Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oman elämäni aakkoset

Huh, paluu blogin ääreen pitkästä aikaa. ”Pieni” (=nyt jo 10-kiloinen) hauvavauva on vienyt melkolailla aikaa ja energiaa viime viikot. Vaikka olimme toki tietoisia siitä, että koiran kanssa tehdään asioita ja ulkoillaan (duh), tuli se henkinen puoli ehkä hieman yllärinä. Itse näin ensimmäisen viikon uniakin siitä, että koira olisi jossain pulassa, vaikka tosiassa karvapallero tuhisi tyytyväisenä kopissaan. Vaikka hän nyt jo sulautuu rutiineihin aivan kuin emme koskaan ilman koiraa olisi olleetkaan, vei ensimmäisten viikkojen ”vieläkö se hengittää”-stressi aikamoisesti energiaa. Mutta vielä hengittää, ja on aikamoinen hurmuripoika – ja jättää jo vähän energiaa tänne bloginkin puolelle.

Huomasin, että monessa blogissa on viime aikoina listailtu oman elämän aakkosia, ja halusinkin ottaa samasta teemasta kiinni. Matalan kynnyksen pitkä aloitus tällaisen pienen tauon jälkeen.

Amsterdam

Tämänhetkinen, ja ainakin muutamien tulevien vuosien  kotikaupunkini. Ihana kansainvälinen keskittymä, jossa on aina jotain tekemistä.

Amsterdam kanaalit arkkitehtuuri

Banaani

Lähes jokapäiväinen aamupalani rahkan ja ihanan kaakaomyslin kera.

Consumer Behavior

Laaja kuvaus alueesta, jolla teen tutkimusta.

Dublin

Asuinmaani nr. 4. oli Irlanti syksyn 2014 ajan, jolloin vietin siellä lukuvuoden vaihdossa. Ihana, hurmaavan tunnelmallinen kaupunki, josta jäivät mieleen rennot pubit, kauniit rakennukset ja moninaiset pyörän satulassa kärsityt kaatosateet. Irlannin luonto ja maisemat tarjoavat tekemistä ja ihailtavaa. Jos suuntaat Irlantiin, vuokraa auto ja kiertele, se on ehdottomasti sen arvoista!

Esikoulu

jäi minulta välistä, sillä aloitin koulun vuotta liian aikaisin. Tämä oli muuten täysin oma tahtoni, esimerkiksi siitä syystä, että veljeni puhuivat englantia, kun halusivat etten ymmärrä, joten minun täytyi myös päästä sitä oppimaan.

Fotogeenisyys

Ei tosiaan ole minulle suotu ominaisuus. Vaikka kuinka yritän olla tai olla olematta rennosti, seison kuvissa aina jotenkin vinossa ja lysyssä, silmäni ovat puoliksi kiinni ja suu auki. Panoramakuvissa kuva jostain syystä aina pätkäisee minun kohdallani niin, että kasvoni lyhenevät ja levenevät puolella. R:n lempipuuhaa matkoilla on ottaa kuvia, ja hihitellä kun taas näytän ”varsin hurmaavalta”. Näistä saisi vaikka oman matkakirjan aikaiseksi.

Grappig

Inhokkisanani hollanniksi. Grappig tarkoittaa ’hauska’, joten kyseistä sanaa on vaikea ikuisesti vältellä, mutta se sisältää ihastuttavan kurkku-g:n lisäksi r:n, joka myös tulee lausua hyvän kurkkuörinän saattelemana. Ja kuulemma on myös mahdollista kuulla, että sanassa on g ja r peräkkäin, vaikka omasta mielestäni se tarkoittaa vain hieman pidempää örinää. (Kärsin tässä myös hieman siitä, että R:n kotiseudun aksentissa tämä kurkkuörinä on melkolailla vahva, joten pienellä körähdyksellä on vaikea selvitä.)

Hollanti

Toinen päivittäisessä käytössä olevista puhekielistä (englannin ohella siis, vaikka suomeakin kyllä useamman kerran viikossa puhun ja päivittäin kirjoitan), jota olen viimeiset kaksi vuotta yrittänyt päähäni takoa. Tällä hetkellä se sujuu jo melko kivuttomasti, tosin joukkoon sekoittuu kyllä sujuvasti myös englantia ja joitain saksan jäänteitä.

Iina

On todistautunut ulkomailla yllättävän vaikeaksi nimeksi ollakseen vain neljä kirjainta. Saamani sähköpostit alkavat 95%:sti ’Hi Lina’, mutta säännöllisesti törmään myös luovempiin versioihin, kuten Irina, Ilina sekä Iaana. Ja tämä on jo helpotettu versio: virallinen etunimeni on Iina-Maija (pitääpäs joskus testata, mitä versioita tästä saisivat aikaiseksi).

Japani

Erittäin korkealla tulevien matkakohteiden listalla. Mount Fujin valloitus, sushi-ravintolat, mahtava luonto ja modernit kaupungit houkuttelevat, ja Pinterest-taulu kasvaa kasvamistaan.

Kiyoshi Shikoku

Kiyo

Tällä hetkellä elämää valloittaa pieni karvapalleromme, Kiyo, josta kirjoittelinkin jo aiemmin. Hänestä kasvaa toivottavasti piakkoin reipas vaellus- ja reissukaveri.

Lappi

Vaikka en olekaan Suomen Lapissa vieraillut ikuisuuteen, ja sitä ennenkin vierailin vain lomilla, on se silti kotiseutuni ja synnyinpaikkani. Lapin luonto ja sen rauha pysyvät mielessä, vaikka aikaa vierailuista kuluisi miten kauan. Nyt kuitenkin paluu häämöttää – maaliskuussa 2018.

Maaliskuu

Synnyinkuukauteni ja yksi suosikeistani täällä Alankomaissa – maaliskuussa kukkien alkaessa jo kukkia tosiaan huomaa, kuinka paljon aiemmin kevät täällä alkaa.

Nauru

Siis se pienen pieni saarivaltio Oseaniassa. Isoisäni on käynyt maailmanympärimatkalla, josta hän tietty mielellään puhuu ja kertoo juttuja. Nämä jutut keskittyvät kuitenkin lähinnä hänen Naurun ja Tongan saarilla viettämäänsä aikaan, joka selvästi on tehnyt vaikutuksen. Ja niin tekivät ne tarinat minuunkin: jo pienenä olen päättänyt, että joskus lähden maailmanympärimatkalle, jonka reitille näiden saarten on kuuluttava.

Opettaja

Lapsuuden haaveammatti. Vietin kesät mummolassa opettaen serkkuja lukemaan ja laskemaan, kuri oli kova. Äiti ja mummokin olivat sitä mieltä, että kyllä tästä tytöstä opettaja tulee. Kauppikseen menin, ja opettajaksi päädyin. Tällä hetkellä toki vain pieni osa työajasta on opetusta, mutta kyllä se vieläkin omalta tuntuu, ja haluankin mahdollisuuksien mukaan uraani jatkaa osittain opetuksen parissa.

Pesäpallo

Suvun toisen puoliskon kotipaikan ollessa Kitee ei sitä kai juuri muunkaan harrastuksen pariin voi päätyä. Pelasin pesäpalloa kymmenisen vuotta aina yliopisto-opintojen alkuun saakka Porin Pesäkarhuissa, ja seurailen tuloksia vielä täältä ulkomailtakin käsin. Tämä seuraduo muuten on johtanut siihen, että kannustan Itä-Länsissä aina naisten osalta länttä, miehissä itää. Damn Ruutu, joka tarjoaa pelejä netissä vain maksua vastaan (enkä halua kyseisestä palvelusta maksaa, sillä muu sisältö on suurelta osin blokattu ulkomailla).

Quito

ja suuri osa muista maailman pääkaupungeista löytyvät mieleni syövereistä – addiktoidun nimittäin helposti karttapeleihin. Vaikka nyt pienen tauon jälkeen osa onkin varmaan muistista hävinnyt, osasin ainakin aiemmin listata kaikki Euroopan, Aasian sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikan valtioiden pääkaupungit. Lisäksi voin listata kaikki maailman valtiot (hieman kai määritelmästä riippuen, tämä kun ei aina ole niin selkeää), Yhdysvaltain osavaltiot sekä niiden pääkaupungit. Näitä pelejä löytyy Sporcle.com -nettisivustolta (linkki vie suoraan Maailman valtiot-peliin).

Ruislimppu

Ruisleipä

Oltermannin ohella tärkein tuliainen Suomesta.

Shoppailu

on ehdottomasti paheeni. Olen koittanut viime aikoina rajoittaa ostosvimmaani viettämällä shoppailulakko-kuukausia sekä asettamalla itselleni niin korkean säästötavoitteen tälle vuodelle, ettei ylimääräisille ostoksille ole varaa.

Tukholma

Maisteriopintojeni aikainen kotikaupunkini. Vaikka vietinkin Tukholmassa vain vuoden (toinen vuosi meni vaihdossa), tuntuu se yhä kotoisalta. Ja tarttuihan täältä matkaan R, ja tutkimusinnostuskin, joten Tukholmaa voin vain kiittää nykyisestä tilanteestani.

Uuno Turhapuro

Lapsuuden suosikkileffani olivat kaikki Uuno Turhapuroja, tai muita Speden elokuvia, joita katsoin nauhoitetuilta VHS-kaseteilta kunnes kasetit meinasivat hajota.

Vierailla kaikissa Euroopan maissa

Tämän ikuisesta matkakuumeesta kärsivän pitkäaikainen tavoite on käydä jokaisessa Euroopan valtiossa. Vielä on noin puolet jäljellä, erityisesti Balkanin suunnalla. Lisäksi muutama reissaajien suosikkikohde, esimerkiksi Portugali ja Tanska, puuttuu vielä(kin) käytyjen kohteiden listalta, vaikka molemmat to-do-listalla melko korkealla jo kauan ovatkin heiluneet.

Wien Itävalta

Wien

Ensimmäinen kosketukseni asumiseen ulkomailla, täyttä rakkautta. Kaunis, upea kaupunki, jossa tapasin mahtavia ihmisiä. Ilman Wienin vaihtoani en varmasti olisi, missä olen nyt.

X->Y

Päivittäinen työajattelu: miten X vaikuttaa Y:hyn? Tällä hetkellä pohdinnassa erityisesti hinnoittelun vaikutukset kuluttajien mielipiteisiin kyseisestä tuotteesta.

Yliopisto

Aloitin yliopisto-opinnot Porissa, Turun kauppakorkeakoulun sivuyksikössä, vuonna 2009. Sen jälkeen olen opiskellut vielä kolmessa muussa yliopistossa kandi- ja maisteriopintoja. Kandivaiheessa en olisi ikinä uskonut päätyväni yliopistolle vielä töihinkin, mutta tässäpä sitä ollaan: yliopisto nr. 5 työpaikkana. Tunnen oloni aina kivan kotoisaksi kävellessäni opiskelijoiden keskellä, ja mielestäni on hienoa työskennellä ympäristössä, jossa valtava määrä ihmisiä tekee hommia päivittäin oppiakseen lisää.

Zionin kansallispuisto

Yksi suosikkipaikoistani maailmassa upeine punaisine vuorineen.

Åland

Keksiikö tähän tosiaan joku muuta kuin Åland tai Åre? Noh, mutta reilu kaksi vuotta sitten pääsin vihdoin vierailemaan Ahvenanmaalla, vaikkakin vain päiväretken Tukholmasta käsin. Vuokrasimme pyörät ja seikkailimme, ja harmitti kovasti, ettemme olleet suunnitelleet pidempää reissua. Haaveilen vieläkin pidemmästä pyöräretkestä ja mökkeilysta ihanassa Ahvenanmaan saaristossa.

