Yleinen

7 suosikki hostellia maailmalta

keskiviikko, 8 helmikuun, 2023

Olen yöpynyt yli neljässäkymmennesessä hostellissa ympäri maailmaa. Suurin osa hostellikokemuksistani ovat olleet ihan hyviä, kun osa taas ikimuistoisia. Pari ei-niin-ihanaa kokemusta löytyy myös. Jaan tässä postauksessa kuitenkin ne mieleenpainuvimmat hostellit matkoiltani vuosilta 2018-2022. Suurimmat osat hostelleista olen aina varannut Hostelworldin kautta. Joissakin maissa Hostelworld ei ole kovin suosittu, joten silloin varaan esim. Booking.comin kautta. Halvimmat hinnat kuitenkin saa (yleensä) kuin varaa huoneen suoraan hostellin virallisen sivuston kautta.

Hostel Diana Park | Helsinki, Suomi | ∼  37 EUR dormissa, 82 EUR yksityinen

Mielestäni Hostel Diana Park on Helsingin paras hostelli. Sen henkilökunta tunnistaa jo minut koska olen yöpynyt siellä niin useasti. Parasta Hostel Diana Parkissa on sen sijainti. Yleensä ennen ulkomaanmatkaa lähden päivää aikaisemmin Helsinkiin ja varaan huoneeni naisten dormista Hostel Diana Parkista.

Diana Parkin läheltä löytyy runsaasti kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Ainoat miinukset ovat se että Diana Parkissa ei ole hissiä (vanha rakennus), ja hostelli sijaitsee 4. kerroksessa. Jos olet siis reissussa useamman painavamman matkalaukun kanssa, jättäisin Diana Parkin väliin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitettavasti Hostel Diana Parkin hinnat ovat nousseet reilusti, sillä se on yksi Helsingin parhaimpia ja suosituimpia hostelleja. Ennen sänky dormissa maksoi 27 euroa ja yksityinen huone 70 euroa.

Ama Hostel | Bangkok, Thaimaa | ∼ 8 EUR dormissa, 19 EUR yksityinen

Hostellilla on huono arvosana Hostelworldissa, sillä yksi asiakas antoi sille 2 pistettä. Uskon että kyseessä on ollut asiakas joka ei tiedä hostellin ja hotellin eroa.

Ama on kiinalais-tyylinen hostelli Bangkokin Chinatownissa. Hostellin yhteydessä on myös kahvila josta saa esim. Thaimaalaista kuplateetä. Ama Hostellissa olen ollut kolmesti, sillä tykkään sen erikoisesta tyylistä. Ama Hostel sijaitsee Bangkokin Chinatownissa ja alue muistuttaa vähän slummia. Hostelli itse on kuitenkin todella moderni ja siinä on ”futuristinen” lasiovi. Hostellissa on mahtava aamupala ja uima-allas. Autolla hostellille ei pääse sillä sinne ei ole autotietä. Mopolla tai kävellen pääsee parhaiten. Lähimpään metroon noin 600 metriä.

Hostelli AMAn kuvia voi katsoa vanhasta artikkelistani tästä. 

Valitettavasti AMA:ssa ei ole naisten yksityisiä huoneita ja sen hinnat ovat tuplaantuneet reilusta. Hostelli on muuten todella hyvä, ja vaikka se on saanut vain 6.2 pistettä Hostelworldissa, se on mielestäni 9/10.

HomeStay Cave Hostel | Göreme, Turkki | hinta ???

Onko upeampaa kuin yöpyminen aidon luolan sisällä, jossa on viileää sisällä myös kesäisin ilman tuuletinta, luonnollisen ilmanvaihdon vuoksi? HomeStay Cave Hostel ei ole pelkästään ympäristöystävällisempi tapa yöpyä, mutta myös unohtumaton kokemus. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yövyin hostellissa kolme yötä Heinäkuussa 2019, jossa tapasin paljon mielenkiintoisia reppureissaajia Singaporesta, Ukrainasta ja Yhdysvalloista. Suosittelen HomeStay Cave hostellia kaikille reppureissaajille tai budgetti matkaajille jotka ovat suuntaamassa Kappadokiaan. Oletan että tämä hostelli on jo suljettu, sillä sitä ei enää löydy Hostelworldissa, eikä se ota varauksia muiltakaan sivustoilta. 

Vinkki: jos haluat löytää halvemman hotellin tai hostellin Kappadokiassa, laita hakuun Göreme Kappadokian sijaan.

