Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koko elämän pakkaaminen 15 kiloon

Onko mission impossible?

Olin asettanut 15 kilon rajan elämälleni. Niinhän sitä käy ihan lomamatkallakin, että lähdet 15 kilon kanssa ja tulet 25 kilon kanssa, vaikka mitään et osta. Miten tavaramäärä voikin kasvaa tyhjästä? En ollenkaan pidä pakkaamisesta, mutta vuosien aikana olen harjaantunut oikein hyväksi.

Olen yhden kerran joutunut maksamaan lisäkiloista. Ei muuten naurattanut, taisin itkeä. Muutin vaihdosta takaisin Suomeen ja osan olin lähettänyt postissa, mutta arvioin ihan väärin tavaramäärän ja maksuhan siitä napsahti.

Edellinen yö lentokentällä ei ainakaan kohentanut mieltäni – lisäsi vaan kyyneleiden määrää. Yritin karsia tavaraa virkailijan katsoessa vieressä. Olisiko miesvirkailija ollut armollisempi? Yksi kilo maksoi 20 euroa. Ihan noin opiskelijana se kirpaisi kukkaroani. Kaikesta oppii.

Kaivoin kaappejani. Hei olin unohtanut nämä farkkusortsit! Pikkuisen kiristää, ei haittaa. Ei nyt kerkeä uusiakaan ostamaan. Sitä paitsi ostin nämä New Yorkista jo viisi vuotta sitten. Nämä on ihan tuliterät. Enkö muka edes viime kesänä käyttänyt näitä?

Se oli elämäni ensimmäinen ja kyllä viimeinenkin kauppa, mihin jonotin. Muistan matkakavereideni nauraneen minulle. Taisin olla aika pöyristynyt. Tuo shoppailu – ei kaikkien juttu.

Mikähän sen kaupan nimi oli? Pussin kyljessä oli puolialaston mies. Pakko Googlata. Abercrombie & Fitch. Sehän se olikin. Seinät olivat akvaariota ja tunnelma sinisen hämyinen sekä aavemainen musiikki soi. Mutta imagojono. Anna minun kaikki kestää.

En yksinkertaisesti raaski jättää rakasta tuulipukuani Suomeen. Haaveena on sekä Australia että Uusi-Seelanti, eikä siellä ole koko ajan trooppista lämpöä. Eli coretex saattaa pelastaa monet kerrat. Sitä paitsi tiedän ”varkaiden” hakevan tämän talteen, jos jätän Suomeen.

Korkokengät otan mukaan, vaikka on ihan turhake. Laitan vaikka hostellissa nämä jalkaan. Muuten mukaan lähtevät ikivanhat balleriinat ja tennarit. Eipä viime vuosina ole muilla kuin tennareilla kävelty.

Miten olen voinut muutossa hukata tärkeimmät kengät? Flip flopit. Nekin oli vanhasta kunnon Anttilasta. Ei ole edes päästy kohteeseen, niin ostoslistalla on jo ensimmäinen ranskalainen viiva.

Äidin tekemät villasukat sekä ystäväni tekemät lyhytvartiset villasukat jatkoon. Kuinka monet villasukat on ok ottaa mukaan?

Ilman fleecepeittoa en lähde mihinkään. Se on pelastanut monet kerrat ja lämmittänyt tuplapeittona. Helppo kuljettaa mukana eikä paljoa paina.

Vielä aion käydä muuttolaatikot läpi flip flopien toivossa.

Mission on possible.

Otinko kuitenkaan korkkareita?

Kotitehtävä. Kaiva kaappejasi, saatat yllättyä.

Päivän kysymys. Oletko joutunut maksamaan lisäkiloista? Kiinnostaako pakkauslista?

Suomi 1.3.2019

Henna

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Sandra lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 06:43

  Toi pakkaajan dilemma on kyllä aikamoinen! Varsinkin jos on suunnitelmissa matkustaa useissa kohteissa. Ainakin Australiasta saa kaikkea ostettua ja siellä tuleekin ostettua yhtä jos toista. Tuulenkestävä takki, fleecepaita (tai peitto sun tapauksessa), villasukat ja mukavat kengät on ehkä ne, mitä suosittelisin. Flipflopit hyvät hostellissa, samoin pyyhe, joka kuivuu nopeasti (mulla oli sellainen turkkilainen hamam-pyyhe, joita myydään ihan Suomessakin).

  Hyvää reissua!

  • Reply Henna lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 19:32

   Pientä probleemaa tässä kieltämättä on ollut! Mutta kyllä tilanne näyttää nyt niin hyvältä, että ei muuta kuin rinkka selkään ja menoksi. 🙂 Otin myös fleecepaidan. Sitäkin saattaa monet kerrat tarvita. Enpäs olekaan kuullut hamam-pyyhkeestä, vaikuttaisi aika kätevältä. Varmasti paikan päältäkin tuon tyylisen pyyhkeen saa. Kiitos. Toivottavasti jäät seurailemaan matkaan. 🙂

 • Reply Anni lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 15:30

  Ihan mielenkiintosta ois kuulla, että minkälaisella varustuksella tuommoselle reissulle lähetään. Itellä ei ois kyllä mitään hajua, jos pitäs alkaa pakkaamaan 😀

  Lähtöpäivä lähestyy, turvallista lentoa!

  • Reply Henna lauantai, 2 maaliskuun, 2019 at 19:35

   Ajattelin, että matkan edetessä kirjoittelen hitit ja hudit. Molempia varmasti tuli pakattua mukaan. 🙂 Niin tuo lähtöpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Vielä ei kovin paljoa jännitä, mutta kyllä tässä kerkeää vielä. 🙂 Tervetuloa matkustamaan kanssani! 🙂

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 22:59

  Pakkauslista todellakin kiinnostaa! 🙂

  Itse tuskailen puolen vuoden reissun pakkaamisen kanssa – painoraja omassa lipussani on onneksi maltillisempi 23kg. Mutta ei sitä turhaa tahtoisi raahata kuitenkaan, jotta mahtuu tuliaisiakin takaisin. 🙂

  • Reply Henna maanantai, 4 maaliskuun, 2019 at 13:29

   Pakkaaminen on kyllä sellaistakin hommaa, että siinä suorastaan saa hien pintaan. Pitää puntaroida sekä laukkua että omia valintoja. 🙂 Matkan edetessä kirjoitan listan, mitä koin tarpeelliseksi ja mitä olisi voinut jättää Suomeen sekä mitä tuli kuitenkin ostettua. Tsemppiä pakkaamiseen! 🙂 Oma neuvoni on, että pakkaa ensin kaikki, mitä haluat mukaan ja punnitse. Sitten karsi tavaramäärä kolmannekseen ja päätä pärjätä. 🙂

 • Reply Mama Birdie tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 00:12

  Sun järkyttynyt ilme kun ilmoitin että iiiik, nyt mennään kyllä tonne A&F:lle, on suorastaan palanut mun verkkokalvoille! 😅

  • Reply Henna tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 12:12

   Olin syvästi järkyttynyt! 😀 En meinannut päästä yli siitä jonottamisesta. 😀

  Leave a Reply