Älykäs teknologia

Tämän sählääjän pelastus. Milloin hajoaa puhelin, milloin läppäri (krhm, viime viikolla) – olen onnellinen, että joku on kehittänyt systeemit, joilla kaiken saa tallennettua pilvipalveluun ja parilla klikkauksella siirrettyä uuteen laitteeseen. Kiitos!

Öinen herätys

Inhokki. Useimmiten olen se, joka menee ensimmäisenä nukkumaan, kun taas R:llä energiaa riittää juuri iltamyöhään. Tämä johtaa siihen, että hän usein iloisesti jutustelee, kun minä olen jo nukahtanut – ja saa vastaukseksi usein erittäin kiukkuista mutinaa.

Syysflunssaterkuin,

Iina

Jutun ensimmäinen kuva Pixabaystä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anu / Mielilandia maanantai, lokakuu 2, 2017 at 23:06

  Voi, voin samaistua täysin tuohon huoleen lemmikistä! 😀 Kissanomistajana nyt kaksi kuukautta ja alkuun olin koko ajan ihan stressissä siitä, että pärjääkö se nyt, syököhän se jotain myrkyllistä, jos en koko ajan vahdi, voikohan sen jättää pariksi tunniksi yksin, onko sillä tarpeeksi virikkeitä… Enkä todellakaan ollut odottanut moista henkistä kuormitusta! Nyt oon onneksi jo tajunnut, että kyllä se pärjää ja on varmaan ihan tyytyväinen katti. 🙂

  Kiva postaus! Opin paljon uutta sinusta. Olen käynyt kerran lyhyellä reissulla entisessä vaihtokaupungissasi Wienissä, ja se hurmasi kyllä mut ihan täysin. Varmasti ihana opiskelukaupunki!

  • Reply Anu / Mielilandia maanantai, lokakuu 2, 2017 at 23:11

   Ai, niin ja piti vielä sanoa, että mun nimi ei kanssa meinaa ikinä mennä täällä (tai juuri muuallakaan) oikein, vaikka kolme kirjainta luulisi olevan helppo hahmottaa. Entisellä kuntosalillani olin Anna, viime viikolla sain puolestaan monta Anjulle osoitettua sähköpostia jne.

   Toinen nimeni on Johanna, ja jos asia jostain käy ilmi, voin olla varma, että olen sitten siitä lähtien ks. henkilölle Johanna. Onhan se nyt keskieurooppalaiselle paljon paremmin järkeenkäyvä nimi.

   • Reply iinamaija tiistai, lokakuu 3, 2017 at 11:16

    Onpas jännä, ettei Anukaan taivu täällä – ei näytä olevan mitään yhteyttä kirjainten määrään siis. 😀 Ja kyllähän ne elukat hyvin pärjää, tuntuu olevan meille omistajille paljon vaikeampaa. 😀
    Kyllä, Wien on ihana – ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani!

 • Reply Salla / We're Not in Kansas Anymore tiistai, lokakuu 3, 2017 at 09:44

  Kiva postaus ja voi mikä söpöläinen tuo teidän koira <3 Mulla on meidän kissan kanssa (joka on nyt siis kaks vuotias) vieläkin hirveä stressi siitä, että eihän se oo esim. pyykkikoneessa ku oon laittamassa sitä päälle 😀 Koira on onneksi niin iso, että siitä ei oo tarvinu huolehtia. Hauska myös tuo "Quito", itse en muista kaupunkeja, valtioita tai mitään muutakaan maantieteeseen liittyvää juuri ollenkaan 🙂

  • Reply iinamaija tiistai, lokakuu 3, 2017 at 11:17

   Kiitos! Ja kiitos, hän on kyllä aika hurmuri. 🙂 Voi apua, meidän ei tosiaan onneksi pesukonetta tartte tarkistaa, haha. Noi karttapelit on tehokasta harhautusta työnteolta, ehkäpä siksi jään niihin niin koukkuun. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.