Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lunta Alankomaissa

Kyllä, täällä sataa lunta. Suomalaisuuteni paistaa läpi, kun kuljen leveä hymy naamalla paikallisten pysytellessä sisätiloissa. Töissäkin jähmetyn vähän väliä katselemaan ikkunasta ulos lumisateeseen. Talvi ei ole talvi ilman lunta. Vaikkei minulla Suomen satunnaisia 6 kuukauden lumikasoja olekaan (viimeinen Suomi-talveni oli 2012-2013, jolloin lunta riitti siis Helsingissäkin lokakuusta huhtikuuhun), kyllä lumi talveen kuuluu.

Mitä mieltä ovat hollantilaiset?

  • Paikallinen ilmatieteenlaitos ilmoitti voimassa olevan ’code rood’ – korkeimman tason säävaroitus.
  • Ihmisiä kehotettiin pysymään kotona, mikäli työpaikka vain kotoa työskentelyn sallii. Aamu-uutisten mukaan aamuruuhkat olivat tosiaan normaalia helpompia, joten suuri osa ihmisistä tuntuu neuvoa noudattaneen.
  • Omallakin toimistolla on melkolailla hiljaista. 11 aikaan oli valtaosa kerrokseni toimistoista vielä pimeänä, muutama rohkea on vielä sen jälkeen saapunut paikalle ainakin hoitamaan muutaman tapaamisen.
  • Junat eivät kulje, tai ainakin suuri osa vuoroista on peruutettu.
  • Bussit eivät kulje, ainakaan säännöllisesti.
  • Esimerkiksi KLM peruutti tältä päivää yli 120 lentoa Amsterdamista.
  • Osa kouluista sulkee ovensa etuajassa, ja osa on ollut kokonaan suljettuna tänään.
  • Tärykalvoni meinasivat äsken puhjeta, tai ainakin kiukkuaalto yllättää, kun ohi menneet opiskelijat kirkuivat, koska lumi kastelee hiukset. Huomion arvoista muuten, etten ole tällaista reaktiota koskaan huomannut perinteisessä hollantilaisessa sadesäässä, joka siis jopa oikeasti kastelee hiukset ja kaiken muunkin, jonka ovesta ulos mukanaan tuo.

Kyllä tästä toiset tykkäävätkin: jokainen pienikin aukio on heti lumen laskeutuessa täynnä lumiukkoja, joita lapset käyvät vanhempiensa kanssa rakentelemassa.

Voisi siis kuvitella, että lunta olisi tullut metreittäin, mutta ei: muutaman päivän päästä jäljellä ovat varmasti vain puoliksi sulaneet lumiukot sateisen mustalla maalla.

Iina

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.