Suomen suurin matkablogiyhteisö
Plitvice National Park Kroatia 2

Upea Plitvicen kansallispuisto Kroatiassa

Nyt on aika kuvapainotteiselle throwback-postaukselle! Vuonna 2012 vietin kevätlukukautta vaihto-opiskelijana ihanassa Wienissä, mistä kavereiden kanssa päätimme vuokrata auton ja hypätä roadtripille etelään päin, Kroatiaan ja Sloveniaan. Tämän kaikenkaikkiaan upean reissun yksi kohokohdista oli visiittimme Plitvicen kansallispuistossa, josta olen huomannut näkyvän paljon kysymyksiä erinäisissä matkakeskusteluissa.

Kyseinen kansallispuisto keskittyy kuudentoista eri tasoilla sijaitsevan järven tai lammen ympärille. Nämä järvet muodostavat paitsi upean väriloiston ja maiseman, myös lukuisia vesiputouksia paikkoihin, joissa vesi laskeutuu ylemmältä järveltä alemmalle. Järvien ympärillä ja välillä kulkee selkeä kävelyreitti, joka kokonaisuudessaan kestää noin 3-4 tuntia rauhallisella vauhdilla. Kiireisellä aikataululla paikalle ei kuitenkaan kannata tulla, sillä maisemien ihasteluun kannattaa ehdottomasti varata aikaa.

Paikalle pääsee busseilla ainakin isommista kaupungeista, mutta myös autoillen matka sujui näppärästi. Huomasin muuten pikaisella googlettelulla, että esimerkiksi Splitistä Plitviceen pääsee myös Flixbusin (Eurooppalainen Onnibusia vastaava yhtiö) edullisilla ja mukavilla yhteyksillä. Erityisesti kesäisin paikka on erittäin suosittu, joten liikkeelle kannattaa pyrkiä lähtemään hyvissä ajoin.

Iina

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.