Forest Lake Backpackers Hostel | Pokhara, Nepal | 4 EUR dormi, 13 EUR yksityinen

Yövyin Forest Lake Backpackers naisten dormissa lähes viikon. Se sijaitsee Phewa-järven rannalla ja sen parvekkeelta on upeat näkymät järvelle. Hostellin lähellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja Sarangot-kukkula. Hostelli on siisti ja moderni, henkilökunta auttavainen, pyykkääminen on halpaa. Huoneet siivotaan joka päivä ja siivojat ovat myös todella ystävällisiä. Sen lisäksi halvin hostelli missä olen ikinä yöpynyt.

Ainoa miinus että ulkona olevat koirat haukkuvat joskus ja se kuuluu huoneeseen saakka. Naisten dormissa olevia ikkunoita ei saa kunnolla kiinni. Korvatulpat siis aina mukaan!

Kuvia hostellin parvekkeelta näkee tästä artikkelista.

Habibi Hostel | Ramallah, Palestiina  | hinta ???

Habibi Hostel Palestiinan Ramallahissa oli yksi Lähi-Idän matkan kohokohdista. Ensinnäkin, tapasin hostellissa upeita ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet ihmisoikeuksista ja maailmanpolitiikasta. Matka Israeliin ja Palestiinaan ja jopa yöpyminen tässä hostellisa varmaan on tärkeimpiä syitä miksi lopulta päätin opiskella kansainvälistä politiikkaa ja kieliä. Hostellin omistaja on todella mukava paikallinen mies, jota Israelin sotilaat kiusaavat jatkuvasti. Sen lisäksi yksi sotilas ampui häntä takapuoleen ja hän näytti meille kuvan siitä. Hostellin pitäjältä voi siis kuulla mielenkiintoisia tarinoita Israelin ja Palestiinan tilanteesta. Sen lisäksi grillasimme ja katsoimme elokuvaa porukalla yhdessä hostellin pitäjän kodissa, autotallissa, hostellin vieressä. Ramallahissa itsestään ei ole hirveästi mitään nähtävää, joten hostellissakin on mukava viettää aikaa kirjoja lukien. Hostelliin kuuluu suuri piha. 

Nykyisin tämä hostelli on joko vaihtanut nimeään tai lopetettu, sillä en löytänyt sitä mistään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Batumi Surf Hostel | Batumi, Georgia | 9 EUR dormissa, 25 EUR yksityinen

Batumi Surf Hostel on viides hostelli joka on jäänyt mukavasti mieleen. Olin hostellissa neljä päivää vuonna 2019. Hostelli sijaitsee kävelymatkan päässä Kaspianmeren rannasta. Hostelli on todella siisti ja moderni ja siinä on upea keittiö. Hostellia piti mukavat rouvat joiden kanssa pystyin keskustelemaan heidän kanssaan myös venäjäksi. Hostellin lähellä on kaikki Batumin tärkeimmät nähtävyydet ja kivoja paikallisia ravintoloita.

Hostellista on lisää omia kuvia saatavilla tästä.

Abraham Hotel | Tel Aviv & Jerusalem, Israel | 40- 52 EUR dormissa, 136 EUR yksityinen

Monesta suositusta turisti kaupungissa Israelista löytyy myös Abraham hostelli. Ne ovat melko suuria hostelleja, jotka ovat suosittuja sekä reppureissaajien kuin perheiden parissa. Abraham järjestää paljon aktiviteettejä ja heiltä voi myös ostaa kiertomatkoja Israelin eri kohteisiin. Sen lisäksi Abraham hostellissa on hyvä aamupala. Ainoa miinus on se että se on kalliimpi ja nopeasti loppuunmyyty.

Second Home Hostel | Istanbul, Turkki | 14 EUR dormissa, 40 EUR yksityinen

Second Home Hostel on täydellinen matka Istanbulin matkalle! Se sijaitsee ihan kävely matkan päässä  Hagia Sofian moskeijasta. Hostellissa on myös mukava, suuri alue ylimässä kerroksessa jossa voi hengata muiden kanssa, keinua kiikussa, soittaa kitaraa ja leikkiä kissojen kanssa.

Ohjeita ja vinkkejä hostelleihin

Miten hostelli eroaa hotellista?

Yleensä hostellihuone jaetaan useamman muun kanssa. Yhdessä hostellihuoneessa on yleensä 6-8 sänkyä, mutta olen nähnyt myös 12 sängyn hostelleja. Mitä useampi sänky huoneessa on, sitä halvempi se myös on. Vessa ja suihkutilat jaetaan muiden kanssa. Hostelleissa on yleensä myös yksityisiä huoneita, joita suosittelen jos reissaat jonkun toisen henkilön kanssa. Hostelleihin yleensä kuuluu myös keittiö ja olohuone jossa voi hengailla muiden kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Onko hostellit turvallisia?

Kyllä ovat, mutta kannattaa ensin lukea hostellin arvostelut. En varaisi huonetta hostellista jossa on vain muutava arvostelu, etenkin jos reissukohde ei kuulu maailman turvallisimpiin maihin. Suositut hostellit ovat usein myös turvallisempi vaihtoehto kuin halvemmat hotellit joissakin kohteissa (esim. Delhi), sillä olet muiden reissaajien kanssa etkä yksin.

Kannattaa muistaa myös pitää omista tavaroista huolta. Minulta ei ole koskaan varastettu mitään, mutta Australialaiselta ystävältäni vietiin puhelin, kamera ja läppäri jaetusta huoneesta Etelä-Amerikassa. Varas oli paikallinen mies, joka vei tavarat kun ystäväni oli aamupalalla eikä katsonut tavaroidensa perään!

Kenelle hostellit sopivat?

Kaikille, mutta erityisesti aloitteleville ja nuorille reppureissaajille, joilla ei ole paljon varaa. Hostellit sopivat myös on reissussa pitempään aikaan, kun taas hotellit sopivat paremmin lyhyille reissuille. Hostelleissa on helppo tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kavereita (tosin, olen ollut yli 40;ssä huoneessa enkä juttele kuin enää yhden tapaamani tytön kanssa).

Kannattaako huone varata Hostelworldin kautta?

Itse olen varannut 37 huonetta hostelworldin kautta ja tykkään sovelluksen helppokäyttöisyydestä todella paljon. Sen lisäksi sen uuden toiminnon vuoksi voi keskustella muiden kohteen reissaajien kanssa ja pyytää esim. ruokailemaan yhdessä. Huoneen varaaminen on kuitenkin yleensä halvempaa jos sen varaa suoraan hostellin viralliselta sivulta.

Miten Hostelworld eroaa esim Booking.comista?

Hostelworldissa on vain hostelleja. Samat hostellit ovat myös saatavilla Booking.comissa mutta olen huomannut että hinnat ovat yleensä siellä korkeampia.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 8 helmikuun, 2023 at 20:21

  Täytyy todeta, että olen eri mieltä siitä, että halvimmat hinnat tulee hotellin/hostellin kautta varatessa. Itselläni on täysin päinvastainen kokemus ja itse asiassa en muista yhtään kertaa, kun Booking.com olisi antanut huonomman hinnan kuin hotellin/hostellin omat sivut. Muutoin on helppoa allekirjoittaa kaikki, noinhan se on. Tosin, toki on paljon hostellejakin, missä on yksityisiä huoneita.

  • Reply Elisa torstai, 9 helmikuun, 2023 at 08:23

   Tietääkseni hotellit on halvempia, mutta hostellit kalliimpia.
   Esim hostel diana park hostelworldin kautta on 37 euroa mutta heidän sivujen kautta 30 euroa. Booking.comin kautta näyttää olevan 31 euroa. Oletan että Hostelworldin hinnat ovat siis nousseet kattoon viimeaikoina :/

 • Reply Anssi perjantai, 10 helmikuun, 2023 at 11:24

  Jotenkin musta on nyt tullut niin mukavuudenhaluinen, etten ehkä enää hostelliin menisi. Tai meninhän mä toukokuussa Namibiassa, mutta ei siellä ollut silloin yhtään toista asiakasta 😀 Oma vessa on ihan kiva asia. Göremen hostellin dormi kyllä näyttää ihan mielenkiintoiselta.

  Mielenkiintoisia keskusteluitahan noissa hostelleissa on syntynyt muiden matkalaisten kesken. Sellaisia ei välttämättä hotelleissa synny (ellei olla jossain ihme maassa Afrikassa, jossa käy vähän turisteja ja niiden harvojen länsimaalaisten kanssa päätyy juttelemaan joka tapauksessa).

  • Reply Elisa sunnuntai, 12 helmikuun, 2023 at 10:45

   Mielestäni hostellit sopii parhaiten just nuorille, aloittelevilla reppureissaajille joilla ei ole hirveästi varaa esim. hotelleihin 🙂 sillonkun reissaan äidin kanssa niin ehdottomasti hotelli, hän ei suostu jakamaan huonetta muiden kanssa 🤣
   Göremen hostelli oli ihana! ja saahan sieltä yksityisiäkin huoneita 🙂

  Leave a Reply