Suomen suurin matkablogiyhteisö

Väikkärintekijän työpäivä, part 2

Aiemmin kirjoittelin päivästäni tunti tunnilta kuvatakseni hieman sitä, miltä ainakin tämän väikkärintekijän työpäivät näyttävät. Tuossa postauksessa mainitsinkin, että tuolloin oli aikataulu vielä melko rento, joten ajattelin jakaa samalla idealla tämänhetkistä aikataulua, sillä kiire alkaa tuppaamaan päälle joka suunnasta.

Tällä hetkellä työjuttujen to do-listalta löytyy seuraaviin hommiin liittyviä juttuja:

 • Kurssin opetus (6 harjoitusryhmää viikossa)
 • Ensimmäisen artikkelin kirjoittaminen
 • Meta-analyysin datasetin kerääminen (artikkelien koodaus)
 • Kolmeen konferenssiin valmistautuminen
 • Viiden maisteriopiskelijan graduohjaus

Tähän päälle tulevat tietty kaikki säännölliset ja epäsäännölliset oman osaston tapaamiset. Ensi viikolle kalenteri näyttääkin jo pelkästään tapaamisten ja opetuksen osalta tältä.

Tämän hässäkän ohella tavoitteenani on käydä läpi vähintään 6 artikkelia päivässä meta-analyysiani varten. Tämä tarkoittaa siis artikkelien yksityiskohtien koodaamista, mikä usein vie melkoisesti aikaa. Meta-analyysia tehdessä huomaa kyllä kuinka puutteellisesti artikkeleissa raportoidaan statistiikkaa liittyen esimerkiksi tilanteisiin, jossa tulokset eivät ole merkittäviä (mikä taas juuri meta-analyysin kannalta olisi erityisen mielenkiintoista).

Lisäksi opetusta on toki valmisteltava ja opiskelijoiden sähköposteihin vastattava. Tulevilla tunneilla käsiteltävät artikkelit on luettava – niin tarkkaan, että mahdollisiin kysymyksiin osaa vastata (tai ainakin tietää, mistä vastausta hakee). Graduopiskelijoiden töitä on luettava ja annettava mahdollisimman hyödyllistä palautetta. Joka toiseksi maanantaiksi on luettava artikkeli lukuryhmään, ja koitettava muodostaa siitä jonkinlainen mielipide.

Ja mainitsinko jo, että ensimmäinen artikkelikin pitäisi kirjoittaa? Se taitaa hetkelliseksi jäädä hieman sivuun, vaikka varmaan valmistumisen kannalta olisikin kaikkein tärkein prioriteetti.

Tämän hässäkän keskeltä on kuitenkin hyvä huikata, että hitsi, kun on kivaa! Päivät tuntuvat toki välillä melko raskailta ja pitkiltä, ja välillä opiskelijoiden puhuessa jatkuvasti oman höpinän päälle tekee mieli hakata päätä seinään. Ärräpäitä lentelee, kun artikkeleista ei löydy sitä tietoa, mitä etsii. Silti tuntuu, että se oma juttu on löytynyt, ja silloin ei täysi kalenteri haittaa (vaikka silloin tällöin loma tuleekin tarpeeseen). Onpas aika kiva fiilis. 🙂

Kiireisin terkuin,

Iina

Previous Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sunna tiistai, huhtikuu 10, 2018 at 17:04

  Kuulostaa ihan supermielenkiintoiselta! Toivottavasti voit lueskella artikkeleita ja kirjoitella palautetta nyt ulkosalla, kun kerrankin täällä Hollannissa on lämpöistä ja ihanaa.

  • Reply iinamaija torstai, huhtikuu 26, 2018 at 15:58

   Kyllä, tän työn extrahyviä puolia on tosiaan kyllä se, että hommia voi kyllä tehdä missä vaan, jossei satu olemaan tapaamisia kalenterissa!

 • Reply Lea maanantai, toukokuu 21, 2018 at 11:42

  Huhhuh, alkoi ihan hengästyttää tätä lukiessa! 😀 Minä vasta haaveilen väikkärihommista ja työstän vasta graduani. Vaikka siinäkin riittää hommaa, niin se tuntuu nyt lasten leikiltä tähän verrattuna. Minua jäi kiinnostamaan, että miten vietät vapaa-aikaa jos sellaista on? Kun jo omassa tilanteessa tuntuu, että ei ehdi oikein mitään tehdä ja erityisesti säännöllinen liikunnan harrastaminen on vähän jäänyt kun vuorokaudesta loppuu yksinkertaisesti tunnit kesken. Miten handlaat tuon kaiken? 😀

  • Reply iinamaija maanantai, toukokuu 21, 2018 at 15:51

   Hei Lea, kiitos kysymyksestä! Se on kyllä tämän työn ehdottomia etuja, että niinä aikoina, kun ei ole tapaamisia, voi oman aikataulun päättää ihan itse (tai näin ainakin meidän yliopistolla – ei siis ole tiettyjä aikoja, että olisi pakko olla toimistolla). Itse koitan urheilla vähintään 3-4 kertaa viikossa, ja useimmiten käyn aamulla. Koska toimistolla ei tarvitse olla tiettyyn aikaan, ei lenkille tai salillekaan tarvitse onneksi lähteä ihan kukonlaulun aikaan. Aamutreenistä saan kivasti energiaa myös loppupäiväksi, ja aamulla ’menetetty’ työaika tulee kyllä otettua takaisin – usein luen artikkeleita ja vastailen sähköposteihin iltaisin, ja varsinkin opetukseen liittyvät hommat jäävät usein ilta-askareiksi, koska vaativat hieman vähemmän teoreettista ajattelua. Päivinä, jolloin tuntuu, ettei työt etene mitenkään, päätän hyvällä omallatunnolla viettää vapaapäivän, jotta sellaiset hetket tulisi jollain tavalla käytettyä hyödyllisesti – mielestäni myös rentoutuminen on ehdottomasti hyödyllistä. Silloin katselen telkkaria ja leffoja, ja päivittelen paperikalenteria. Koira on tietty myös tältä kannalta ollut hyvä seuralainen, sillä koiran ulkoilutus on kuin väkisin vapaa-ajan ottamista. 🙂 Tsemppiä gradun kanssa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.