Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bloggaamisen alkeet – kamera

Löysin kameran romulaatikosta, mutta en enää löytänyt kameran laturia. Se on mystisesti kadonnut. Ei huolta, sellaisen voi varmasti vielä ostaa.

Gigantissa se viimeistään valkeni. Kamera on auttamattomasti liian vanha. Myyjä ei ollut nähnyt aikoihin sellaista muistikorttia. Selkeästi yritti pidätellä naurua. Oli muuten hauska myyjä. Joten tämä uusi ostettu kamera on nyt sitten maailman paras halvin kamera.

Vuosien aikana on tullut matkusteltua, mutta ongelmana on ollut valokuvaus. En vaan yksinkertaisesti ole saanut kaivettua puhelinta tai kameraa laukustani ikuistaakseni hetkiä. Olenkin ollut  aina se henkilö, joka on ottanut muistitikun mukaan ja varastanut muiden kauniit kuvat.

Jotenkin valokuvaaminen ei ole koskaan tuntunut omalta jutulta. Olen ennemmin ollut liikkeellä motolla kaikkea ei voi ikuistaa. Ei pysty ikuistamaan Varsovan kaksia kasvoja – tuota vanhaa ja uutta. Las Vegasin vilkkuvat valot pitää itse kokea. Kuvat eivät tee oikeutta sille täydelliselle turkoosille vedelle, missä kivetkin näyttävät taianomaisilta. Entäs se tunnelma sateen jälkeen?

Vaikka olen varastanut ne kuvat. Harvoin niitä tulee katsottua. Useammin tulee tarinoitua hetkistä ja kokemuksista. Kuitenkin perustin julkisen matkapäiväkirjan. Kyllä teksti tarvitsee kuvia herätäkseen henkiin.

Näin uuden vuoden kunniaksi haastan itseni ja yritän. Yritän poimia kameraa laukusta ja napata kuvia, jotta sinä pääsisit matkustamaan kanssani. Näyttää  sinulle kuvin kokemani ja yrittää tekstillä kertoa, mitä tunnen ja mitkä asiat sykähdyttävät matkallani.

Sen lisäksi, että Gigantin myyjä sai ostamaan uuden kameran, niin hän melkein myi minulle uuden puhelimenkin. Olin jo sujuvasti katsomassa vain 249 maksavaa puhelinta. Katsos kun, minun nykyisen puhelimeni kamerassa ei ole tuplakameraa.

No nyt on tuplat, eikä siihen tarvittu uutta puhelinta. On sekä maailman paras halvin kamera että auttamattomasti liian vanha puhelin, jossa ei ole kaksoiskameraa.

Kotitehtävä. Varo myyjien hohtavia hymyjä.

Päivän kysymys. Ikävöitkö vanhanaikaista kameraa ja valokuvia?

Suomi 22.2.2019

Henna

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply