New York skyline

Kuusi kategoriaa: Mitä Ameriikassa kannattaa shoppailla?

Ehkäpä ’muutamaan’ kertaan olen maininnut, että viime aikoina olen innostunut shoppailemaan matkoillani niin, että budjetit paukkuvat. Näin on siis ollut myös molemmilla Yhdysvaltojen matkoillamme, joiden budjetteja pääset tarkemmin katselemaan täältä (roadtrip) ja täältä (New York). Kun matkaseurana on ollut erittäin hintatietoinen (lue: pihi) hollantilaiseni, olen saanut mielestäni melko hyvän mielikuvan siitä, mitä Yhdysvalloista kannattaa shoppailla, ja mitä ei. Alla siis muutama vinkki!

1.Merkkivaatteet (alesta) – KYLLÄ

Monestihan tämä on kuultu: merkkivaatteet ovat USA:ssa paljon edullisempia kuin Euroopassa. Vierailu outlet-kylään tai omaan suosikkiliikkeeseeni Macy’s:lle voi siis helposti säästää pitkän pennin. Amerikkalaiset tuntuvat olevat tarkempia uusimmasta muodista, ja edellisten kausien mallistoja myydään usein jopa 60 tai 70 prosentin alennuksilla. Itse olen esimerkiksi löytänyt Ralph Laurenin mekkoja reilun 20€:n hintaan, Calvin Kleinin urheilutrikoita noin 15€:lla ja Hilfigerin ihanan lintukuvioisen kauluspaidan 40€:n hintaan.

Ilman alennuksiakin voi tehdä hyviä löytyjä. New Yorkissa huomasin esimerkiksi Calvin Kleinin juhlamekkoja alle 100€:n hintaan. Tästä voi kotona lähinnä vain haaveilla.

Pieni varoitus kuitenkin lienee paikallaan: näiden alennusten ja halpojen hintojen parissa ilmenee helposti ns. ’kun halvalla sai’-syndroomaa, joka saattaa aiheuttaa koloja matkabudjettiin.

2.Merkkilaukut – KYLLÄ

Samoin kuin merkkivaatteiden osalta, myös merkkilaukkujen hinnoista tuntuu tipahtavan reilu osuus pois jo pelkästään myyntipaikan ollessa Yhdysvalloissa. Lisäksi reiluja alennuksia löytyy myös tästä kategoriasta, ja itse palasin viime matkaltani 80€:n Calvin Kleinin laukku mukanani. Sama malli (tosin samaa väriä en löydä) maksaa tällä hetkellä Alankomaissa noin 150€.

Oma laukkuni löytyi, jälleen kerran, Macy’siltä. Roadtripillä huomasimme, että myös outlet-kylissä tuntuu olevan erittäin hyviä tarjouksia laukuille, ja lompakoille.

3.Rannekellot – KYLLÄ

New Yorkissa huomasimme, että monia suosikkimerkkiemme (esim. Skagen ja Fossil) kelloja oli tarjolla huomattavasti ainakin Alankomaiden hintatasoa edullisemmin. Monissa liikkeissä hintaan kuului myös kaiverrus.

4.Kosmetiikka – VALIKOIDUSTI 

Kosmetiikan hinnat vaihtelevat Yhdysvalloissa reippaasti. Esimerkiksi Ritualsin tuotteet olivat jopa kalliimpia kuin täällä (tosin kyseessä on toki hollantilainen merkki). Toisaalta Cliniquen tuotteet olivat lähes puolet halvempia, vaikkeivät minkäänlaisessa tarjouksessa olleetkaan. Kannattaa siis tarkistaa omien suosikkimerkkien hinnat ennen lähtöä, jotta tiedät kannattaako niiden raahaaminen takaisin kotiin, vai olisiko kuitenkin kannattanut hakea ne ihan vain lähikaupasta.

5.Pientekniikka – EHKÄ

Tässä on kysymysmerkki, koska en ole asiaan kovin syvällisesti perehtynyt. Ostimme itse JBL:n bluetoothkaiuttimen (Charge 2+) noin 100€:n hintaan roadtripillämme vuosi sitten. Nyt tarkistin tämänhetkisiä hintoja, ja se maksaa yhä 129€ monissa hollantilaisissa nettikaupoissa. Monen tekniikkamerkin uudet mallit tulevan paljon aiemmin myyntiin USA:n markkinoille, ja vaatteista tuttu uusimman mallin haluaminen varmasti pätee tässäkin kategoriassa.

Toisaalta kannattaa huomioida, että monilla merkeillä takuu toimii vain ostomaassa, joten tuotteen hajotessa voi palauttaminen tai korjauttaminen olla mahdotonta. Huomioon tulee myös ottaa esimerkiksi, että läppärin mukana tulisi amerikkalainen näppäimistö, ja latureiden pistokkeet ovat myös amerikan mallia, eivätkä siis sellaisinaan sovi kotiseinään.

Vaikka tekniikan puolelta voi siis tehdä hyviä löytöjä, kannattaa tarkkaan harkita, saako mukaansa kaiken tarvitsemansa, että kyseistä vempainta voi myös kotona jatkossa käyttää tehokkaasti. Esimerkiksi meidän kaiuttimemme laturissa on erillinen USB-johto, joten lataus onnistuu helposti myös muilla pistokepäillä.

6.Tuliaistavarat – EI

No tokihan matkalta on kiva tuoda mukanaan sellainen I <3 NY -paita vaikka koko suvulle. Tosiasiassa kuitenkin varsinkin New Yorkissa niiden hinnat olivat melko naurettavia. Itse keräilen megaturisti-shottilaseja, ja New Yorkin versiolle kertyi hintaa lähes kuusi euroa. Siis sellaiselle pikkulasille, jonka logo varmaan kahden pesun jälkeen kuluisi pois, ja joka monessa muussa turistikohteessa, esimerkiksi jopa Pariisissa, maksaisi vain euron tai kaksi. Suuri I <3 NY -teemuki kulutti budjettia reilun 15 euron verran.

Kuten tästä selviää, sorruin siis itsekin näitä megakrääsä-tuotteita ostamaan, mutta suosittelisin kuitenkin jättämään kyseiset liikkeet väliin niin pitkälti kuin mahdollista. Kiva, alesta löydetty merkkitoppi kun lähtee matkaan samalla hinnalla, ja ilahduttaa kuitenkin saajaansa (tai itseäsi) paljon enemmän.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hieman apua!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply katerinastravel sunnuntai, toukokuu 7, 2017 at 20:15

  Itse olen käynyt kahdesti Nykissä ja ostanut kotiin aika paljon Cliniquen tuotteita. Century 21:sta löysin Raybanit noin 70 dollarilla mikä oli aika mahtava löytö Aviatoreista. JFK:lta ostin noita I love NY mukeja useamman, taisivat olla tarjouksessa noin 5 dollaria.

  • Reply iinamaija maanantai, toukokuu 8, 2017 at 14:09

   Oi, tolla hinnalla olis lähtenyt varmaan kotiinkin semmonen muki, eikä vaan tuliaisiksi muille! Kiva kuulla, että muuten on ollut samanlaisia kokemuksia. 🙂 Omatkin aurinkolasini olen muuten jenkkilästä ostanut, 40€:n Marc Jacobsit Off 5th Avenuelta.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.