From Adelaide to Portland

Perjantaina 24.3 ostettiin auto. Meillä oli hostelli maksettuna seuraavaan tiistaihin asti ja päätettiin, että lähdetään sitten tiistaina ajelemaan kohti Melbournea. Vaihdatettiin vielä pakoputki ja hypättiin tien päälle. Ensimmäinen kohde oli Victor Harbor. Vettä alkoi tulla kaatamalla ja sitä jatkui koko päivän. Syötiin ja lähdettiin ajelemaan. Koska päästiin aika myöhään lähtemään niin etsittiin jo pian paikka mihin parkkeerata ja yöpyä, Sherlock oli paikan nimi, keskellä ei mitään pieni pysähdyspaikka ja tien toisella puolella vessat, se riittää meille. 

Eka yöpymispaikka

Keskiviikkona (29.3) ajeltiin vaan ilman päämäärää, kuitenkin Melbournen suuntaan:D). Kylmyys ja vesisade jatkui. En edes muista kaikkia paikkoja missä pysähdeltiin mutta ainakin Strathalby ja Tailembend olivat siinä matkalla.

Torstaina ajelu jatkui, mihinkään ei pysähdytty pitkäksi aikaa, koska oli vähän kylmä. Haluttiin mennä rauhalliseen tahtiin mutta toisaalta pikaiseen tahtiin jotta päästäisiin mahdollisimman nopeasti pohjoisempaan kohti kesää. Pysähdyttiin nopeasti Glencoressa ja Kingston SE:ssä.

Jättilobsteri Kingstonissa

Ajeltiin Robeen yöksi. Seuraavana päivänä ajateltiin jatkaa matkaa Mount Gambieriin, kun auto alkoi täristä tyhjäkäynnillä. Käytiin näyttämässä sitä nopeasti mekaanikolle joka sanoi, että kansipahvi on palanut. Istuin auton takana ja kuulin vain kun mekaanikko sanoi Santerille ”this is baaaaaaaad” 😀 Hän sanoi, että korjaa kyllä auton mielellään ja Santeri saisi vielä auttaa niin päästäisiin halvemmalla. Osien saamiseen olisi kuitenkin mennyt ainakin viikko ja Robe on pieni paikka, korjaaja suositteli sitten ajamaan Mount Gambieriin.

Robe

Vietettiin yö puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista Port MacDonnel nimisessä paikassa.

Saavuttiin Mount Gambieriin lauantaina ja ajettiin suoraan maksulliseen caravan parkkiin, koska autolla ei voinut ajaa yhtään ylimääräistä eli ei voitua etsiä ilmaisia leiripaikkoja. Oltiin caravan parkissa kaksi yötä ja respan nainen suositteli meille mekaanikkoa joka tulikin katsomaan meidän autoa sunnuntaina. Ei me pelkästään stressailtu autossa, kierreltiin kävellen ympäriinsä ja kierrettiin mm. Blue Laken ympäri (nimensä mukaisesti Sininen järvi)

Keskellä keskustaa oli luola!

Käytiin myös toisessa luolassa, jossa nähtiin opossumeita!

Korjaaja siis kävi, tutki vähän autoa, laittoi jotain nestettä jolla saisi vuodot loppumaan ja sanoi, että päästään helposti Melbourneen asti. No, päästiin hädintuskin Portlandiin (n.1,5h ajomatka). Päätettiin (oli siis pakko, ei valinnanvaraa) korjauttaa auto Portlandissa, kierrettiin jokainen autokorjaamo ja kaikissa oli viikon jonot. Valittiin sitten mukavimman ihmisen mukaan paikka ja varattiin aika. Alettiin etsiä couchsurfing paikkaa niille parille yölle, kun auto olisi korjaamolla. Tavattiin ihana vanhempi pariskunta jotka ottivat meidät kotiinsa heti ettei tarvitsisi kylmässä autossa majailla. Saatiin käyttöömme erillisestä piharakennuksesta yläkerta jossa oli makuuhuone, keittiö, vessa&suihku! Viikko meni tosi mukavasti, mitä nyt muutamat itkuraivarit kun kuulin mitä auton korjaus maksaa:D Meidän hostit Robert ja Vivianne veivät meitä eri paikkoihin, kahville, kävelylle yms. He olivat aivan ihania ja osasivat kyllä kertoa paikallisesta historiasta, Australian historiasta ja paikallisista tavoista enemmän kun missään infopisteellä olisi osattu.

14km hike!

Viviannen synttäribarbeque Botanic gardenissa

On muuten vaikeaa löytää ruisjauhoja täältä! Kierrettiin jokainen kauppa, kun haluttiin tehdä karjalanpiirakoita. Lopulta Robert vei meidät paikallisen leipurin luo jolta saatiin ilmaiseksi ruisjauhoja ja ruisleipää! Saatiin piirakat tehtyä ja tuli hyviä:)

Magpie-lintuja tuli pihalle aina aamiaiselle

Hylje tuli rantaan kerjäämään kalastajilta ruokaa

Tiistaina 11.4 vietiin auto korjaamolle ja torstaina se oli valmis! Takaisin tien päälle ja kohti Great Ocean Roadia!

Tuntuu, että tuli kilometrin pituinen postaus mutta silti jäi niin paljon asiaa:D Anyways, kiitos mäkkärin ilmainen wifi, harvoin jaksaa pysähtyä wifin ääreen kirjoittamaan mutta nyt yövytään ihan mäkkärin vieressä parkkipaikalla. Huomenna ollaan jo Canberrassa mutta on tulossa vielä postausta Great Ocean Roadista ja Melbournesta kunhan kerkiää. Nyt, hyvää yötä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply