Mitä haluat tietää?

Olen viime aikoina kärsinyt kirjoitusideapulasta. Tiedän toki osittain syynkin tähän: matkoja ei ole ollut kalenterissa viime kuukausina, eikä suunnitteilla tulevillekaan, kiire on muka jatkuvasti kauhea ja mieleen tulevat juttuideat ovat isompia aiheita, jotka jäävät luonnoksiin määrittelemättömäksi ajaksi odottamaan valmistumistaan. Kummaa, kun sanoja ei ilmesty tekstien jatkoksi, vaikka kuinka odottaisin.

Eivätkä nämä tekosyyni aivan hatusta vedettyjä ole. Koiran kanssa tulee vietettyä tehokkaasti aikaa, ja pienen karvapalleron kasvaminen fiksuksi, jääräpäiseksi pikkumieheksi on melkoisen kiehtovaa. Työtahtikin kiihtyy aika eksponentiaalisesti, kun havahduin siihen, että kolmannes tohtorikoulutettavan ajasta on jo takanapäin, ja sen loppuessa olisi parasta kyetä näyttämään jonkinlaisia tuloksiakin. Mutta kyllähän kirjoittelullekin aikaa löytyisi, kun vaan aiheita (jotka saisi loppuunkin) hypähtäisi mieleen.

Moni pienempi aihe pistää lisäksi pohtimaan, että onkohan se kuitenkaan riittävä, että lukijaa kiinnostaisi. Siksipä käännän oman ongelmani teidän haasteeksenne: mistä haluaisitte lukea? Ulkomailla tai Alankomaissa asumiseen liittyvää, vaihto-opiskelujuttuja, koiranomistamista, reissaamista, väitöskirjan kirjoittamista ja yliopistolla työskentelyä, hömpänpömppä-kyselyhaasteita?

Kerro, ja vastaan! Mitä pidempi lista, sen parempi – kiitos jo etukäteen! 🙂

Iina

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anu / Mielilandia maanantai, marraskuu 27, 2017 at 16:31

  Mua kiinnostaisi etenkin yliopisto- ja väitöskirjantekohommat (eihän sitä tiedä, jos joskus tulevaisuudessa olen itsekin samoissa töissä)! Ylipäänsä olen myös aina tosi kiinnostunut ulkosuomalaisjutuista ja ihan vaan aika arkisista postauksista. 🙂

  • Reply iinamaija maanantai, marraskuu 27, 2017 at 19:03

   Kiitos näistä, laitan muistiin! 🙂

 • Reply Ansku keskiviikko, marraskuu 29, 2017 at 06:23

  Aika samanlaisia toiveita kun Anulla, eli väikkärijuttuja (plussia/miinuksia) ja ulkosuomalaisuudesta. Ehkä myös villejä veikkauksia siitä, missä maassa, millaisessa työssä ja elämäntilanteessa näkisit itsesi vuosien päästä? 🙂

  • Reply iinamaija maanantai, joulukuu 4, 2017 at 15:57

   Kiitos, pistän listalle! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.