Tasan kuukausi lähtöön!! #tb

Mihin tämä aika menee?

Tapahtui pari yötä sitten. Heräsin 2:38 täydestä unesta ja ponkasin istumaan. Niinhän tapahtuu vain leffoissa ja ilmeisesti myös minun elämässäni. Lähden. Minä oikeasti lähden vailla sen suurempaa suunnitelmaa maailmalle lentolippu kourassa ja rinkka selässä. Rinkkakin on vielä kaupassa ja to do -lista ei ole saavuttanut edes puolta väliä.

Istuin yöllä puolitoista tuntia hereillä ja mietin. Ihan vaan mietin. Mitä teen ensimmäisenä Thaimaassa? Saankohan jännitykseltä nukuttua viimeisinä öinä ennen lähtöä? Muistankohan tehdä kaiken? Kuinkahan ne raha-asiat ja valuutanvaihdot?

Kertaakaan ei yön pikkutunneilla tarvinnut miettiä vastausta kysymykseen kaduttaako. Vastaus on niinkin yksinkertainen, kun ei. Samalla kun mietin kaikkea maan ja taivaan väliltä aurinkorasvasta hyttysiin, niin iski reissujännitys. Sitä jännitystä kesti yhtäjaksoisesti 12 tuntia. Sitten se loppui. Nyt aivoni ovat tajunneet sen. Tältä tuntuu lähteä menolipulla maailmalle.

Leijailen koko ajan. Vapauden tunne on vallannut mieleni ja hymyilen jopa silleen tosi ärsyttävästi koko ajan. Ei mene kauaa, kun on muuton aika. Ensi viikolla on viimeisiä rokotuksia, vakuutusasioita. Kela meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, tuskin yllättää ketään. Verottajalle en ole edes jaksanut vielä soittaa. Toivottavasti sinne voi varata jonkun soittoajan. Ehkäpä tässä saa jonkinmoisen loppuspurtin aikaiseksi listankin kanssa.

Päivän fiilis on erittäin hyvä. En osaa edes tuntea haikeutta, ainakaan vielä. Totta kai tulee ikävä ystäviä ja perhettä. Silti tiedän, että minun pitää nyt tehdä tämä tai se jää harmittamaan. Sana harmittaa on liian lievä. Tiedän, että katuisin vanhana kiikkutuolissa, jos jättäisin menemättä. Olen kävellyt tätä kohden jo niin kauan, että tässä vaiheessa ei ole aikomustakaan perääntyä. Aina voi tulla kotiin. Aina ei voi lähteä.

Kotitehtävä. Mieti illalla kolme kivaa asiaa, mitä tänään tapahtui.

Päivän kysymys. Pidätkö Runebergin tortuista?

Suomi 5.2.2019

Henna

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply