaassa on sitten helppo ottaa legginssit pois ja tunkea villatakki rinkkaan. Kaulassani on huivi. Koskaan ei tiedä, onko lentokoneen tuuletus täysillä vai kiinni. Yleensä sairastun lennolla juuri tuuletuksen vuoksi. Siksi huivi.

Eksyn muistelemaan aiempia matkojani ja lentokenttiä, joista pidän. Jostain syystä olen aina pitänyt Kööpenhaminan lentokentästä. Siellä on ollut kiva viettää aikaa. On ollut kahviloita, pistorasioita, penkeillä hyvin tilaa ja muistelen lentokentän olleen hyvin selkeä.

Barcelonan lentokentästä minulla on myös hyvät muistot. Jos totta puhutaan, niin en muista lentokentästä mitään muuta kuin yhden hetken. Tulin lennolta ja kentällä oli vastassa isot ikkunat ja muutenkin kenttä tuntui olevan juuri remontoitu. Isoista ikkunoista kajastui auringonpaiste, joka lämmitti kasvojani. Ei tämä Arlandakaan hullumpi ole.

Lento lähenee. Alan pakata tavaroita ja lähden ostamaan purtavaa. Sen jälkeen voikin hipsiä porttia kohden. Tässä vaiheessa olisi tyhmää myöhästyä. Seuraavalla kerralla tapaan sinut Thaimaassa. Kuvittelen jännityksen pikkuisen rauhoittuneen.

Kotitehtävä. Älä myöhästy.

Päivän kysymys. Pidätkö lentokentistä?

Tukholma 5.3.2019

Henna

Instagram: imchoosinghenna
Blogit.fi
Bloglovin

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Hannele Ilola keskiviikko, maaliskuu 6, 2019 at 08:26

  Hei Henna ja hyvää matkaa. Minäkin olin Arlandan lentokentällää maanantaina..niin ja tykkään lentokentistä. Bangkokin kenttä on valtava mutta selkeä. Kiva lukea reissublogiasi. Terkuin Hannele

  • Reply Henna keskiviikko, maaliskuu 6, 2019 at 12:37

   Kiitos! 🙂 Oi kuinka kivaa ja tervetuloa seuraamaan reissublogiani! 🙂 Pariisista olen saanut kammon. Niistä busseista ja eri terminaaleista.Bangkokin kenttä kyllä yllätti taas, että se oli niinkin selkeä liikkua. Lentokentissä on tunnelmaa. 🙂

 • Reply Iida In Translation keskiviikko, maaliskuu 6, 2019 at 13:52

  Sulla on todella kiva kirjoitustyyli! 🙂 Itsekin rakastan lentokenttiä, lähdön, paluun ja jälleennäkemisen tunnelmaa. Parin viikon kuluttua itsekin Arlandassa ja sitä kautta Aasiaan 🙂

  Haastoin sinut muuten blogissani paljon kiertäneeseen kymmenen matkahaaveen listapostaukseen! (Alkuperäinen postaus täällä: https://kohteenamaailma.fi/matkailu/kymmenen-reissu-unelmaa/ Oma postaukseni menee julki vasta huomenna aamusta.)

  • Reply Henna torstai, maaliskuu 7, 2019 at 15:26

   Oi kuinka kiva, että haastoit. 🙂 Lähden huomenna yöjunalla kohti etelää. Pitää junamatkan aikana miettiä kymmenen matkahaavetta. Kävin kurkkaamassa alkuperäistä postausta, niin ei tämä ihan helppo haaste ole. 🙂 Kiva kuulla, että viihdyt kanssani matkalla! Kävin katsomassa sinun pakkauslistaasi, niin oikein mallikkaasti homma on sujunut. 🙂

 • Reply Hannele Huuki perjantai, maaliskuu 8, 2019 at 09:32

  Turvallista matkaa ja enkelivarjelusta! Lentokentissä on jotakin salaperäistä ja kiehtovaa, minäkin pidän lentokentistä, siitäkin huolimatta, että lennon myöhästymisen takia on tällä iällä vähän hankalaa nukkuminen kovilla penkeillä/lattialla reppu pään alla 🙂 Mukava seurata matkaasi! Oletko ihan yksin reissussa? Ps. Matkalta voi löytyä hyvä kaveri/kavereita.

  • Reply Henna sunnuntai, maaliskuu 10, 2019 at 16:58

   Kiitos Hannele kauniista kommentistasi. 🙂 Ihan yksin lähdin matkalle ja uskon, että matkalta löytyy reissukavereita. Tänä iltana tapasin saksalaisen naisen, joka oli yksin matkalla ja hän kertoi minulle suomalaisesta yksinmatkustajasta, joka majailee myös saarella. Ehkäpä törmään häneen. 🙂 Lentokentissä on kyllä jotain mystistä, vaikka välillä siellä taululla lukee se ”myöhässä”. Silloin se lattia tulee tutuksi. Onneksi kuitenkin harvemmin! Ihanaa kevään odotusta ja kiva, jos jäät seuraamaan matkaani. 🙂

  Leave a Reply