Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rinkka syrjäytti uskolliset matkalaukkuni

Vuonna 2005 lähdin au pairiksi ja laukun hankinta oli edessä. Muistan kävelleeni ihan kunnon laukkukauppaan sisälle.  Siellä oli hurjasti erilaisia laukkuja. Laukun piti olla kovakantinen. Ostin mustan Samsoniten, jolla oli hintaa 105 euroa.

Tätä laukkua on monet kerrat heitetty lentokoneen laukkuhihnalle. Kertaakaan se ei ole mennyt hukkaan, kerran se on kantanut liikaa kiloja mukanaan. Muuten pysynyt oikein sopusuhtaisena ja kestänyt punnitukset. Laukku on toiminut välillä safety boxina, aika usein myös tuolina. Sen päällä on ollut hyvä istua, kun on jonottanut lähtöselvitykseen. Laukku on käynyt myös vieraissa. Se on auttanut sekä ystäviä että perhettä.

Tälle matkalle tämä 14 vuotta hyvin palvellut laukkuni ei lähde mukaan. Se jää viettämään laittoman pitkää vuorotteluvapaata Suomeen. Olin suunnittellut, että alan liimaa käytyjen maiden tarroja laukkuun. Ajatuksen tasolle on jäänyt.

Jossain vaiheessa ymmärsin, että tarvitsen myös käsimatkatavaran. Ostin toisen laukun laukkuperheeseeni vuonna 2009 vaihdossa ollessani. Hintaa laukulla oli 35 euroa. Ostin sen paikallisesta marketista.  Tämä laukku on ollut vielä kovemmassa käytössä. Laukku on kulkenut mukanani sekä ulkomailla että Suomessa.

Nyt laukku alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Vetoketju on rikki. Jo vuosia toinen sen pyöristä on ollut niin kulunut, että kolina on käynyt. Olen yrittänyt miettiä, missä vaiheessa toinen pyöristä sai semmoisen kuluman. Sen on täytynyt tapahtua joskus, kun olen kävellyt Suomen talvessa juna-asemalle. Lumi on juuttunut pyöriin, eivätkä ne ole pyörineet kunnolla. Minä olen silti laukkua perässäni vetänyt. Ei ihme, että on tullut osumaa.

Yksi to do –listan kohta on ollut rinkan osto. Vihdoin pääsin kaupoille. Kriteereinä olivat vesipullolle oma sivutasku, läppärille tilaa sekä hyvä kantaa eikä liikaa härpäkkeitä. Laitoin ensimmäisen rinkan selkääni ja tiesin, että tämä se on. Sain hyvää palvelua ja esimerkillisesti kehotettiin myös pakkaamaan ja purkamaan rinkka kolme kertaa ennen lähtöä. Epäilen kovasti, teenkö sitä. Hintaa rinkalla oli 180 euroa.

Varmasti olisi saanut halvemmalla, kun olisi tehnyt tilauksen internetistä. En kuitenkaan lentolippujen, majoituksien, juna- ja bussilippujen lisäksi osta netistä mitään.

Toivon, että minun ja rinkkani matkasta tulee yhtä rikas kuin minun ja matkalaukkujeni matkat ovat olleet.

 

Kotitehtävä. Älä syrjäytä laukkua ilman järkevää syytä.

Päivän kysymys. Nettishoppailetko?

Suomi 24.2.2019

Henna

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply