Suomen suurin matkablogiyhteisö
matkailu viro

Kuressaaren parhaat palat talvella

tiistai, 31 lokakuun, 2017

Kesälomakohteena tunnettu Saarenmaa on nyt testattu off-season! Vaikka varmasti Saarenmaan luonto on parhaimmillaan juuri kesäkuukausina, meidän parin päivän mittainen loma Kuressaareen talviaikana oli myös onnistunut.

Kuressaarehan on Saarenmaan ainoa kaupunki. Muutoin Saarenmaalla on vain pieniä kyliä. Tallinnasta Kuressaareen on ajomatkaa lähes viisi tuntia, joten ihan päivän reissulle ei sinne kannata lähteä. Me menimme Viroon iltapäivälautalla, ja posotimme sitten suoraa kyytiä Saarenmaalle ja olimme siellä illalla. Olimme kolme yötä Kuressaaressa. Takaisin tullessa lähdimme aamuvarhaisella ajamaan Tallinnaan ja ehdimme vielä viettää siellä koko iltapäivän ennen laivan lähtöä.

Olimme yötä Georg Ots Spa -hotellissa. Voin ehdottomasti suositella tuota hotellia. Spa -osasto oli pienehkö, mutta sieltä löytyi niin sisä- kuin ulkoilma-allas, poreamme, kuntouintia varten oleva isompi allas ja ilmeisesti jonkin sortin terveysvaikutteinen kontrastiallas, jonka lämmin ja viileä osio yhdistettynä pohjalla oleviin kiviin kuulemma tekevät hyvää jaloille. Siellä oli myös tavallinen sauna, höyrysauna ja sanarium eli viileä sauna (vähän ristiriitaista – kuka sellaista muka kaipaa?). Allasbaarista sai virvoitusjuomia. Allasalue oli todella viihtyisä ja kompakti paketti. Koko päivää siellä ei kyllä saa kulumaan, mutta illaksi sinne oli ihana mennä rentoutumaan. Hotellissa oli myös tarjolla edullisia ja hyviä hierontoja ja muita hoitoja. Myös hotellin aamiainen on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Valitettavan usein hotelliaamiaiset noudattavat samaa tuttua kaavaa, mutta GOSPAn aamiainen oli aivan omaa luokkaansa. Siltä löytyi toinen toistaan ihanampia ruokia. Iso osa niistä oli lähiruokaa Saarenmaalta – pienten tilojen omaa tuotantoa. Myös illallismenu GOSPAn ravintolassa oli todella hyvä.

Kuresaaren tavaramerkki on Piispanlinna. Linnaan sisäänpääsy maksoi muistaakseni 6€/hlö. Kiersin linnaa omatoimisesti, ja olin todella vaikuttunut! Sen vanhimmat osat ovat niinkin kaukaa historiasta, kuin 1200-luvulta. Linnassa oli erilaisia osastoja. Osa niistä kertoi linnan historiasta, sekä ihmisten elämästä Kuressaaressa. Muutamat näyttelyn osat kertoivat yleisesti Viron historiasta. Jos olet Saarenmaalla, suosittelen linnassa vierailemista ehdottomasti!

Piispanlinna pilkottaa puiden lomasta

Vallihauta linnan ympärillä

Näkymä linnapihasta

Piispanlinna koko komeudessaan

Kuressaare oli muutenkin erittäin pittoreski pikkukaupunki. Sen mukulakivikaduilla oli ihana vain kävellä päämäärättömästi ja kuvata värikkäitä puutaloja. Kuressaaren keskustassa oli ihania kahviloita ja ravintoloita. Kohvik Retrossa söin ehkä maailman ihanimman lounaan: lämmintä kasvissalaattia vuohenjuustolla. Kohvik Mosaiikissa kävimme iltapäiväkahvilla ja söimme taivaallisen hyvää suklaakakkua. Illallispaikaksi taas voin suositella ravintola La Perlaa.

Kuten kuvista huomaattekin, sää oli muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta melko harmaa ja pilvinen. En silti voi sanoa, että se olisi  haitannut minua. Eipähän tuntunut tuntikausien visiitti kolkkoon linnaan aurinkoisen sään haaskaamiselta. Kahviloissakin tunnelma on melkein parempi, jos ulkona sää on vähän kauhea. Ja ah sitä fiilistä, kun voit illalla pulahtaa lämpimään veteen oltuasi päivän talvisen meri-ilman armoilla. Siispä, jos teidän talvilomakohde on vielä hakusessa, miksi ei harkita tätä matalan kynnyksen kohdetta?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply