USA Roadtrip osa 10: San Francisco

Taisin aiemmassa postauksessa joskus kertoa, kuinka joskus ala-asteella luin Neiti Etsivä San Franciscossa -kirjan, ja siitä lähtien olen aina halunnut kyseiseen kaupunkiin. Tämä toive on jäänyt mieleen, vaikka itse kirjan sisällöstä ei juurikaan ole mielikuvia enää edes muistin perukoilla. Ja nyt, vihdoinkin, tämä toive toteutui. En osaa yhtään kuvailla sitä tunnetta, kun tien varrella alkoi näkyä San Franciscon lähestymisestä kertovia kylttejä. Innostus oli melkoisen korkealla.

Roadsign San Francisco

Lähestyy lähestyy!

Lähes ensimmäinen henkilö, jonka kanssa päädyimme juttelemaan oli vanhempi herrasmies, joka kertoi juuri jääneensä eläkkeelle sekä päätoimisesta työstään että monen eri järjestön ja yhdistyksen hallituksesta. Hän kertoili meille jänniä tarinoita San Franciscosta ja esimerkiksi ruotsalaisten yritysten toiminnasta alueella, ja lopulta vielä kertoi kuinka hän Applella työskennellessään oli päätynyt samaan hissiin itse Steve Jobsin kanssa, joka oli kysynyt häneltä: ”Noh, mitäs sinä teet Applella?” Siinäpä elevator pitchiä kerrakseen! Olisin voinut kuunnella tämän herrasmiehen juttuja vaikka tunteja, mutta hän lopulta käskytti meidät tutustumaan myös kaupunkiin itseensä. Tämä kohtaaminen oli kyllä kuin vahvistus sille, että tosiaan, nyt ollaan San Franciscossa.

Olimme jättäneet aikataulumme San Franciscon osalta melko vapaaksi, onneksi. Näin monen kohteen jälkeen huomasimme, että väsymys alkoi painaa, eikä minuuttiaikataululla juokseminen varmastikaan olisi jättänyt kovin hyvää muistoa tältä vierailulta. Toki meillä oli mielessä tiettyjä kohteita, joissa halusimme käydä: Golden Gate Bridge (duh), Fisherman’s Wharf, Chinatown. Yövyimme muuten jälleen USA Hostelsissa, jonka sijainti San Franciscossa oli täydellinen vain muutaman minuutin kävelyn päässä Union Squarelta. Hostelli oli moderni ja siisti, ja sisälsi jopa hostelleille epätyypilliseen tapaan yksittäisiä suihkuja ja WC:tä vierekkäisten koppien sijaan.

Shoppailu

San Francisco osoittautui oivaksi shoppailukohteeksi. Macy’siltä tarttui mukaan alle 30€ Ralph Laurenin mekkoja ja pino muita merkkivaatteita, Saks off 5th’ltä löytyivät kivat Mac by Marc Jacobsin aurinkolasit muutamalla kympillä. Nämä molemmat vaativat kyllä aikaa ja kärsivällisyyttä etsiä niitä todellisia aarteita, mutta se kyllä helposti palkitaan! Macy’sillä meille kerrottiin, että heidän alenurkkauksensa (suuri sellainen lähes joka kerroksessa) on täysin pysyvä, ja lisää tuotteita ilmestyy viikoittain. Myös esimerkiksi miesten merkkipukuja löytyi valtavilla alennuksilla. Icebreakerin pienestä liikkeestä tarttui mukaan merinovillainen kevyttoppatakki hieman reiluun 100€, alkuhinnan ollessa reilusti 300€:n yläpuolella. Nämä mainitsemani liikkeet löytyivät kaikki aivan Union Squaren lähistöltä.

Ruoka ja juoma

Shoppailukierroksen välillä on helppo käydä tauolla esimerkiksi Macy’sin yläkerrasta löytyvässä Cheesecake Factoryssä, jonka kakut sekä lounasruoka olivat kyllä kehujen arvoisia! Mikäli mahdollista, suosittelen käymään ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella, sillä vaikka ravintola on suuri, jouduimme odottelemaan pöytää pitkähkön tovin.

Cheesecake Factory kakku

Oli niin kiire maistella, että en ehtinyt kuvaa napata ensin – Cheesecake Factoryn kakkupala

Financial Districtin suunnasta löytyi Philz Coffee (liikkeitä on kyllä useampi), jonne edellisen illan AirBnB-hostit suosittelivat visiittiä. Kyseessä ei tosiaan ollut ihan perus kahvimesta, minkä huomasimme jo kun näimme ovesta ulos asti ulottuvan jonon. Eikä vinkki kyllä ollut tosiaan turha – tiskille päästyämme pääsimme näkemään kuinka kahvi jauhettiin tuoreeltaan, valutettiin käsin filtterin läpi. Tarjolla ei ollut cappucinoja ja latteja, vaan erikoisempia, hyviä kahveja luokiteltuina vahvuuksittain. Itse päädyimme esimerkiksi maistelemaan mintunlehdillä maustettua kahvia.

