Magnetic Island

Yksi parhaimpia asioita Townsvillessä on se, että meillä on naapurissa Magnetic Island. Townsvillestä pääsee tälle saarelle lautalla noin puolessa tunnissa. Saari on suosittu lomakohde turistien ja paikallisten keskuudessa. Sieltä löytyy hienoja biitsejä, kävelyreittejä, luontoa ja eläimiä sekä aurinkoa. Maggiellä on myös hyvät snorklailu mahdollisuudet.

Meillä on melkein joka viikonloppu ollut suunnitelmissa lähteä Magnetic Islandille mutta aina ollaankin tehty muita reissuja. Nyt viimein kolme viikkoa sitten suunnattiin sinne muutamaksi päiväksi.

Ensimmäisessä kuvassa taustalla näkyy Magnetic Island.

Otettiin oma auto mukaan, vaikka se aika tyyristä olikin. Auto on niin kätevä kulkuväline saarella ja autojen vuokraaminen onkin siellä suosittua. Vuokraamisesta olisikin tullut yhtä kallista kun oman auton mukaan ottaminen. Lisäksi vuokra-autoilla ei saa mennä kaikkialle kun jossain on niin huonokuntoisia teitä.

Tälle biitsille tultiin molempina iltoina kokkaamaan illallinen ja katsomaan auringon laskua. (Huom! Meillä oli kyllä kunnon ruokaa myös, eikä pelkästään nutellaa jota on kuvassa:D)

Magnetic Islandilla on paljon koalia, me nähtiin kylläkin vain yksi.

Käytiin myös snorklaamassa. Meduusa-kausi oli edelleen joten vuokrattiin meidän hostellilta märkäpuvut, omat snorkkelit meillä oli mukana. Oli vähän huono päivä snorklaamiseen, oli tosi tuulista ja aallokkoista ja meressä oli tosi kova virtaus. Ei meinattu millään päästä eteenpäin ilman räpylöitä. Eihän me sitten päästy edes riutalle asti mutta siinä ihan rannan tuntumassa nähtiin paljon isoja kaloja. Ei ollut oma GoPro mukana niin otin Googlenkuvahausta yhden kuvan kalasta mitä nähtiin. Näitä oli ainakin viisi, erivärisiä, ja ne tulivat ihan lähelle, hyvä ettei jalkoja näykkimään. Niin siistiä!

Maggiella on upeita rantoja, osaan pääsee vain kävellen, osaan vain veneellä. Tämä reissu ei ollut ranta-painotteinen mutta en malta odottaa, että mennään sinne uudestaan, haluan kierrellä rantoja enemmän.

Oltiin saarella kaksi yötä ja yövyttiin hostellissa.

^^ Täällä piti olla joku salainen vesiputous mutta nyt kun oli ollut niin kuivaa niin eihän siellä mitään putousta ollut, kiva pieni lampi kyllä.

Viimisenä päivänä tehtiin vielä pari kävelylenkkiä ja noustiin katsomaan upeita maisemia!

Meillä oli omat camping-kamat myös mukana, mikä oli kiva, koska jos tuli nälkä niin voitiin vaan ”leiriytyä” ja alkaa kokkailemaan.

Yhdessä paikkaa saarella on paljon rock-wallabeja! Siellä on yleensä myös paaaljn ihmisiä niitä syöttämässä mutta osuttiin sinne hyvään saumaan ja oli rauhallista. Villieläinten syöttäminen on hieman kyseenalaista niin me koettiin paremmaksi vaihtoehdoksi juottaa niille vettä, päästiin tosi lähelle!

Magnetic Island on suht pieni, eli kaikki pää”nähtävyydet” kyllä ehdittiin kiertämään. Silti haluan sinne kyllä ehdottomasti takaisin. Saarella on ihanan rento ja kiireetön tunnelma.

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Eija keskiviikko, toukokuu 23, 2018 at 18:06

    Ihanii kuvii ja jutui taas! Mut uskoiskohan tota ”syötiin me muutaki ku Nutellaa” -juttuu… ?

  • Leave a Reply