Miten kävi vuoden 2017 haasteen?

Vuoden 2017 alussa tein uudenvuodenlupauksen, vaikken sellaisia yleensä harrastakaan. Lupasin kokeilla viittä eri urheilulajia, uusia sellaisia. Myöhemmin kesäkuussa tein tilannepäivityksen, joka näytti tältä:

1.Tennis
2.Barré
3.Surf yoga
(+0.5 Lenkkeily (säännöllinen ja varsinkin aikaisin aamulla tapahtuva juokseminen  laskettakoon puolikkaaksi kokeiluksi           – en kuitenkaan voi väittää etten ennen olisi lenkkeillyt))
4. *odottaa kokeilijaansa*
5. *odottaa kokeilijaansa*

Miten kävi näiden lajien, ja täyttyivätkö kaksi viimeistä sijaa vielä?

1. Tennis

Tennis jatkui parin kurssin verran, mutta tipahti kalenterista kiireiden takia. Tennis on ehdottomasti yksi suosikkilajeistani, mutta vaihteleva aikatauluni teki hieman hankalaksi päästä viikoittain samaan aikaan tunnille. Kun toisen kurssin kymmenestä kerrasta 4 jäi käymättä, tuntui turhalta ilmoittautua uudelle kurssille. Palaan kyllä vielä asiaan, viimeistään kun budjetti sallii jonkinlaiselle klubille liittymisen niin, että pelailemaan pääsee joustavammalla aikataululla.

2. Barré

Barré jäi toistaiseksi vain muutaman kerran kokeiluksi, mutta oli ehdottomasti onnistunut kokeilu. Tunnilla käytettiin barré-tankoa hieman vähemmän kuin olin odottanut, joten valtavaa eroa ’perusjumppatuntiin’ en kuitenkaan ehkä havainnut. Sopivan tilaisuuden ilmaantuessa lähtisin kyllä ehdottomasti tunnille, mutta yli 100€:n kuukausimaksu barré-tunteja tarjoavalle salille tuntuu kuitenkin liian suolaiselta.

3. Surf yoga

Ehdottoman hauska tunti, joka oli myös paljon raskaampi kuin olin osannut ajatella. Heiluvalla laudalla tasapainottelu lisäsi treeniin haastetta samoin kuin hauskuutta, ja tätä haluankin päästä kokeilemaan uudelleen. Säännölliseksi tämäkään ei muuttunut samasta syystä kuin barré: kyseisen jooga- ja barrésalin jäsenyys on tämän hetkisen budjettini ulkopuolella.

4. Juoksu

Vaikka viime päivityksessä laskinkin juoksemisen vain puolikkaaksi, päätän nyt omalla oikeudellani laskea sen kuitenkin ihan omaksi kohdakseen. Kuten aiemmin sanoin, aamulenkkeily on ollut joka tapauksessa itselleni aivan uusi kokemus, mutta vuoden aikana mukaan tuli muutakin uutta: suoritin tieni maaliin elämäni ensimmäisessä juoksutapahtumassa, 16 kilometrin Dam tot Dam-juoksussa, jossa juostaan Amsterdamista Zaandamiin. Ilmeisesti tämä kokemus ei päässyt säikäyttämään minua pois kyseisen harrastuksen parista, sillä ilmoittauduin juuri Amsterdam Marathonin puolikkaalle lokakuussa – treeni siis jatkuu!

5. Rocycle

Tämänkin kokeilun lasken mukaan hieman sääntöjä joustaen. Spinning-tunnilla olen toki käynyt ennenkin, mutta Rocycle on hieman uudenlainen näkökulma sisäpyöräilyyn. Tunti on nopeatempoinen, keskittyy lähinnä haastamaan vaihtamalla pyöräilyasentoa sen sijaan, että pyörään väännettäisiin jatkuvasti lisää vastusta. Hienointa tunneilla on kuitenkin se, että pyöräilyn ohella käytetään myös pieniä käsipainoja, jotta myös yläkropalle tulee käyttöä. Tänne palaan ehdottomasti vielä melko pian.

Vuoden lenkkeily ja lisääntynyt aktiivisuus kantaa näemmä vuoteen 2018. Liityin juuri uudelle kuntosalille, jossa olen jo päässyt kokeilemaan uusia tai pitkään unohduksissa olleita lajeja, kuten esimerkiksi yin yogaa ja pumppia. Kalenterissa näkyy jo merkinnät tulevalle kickboxing bootcamp-tunnille, samoin kuin trampoliini-polttopallo-tapahtumaan. Testailu siis jatkuu, ja viime vuoden haaste pienistä sääntöjoustoista huolimatta saa arvosanakseen oikein onnistunut!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.