Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämä Thaimaan Hua Hinissa

Olen asunut jo Thaimaan Hua Hinissa noin 7 kuukautta. Tämä on uusi kotini, ja tarkoituksena on asua täällä reilu vuosi. Thaimaaseen muutin koulun vuoksi ja päätöstäni en ole lainkaan katunut. Itseasiassa Thaimaaseen muuttaminen on ollut elämäni paras päätös. Olen saanut todella paljon ystäviä eri maista – Vietnamista, Japanista, Nepalista, Amerikoista.

Hua Hin on suomalaistenkin suosima rantalomakohde. En itse tulisi tänne rantalomalle, jos tulisin Thaimaaseen koska on parempiakin paikkoja kuten Pattaya ja Phuket. Hua Hin on kuitenkin melko halpa (paitsi kalliimpi verrattuna sen lähellä olevaan Cha-Amiin). Turistit tekevät Hua Hinista hieman hintavamman. Hua Hinissä on todella paljon hotelleja, condoja ja resortteja. Siis, ihan melkein joka paikassa. Omasta hotellistani maksan noin 7,000 bahtia (200 euroa) kuukaudessa, mutta olen jo löytänyt halvemman vaihtoehdon jonne muutan piakkoin. Voisin sanoa että Thaimaassa elää mukavasti jo 400 eurolla kuussa.

Näkymät Hilton-hotellin lähettyviltä ovat todella upeat.

 

Vihreillä busseilla on helppo ja halpa matkustaa Hua Hinissa. Yksi suunta on 10 bahtia (0-5 km)

Hua Hin tarjoaa satoja erilaisia ravintoloita. Yksi suosikeistani on hieman hintavampoi Panda Hot Pot, jossa laatu on parempaa kuin muissa Hot Pot -ravintoloissa. Yhdelle ihmiselle hintaa tulee noin 500 bahtia (15€), joka on siis sydäntäriipaisevan kallis Thaimaassa… Tässä ravintolassa olen käynyt vain kerran juurikin suuren hintansa vuoksi.

Muita suosimiani ravintoloita ovat Night Marketissa sijaitsevat Bombay Palace ja Royal Indian. Näistä ravintoloista saa parasta Intialaista ruokaa. Royal India on melko hintava (Curry lähes 300 bahtia), mutta se on todella herkullista ja terveellistä.

Mikäli kaipaa Thaimaalaista ruokaa, kannattaa sitä tilata toreilta. Pad Thai on todella halpa, ja halvimmillaan olen saanut sitä 30 bahtilla Hua Hinin ulkopuolelta. Hua Hinissa siitä kuitenkin joutuu maksamaan jopa 80 bahtia. Tätä en suosittele kuitenkaan joka päiväksi, tai edes jokaviikkoiseksi ruuaksi, sillä se on todella epäterveellistä ja addiktoivaa.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply