Home is where the heart is – missä omani on?

Kannoin taas kerran muuttolaatikot lapsuudenkotini peräkammariin. Siellä ne Clas Ohlsonin muuttolaatikot ovat pinottuina. Näkyyhän tuolla olevan banaanilaatikoitakin. Ne banaanilaatikot, jotka olen joka asunnossani kantanut häkkivarastoon ja sieltä taas uuden asunnon häkkivarastoon. Nekin pitäisi joskus käydä läpi.

Viime vuonna yritin. En ollut valmis muuttamaan uuteen asuntoon. Enhän ollenkaan tiennyt, mihin halusin muuttaa. Enkä varsinkaan ollut valmis maksamaan isommasta asunnosta, mitä jos sieltäkään ei löytäisi sydäntään. Kuukausittainen hintalappu vaan olisi kasvanut. Sen hetkinen asuntoni oli 23 neliötä, joka oli kivenheiton päässä työpaikastani. Vuokran suuruuskin lämmitti mieltäni.

Kiertelin näytöissä ja odotin tunnetta. Sen kuulemma tietää, kun haluaa jättää ostotarjouksen. Haluaa ostaa oman kodin. Näytöissä kiinnitin huomiota maalipintaan, vessaan, keittiöön. En edes ajatellut, olisiko tämä potentiaalinen kotini. Koko tunnettakaan ei näkynyt mailla eikä halmeilla.

Viimeisenä oljenkortena sisustin. Sisustin pienen yksiöni. Käytiin ystäväni kanssa kiertämässä kirppareita. Ostin koristetyynyjä, yritin ajatella vähän jopa värejä, ostin kynttilöitä, ostin käsipyyhkeitä. Kukat jätin kauppaan, ne kuolisivat kuitenkin. Peukaloni ei ole vihreä. Kun sekään ei tuottanut tulosta, niin luovutin.

Missähän oma sydämeni on? Totesin sen olevan ihan hukassa.

Kun irtisanoin asuntoni, niin tunsin helpotusta. En tiedä, onko se oikea sana kuvaamaan fiilistäni, kuitenkin varmasti lähimpänä totuutta. Pakkasin elämäni jälleen kerran pahvilaatikoihin. Homma sujui jo ihan vanhasta muistista.

Tilastollisesti voisi todeta, että viimeisen 10 vuoden aikana olen tehnyt noin yhden muuton vuodessa. Milloin on lähdetty vaihtoon? Milloin muutin kaupungin sisällä? Kuitenkin nyt vuonna 2019 uusi sivu kääntyy elämässäni. Näitä pahvilaatikoita tuskin tullaan hetkeen raahaamaan uuteen paikkaan. Sitä ennen lupaan käydä ne läpi.

Kotitehtävä. Vaali sydäntäsi.

Päivän kysymys. Mistä tietää tulleensa kotiin?

Suomi 17.2.2019

Henna

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply