Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tylsät vakuutusasiat

Taas se vakuutuslasku tuli, justiinhan maksoin edellisen. Tympäsi, näistäkään ei ole ikinä mitään hyötyä. Turhaa tulee vaan maksettua.  Kyllähän se otti päästä opiskeluaikanakin pienistä rahoista. Tuntuuko tutulta? Kuitenkin olin vuosittain kiltisti maksanut vakuutuslaskun siitä asti, kun muutin kotoa.

Minulla on aina ollut jatkuva matkavakuutus voimassa. Olen ostanut monet lennot hetken mielijohteesta. Näin ollen ei ole aina tarvinnut ostaa matkavakuutusta erikseen matkan ajaksi.

Kun päätin lähteä unelmamatkalleni, niin vakuutusasiat tulivat ajankohtaisiksi. Tiesin jo etukäteen varautua hengittämään hintalapun kohdalla, koska nyt sitä tulee. Lisäkuukaudet maksavat.

Pariisi 2016 lokakuu

Ihanat häät, kaksi toisilleen täydellisesti sopivaa saa toisensa. Olin lähtenyt vieraaksi ystävieni häihin. Syksyinen Pariisi, voiko ihanampaa olla. Olin fiilistellyt kuukausia matkaani. Samalla ajattelin hetkeksi jäädä Pariisiin. Aistimaan tunnelmaa, katselemaan kermanvärisiä rakennuksia ja olemaan kuin Blair Waldorf ja Serena van der Woodsen Gossip Girlistä.

Kesken häiden, kesken tanssin näin, kuinka polveni ”irtoaa” paikaltaan. Hädissäni lyön sitä. Sen jälkeen en kävellyt itse metriäkään. Vaihtokaverini kantoi minut sänkyyn.  En muuten juurikaan nukkunut. Mietin vaan, kuinkas täältä nyt Suomeen. Minunhan piti jäädä yksin vielä Pariisiin.

Muiden häämatkalaisten kanssa aamulla suoraan bussilla lentokentälle. Ei tässä nyt voinut jäädä enää fiilistelemään Pariisia. Ystäväni lykki minua laukkukärryllä lentokentällä. Soitin Suomeen, soitin lentoyhtiöön, soitin vakuutusyhtiöön. Lentoni oli lähdössä vasta seuraavana iltana.

Loppujen lopuksi ystäväni lykki minut lentokenttähotelliin ennen kuin kiiruhti omalle lennolleen. En ollut tiennyt lentokenttähotellin maksavan niin paljon. Siellä sitten istuin laukkukärryn päällä ja sopersin englanniksi olevani täällä asiakkaana. Ranskalaiset pyörivät ympärilläni ja puhuivat kauheasti. Ei mitään tietoa mitä, koska en ymmärtänyt sanaakaan ranskaa. Tiesin kyllä olevani aika surkea näky siinä laukkukärryn päällä.

Suomi 2017 joulukuu

Odotan leikkaussalin ulkopuolella. Vihdoin tämä koko polviprojekti alkaa olla ohi. Leikkauksen jälkeen taas fysioterapiat ja kuntoutukset. Kyllä tästä polvi vielä saadaan, näin ortopedi lupasi minulle.

Polvilumpion sijoiltaanmeno. Siinä vasta viheliäinen vaiva. Toisilla polvilumpio on saattanut lähteä sijoiltaan venytellessä, osalla kuulemma vaikka kyykystä noustessa, kaatuessa tai urheillessa. Jatkan odottamista. Jännittäähän tuo polvileikkaus. Kuitenkin toivon, että se ikuinen kipu loppuisi. Se kipu, johon mikään särkylääke ei auta.

Lähden unelmamatkalleni kahta tähystysreikää ja yhtä avohaavaa ”rikkaampana”. Säästänkö vakuutuksesta? En. En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman matkavakuutustani. Otanko vakuutuksen ulkomaisesta yhtiöstä, koska sieltä sen saattaisi saada vähän halvemmalla? En kovin mielelläni, en ainakaan tässä vaiheessa, kun on toinenkin vaihtoehto. Koska jos jotain sattuu, niin mieluummin käyn vakuutushässäkän omalla äidinkielelläni. Toivonko, että maksan ”turhasta”? Kyllä toivon.

Kotitehtävä. Ole kiinnostunut vakuutusasioistasi.

Päivän kysymys. Oletko kärsinyt polvivaivoista?

Suomi  19.2.2019

Henna

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply