Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kuinka saada töitä ulkomailta?

torstai, 12 tammikuun, 2023

Ulkomailla työskentely on ikimuistoinen kokemus jota suosittelen kaikille maailmanmatkaajille. Sen avulla voit tutustua paikalliseen kulttuuriin paljon paremmin ja elää kuin paikallinen. Olen itse työskennellyt ulkomailla neljä kertaa, joista kaksi oli vapaaehtoisten kokemuksia. Espanjassa työskentelin matkailualalla, Uzbekistanissa opetin englantia, Kosovossa rakensin kanan häkkejä ja pidin huolta kasvimaasta, Turkissa taas olin lastenhoidossa. Jokainen kokemus on ollut erikoinen enkä vaihtaisi niitä mihinkään. Tässä postauksessa annan joitakin ideoita minkälaista työtä voit tehdä ulkomailla, myös ilman mitään koulutusta!

Matkailuala

Löysin TUI työpaikkani tästä sivustolta https://www.anyworkanywhere.com/. Siellä on paljon eri matkailualan tehtäviä tarjolla.

Pääsin TUI edustajaksi parin haastattelun ja englannin testin jälkeen. TUI maksoi lentolipun, lentokenttäkuljetuksen ja hotellini ensimmäiseksi yöksi. He järjestävät myös asumispaikan, mutta se vähennetään suoraan palkasta. Sen lisäksi voit syödä hotellissa joka päivä aamupalan, lounaan ja iltapalan ilmaiseksi. 

Cambrils
Tarragona
Matkailuala on rankkaa mutta sillä on omat hyötynsä – maksetut matkat!

TUI edustajan työ ei ole kuitenkaan helppoa. Itseasiassa ensimmäinen viikko on melko hauskaa: muutama tuntia koulutusta, pääset erilaisille matkoille ja tapaat uusia ihmisiä. Sen jälkeen joudut aloittamaan työskentelyn heti ilman mitään työkokemusta. Sinun on opittava käyttämään erilaisia sovelluksia. Joskus asiakkaat haluavat valittaa, ja kaikki valitukset on kirjattava.

Joskus asiakkaat sairastuvat tai joutuvat onnettomuuksiin. Joskus lennot perutaan ja sinä joudut edustamaan TUI:ta, vaikka asiakkaat huutaisivat silmiesi edessä perutuista lennoista. Hankalia asiakkaita ei voi välttää, ja niiden kanssa on toimittava joka viikko, jos ei päivittäin.

(Kielten) opettaminen 

Opetin englantia Uzbekistanissa ilman TEFL-todistusta. Keski-aasiasta on todella helppo saada töitä kielen opettajana, varsinkin jos olet länsimaalainen. Olen tavannut paljon ulkomaalaisia opettajia Uzbekistanissa, Kazakstanissa ja Kirgisiassa. On myös mahdollista opettaa muita aineita kansainvälisissä kouluissa jos sinulla on tarvittavat koulutukset, kuten yksi tapaamani Lebanonista kotoisin oleva nainen joka opettaa kemiaa kirgisialaisessa yliopistossa, tai Floridasta kotoisin oleva mies joka opettaa fysiikkaa kazakhstanilaisessa peruskoulussa.

Suosittelen TEFL-todistuksen hankkimista englannin opettamiseksi, sillä palkkasi on parempi ja saat töitä helpommin. Sen voi suorittaa helposti netistä eikä ole erityisen kallista. Jotkut suorittavat TEFL-koulutuksen Thaimaassa tai Australiassa, mutta sen vuoksi ei ulkomaille kannata matkustaa ellei ole siellä muuten. TEFL-todistuksen avulla voi opettaa missä päin maailmaa, kuten Kiinassa, Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Mutta näissä maissa on yleensä korkea kilpailu ulkomaalaisista opettajista, sen vuoksi voin suositella kohteita joissa ei ole paljon länkkäreitä.

Bukhara ja ystäväni Dilnoza
Bukhara
Kazakstanin futuristinen pääkaupunki
Neuvostoliitossa vielä elävä Kirgisia on upea kohde

Keski-aasiassa ulkomaalaisille maksetaan reilusti suurempi palkka kuin paikallisille, ja usein se vastaa länsimaista palkkaa (1,000-3,000 euroa). Parhaiten työpaikan saa olemalla suoraan yhteydessä oppilaitoksiin.

Toimistotyöt

Olen ollut ennen yhteydessä Nordic Jobs Worldwideen ja se on pätevä pohjoismaalainen rekrytöijä jos haluaa toimistotöitä ulkomailta.

Nordic Jobs Worldwide mainostaa jatkuvasti erilaisia toimistotöitä ulkomailla kuten Irlannissa, Espanjassa ja Maltalla. Suurin osa töistä on asiakaspalvelua ja puhelinmyyntiä suomen kielellä. Yritykset usein maksavat lentolipuista ja saat majapaikan ilmaiseksi ensimmäiseksi kuukaudeksi. 

Palkka usein 1,200-2000 Euron välillä. Jos puhelinmyynti ei ole mieleesi, voit myös seurata erilaisia Facebook ryhmiä, kuten International Jobs Barcelona, Work in Malta tai Dublin Jobs. Googlen toimistossa on mahdollista olla töissä Barcelonassa.

Kesäleiriohjaaja Yhdysvalloissa

Olen tavannut yhden henkilön joka on ollut kesäleirin ohjaajana Yhdysvalloissa. Tämä työ sopii kaikille energisille ihmisille jotka pystyvät työskentelemään lasten parissa 24/7.

Yhdysvalloissa järjestetään kesäleiriä, joihin myös palkataan ulkomaalaisia. Wild Packs summercamp on yksi tunnetuimmista värvääjistä. Leirin ohjaajilta odotetaan jotain erityistaitoja kuten purjehdusta, ratsastusta jne. Yleensä leirille hakeminen maksaa ja siihen kuuluu myös haastattelu.

Au Pair

Au Pair tarkoittaa lastenhoitoa. Ulkomaille au pairiksi voi hakea vaikka https://www.aupair.com sivuston kautta. Au Pair sivustoja on monia. Palkka Au Pairina on yleensä 100-600 Euroa.

Work & Holiday Australia

Australian Work & Holiday viisumi maksaa 500 euroa ja sen voi hakea helposti netin kautta. Viisumi sallii suomalaisille 18-30 vuotiaille työskentelyn ja matkailun Australiassa korkeintaan vuodeksi. On olemassa kaksi erilaista viisumia: Work and Holiday (462) sekä (417), joista jälkimmäinen vaatii todistusta todistusta koulutuksesta ja  englannin kielen taidoista. Helpoiten töitä saa maaseudulta hedelmien poimintaan ja tuntipalkka on yleensä 13e/h.

Hyödyllisiä linkkejä:

https://www.anyworkanywhere.com/

https://www.tefl.org/special-offers/

https://www.nordicjobsworldwide.com/?source=google.com

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 13 tammikuun, 2023 at 00:15

    Itse olen ollut joskus kesän töissä Englannissa. Todella opettavaista. Nyt ulkomailla työskentely ei ole lainkaan ajankohtaista, mutta niille joiden elämäntilanne sen sallii, niin ilman muuta sellaiseen mahdollisuuteen kannattaa tarttua!

  • Reply toimistot Espoossa perjantai, 13 tammikuun, 2023 at 08:07

    Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta!

  • Leave a Reply