Hauvavauva

Aiemmassa haastepostauksessa vihjasinkin, että tämän vuoden osalta lomasuunnitelmia ei juuri ole, koska luvassa on kiireitä. Aika ihania kiireitä onkin: meille nimittäin muuttaa tällainen pikkujunnu nimeltään Kiyoshi ♥

Junnu on poika, rodultaan Shikoku Inu. Shikoku on Euroopassa vielä melko harvinainen rotu, Japanista lähtöisin. Sukulaisrotu Shiba Inu on varsinkin viime aikoina kasvattanut suosiotaan (doge memeille varmaan menee osakiitos tästä), mutta tämä kokoluokaltaan Shibaa isompi ihanuus on vielä suurelta yleisöltä piilossa. Samoin on muuten kyse virallisissakin yhteyksissä: monessa maassa Shikokua ei ole vielä tunnistettu viralliseksi lajiksi.

Pentu tulee hollantilaisesta kennelistä, joka onkin yksi Euroopan ainoita Shikokuiden kasvattajia. Olemme olleet, ja varmasti tulevaisuudessakin olemme, erittäin tyytyväisiä kyseisiin kasvattajiin. Saamme kaikkiin kysymyksiin vastaukset todella nopeasti, he pitävät upeasti huolta kaikista koiristaan ja heidän kauttaan olemme jo tiiviissä yhteydessä pentueen muiden pentujen omistajien kanssa.

Saimme itse valita pentumme virallisenkin nimen, mutta kennelin toive oli, että nimi olisi japanilainen. Listoja selatessa kävi ilmi, että melkoisen moni japanilainen nimi kuulostaa jonkinlaiselta väännökseltä suomalaisista sanoista. Harmillisesti nämä eivät yleensä ole kuitenkaan niitä kauneimpia, nimeksi soveltuvia sanoja, vaan esimerkiksi Hinata ja Keito, joiden huutelu Suomessa kadulla tuntuisi hieman hassulta.

R:n kanssa on käynnissä kyllä vielä pieni väittely siitä, lyhennetäänkö nimeä puheessa muotoon Kiyo vai Yoshi. Vaikka Yoshi sinänsä kuulostaa ihan hauskalta, R:n tapa hihkaista se aina samaan tyyliin kuin Mario Kartissa saa minut hieman epäilemään, että junnu jäisi vain tyhmänä tuijottamaan, kun yritämme komentaa. Noh, rakkaalla lapsella on monta nimeä – eikös? Hieman kyllä alkaa vaikuttaa siltä, että oma kantani alkaa viedä voiton, ja pentu saa uskoa nimeä Kiyo.

Huomenna koittaa siis viiiihdoin aika hakea Kiyo kotiin, ja aloittaa sopeutuminen uuteen kotiin ja uusiin kuvioihin. Juttuja koiranomistamistajan elämästä Amsterdamissa luvassa siis jatkossa!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.