Philz Coffee San Francisco

Philz Coffeen jono

Ensimmäisen illan ruokapaikaksemme valikoitui E&O Kitchen and Bar. Kyseessä on kivan tunnelmainen trendikäs aasialainen ravintola Union Squaren alueella. E&O oli saanut hyviä arvioita, ja ruoka olikin kyllä erittäin hyvää. Asiakaskuntaan kuului paljon pukuihmisiä, ja paikka vaikuttikin olevan suosittu after work-paikka monille lähialueen työntekijöille. Hintataso oli hieman korkeampi kuin muissa käymissämme paikoissa, mutta San Franciscossa tietty voi odottaakin maksavansa hieman enemmän kuin muissa kohteissamme.

Lisäksi kävimme Hard Rock Caféssa, jonka ruoka on kyllä aina todella hyvää (ainakin, jos tykkää burgereista ja ranskalaisista). Iltanaposteltavaa käytiin baseball-ottelun jälkeen hakemassa Golden Gate Tap Roomista, jonka chicken wingsit olivat kyllä hyviä vaikkeivät kyllä vetäneetkään vertoja Buffalo Hot Wingsin versioille, joita Vegasissa maistelimme. Perinteistä sport baaria etsivälle Golden Gate Tap Room on kyllä hyvä vaihtoehto, jota myös paikalliset meille suosittelivat!

Turistihommat

Pitihän shoppailun lisäksi San Franciscossa nähdä muutakin kuin alerekkejä. Olimme jo etukäteen varanneet liput Alcatraziin. Lippujen hinta yllätti, sillä reilu 30$ hinta sisälsi myös venematkan saarelle sekä audio tourin itse vankilan sisällä – monessa paikassa jo portin läpi kulkeminen tuntuu maksavan enemmän. Pohdimme pitkään, että haluammeko käydä Alcatrazissa ollenkaan, mutta olen kyllä tyytyväinen, että sinne päädyimme. Kierros oli hienosti järjestetty, audio tour toimiva ja mielenkiintoinen sisältäen myös yllättäviä tarinoita esimerkiksi vankilan työntekijöistä ja heidän elämästään saarella.

Alcatraz Island

Alcatraz Island

Alcatraz Island

Alcatraz Island – ”Indians Welcome” -teksti muistuttaa Alcatrazin saaren valloituksesta 60-luvun lopulla

Matkalla lähtölaiturille poikkesimme Lombard Streetin ohi Fisherman’s Wharfiin. Lombard Street oli kyllä hauska näky, ja myöhemmin se piti tietty käydä vielä ajamassakin. Fisherman’s Wharf taas oli ehkä hieman pettymys – en ollut oikein tiennyt, mitä odottaa, ja melko aikainen lauantaiaamu ei tuonut mukanaan paljoakaan elämää alueelle. Ehkä kiireisempänä aikana sen tunnelma pääsee paremmin esille? Pier 39:n merileijonat sen sijaan olivat paikalla massoittain, ja niiden kuvailemiseen ja seuraamiseen käytimmekin pidemmän aikaa.

Lombard Street San Francisco

Lombard Street

Fisherman's Wharf San Francisco

Fisherman’s Wharf

Merileijonat San Francisco Pier 39

Pier 39:n merileijonat

Pikapysähdys Alamo Squaren kuuluisien viktoriaanisten talojen luona kuului myös ohjelmaan, mutta puiston ollessa suljettu jäi tämä ihan kirjaimellisesti vain muutaman talon katseluksi. Kivojahan nuo, mutta eivät ehkä ihan ylimääräisen kierroksen arvoisia. 🙂

Victorian houses Alamo Square San Francisco

Alamo Squaren taloja

Yhtenä aamuna hyppäsimme autoon ja ajelimme Golden Gate sillan yli suuntanamme Muir Woodsin korkeat punapuut. Olimme liikkeellä ajoissa, mutta parkkipaikka löytyi silti vasta melko pitkältä. Monissa muissakin kohteissa olen maininnut, että parkkipaikkaa kannattaa varautua odottamaan, mutta täällä tilanne oli ehkä hankalin matkan aikana kohtaamamme. Palatessamme autoletka tien penkareella oli venynyt vielä hurjasti pidemmälle. Muir Woodsiin pääsi myös America The Beautiful-vuosipassilla, joten sisäänpääsymaksusta ei tarvinnut huolehtia. Ajomatkalta Muir Woodsiin löytyi myös muutama upea näköalapaikkakin itse kaupungin suuntaan. Samalla ajomatkalla pysähdyimme ihastelemaan Golden Gate Bridgeä sekä Battery Spencerin suunnasta että Fort Pointin puolelta.

Muir Woods San Francisco

Muir Woods

View over San Francisco Bay

Näkymää Muir Woodsille vievän reitin varrelta

Golden Gate Bridge from Battery Spencer

Golden Gate Battery Spencerin puolelta (tosin hieman kauempaa, koska -yllätys- ei ollut parkkitilaa)

Golden Gate Bridge from Fort Point

Golden Gate Bridge Fort Pointin puolelta

San Franciscossa piti kyllä kiirettä, vaikka shoppailuunkin jäi reilusti aikaa. Pitihän meidän myös kokea China Town, ja minun vanhana pesäpalloilijana päästä baseball-otteluun, joka muuten oli mieletön kokemus vaikka itse peli olikin puuduttavan tylsä (lopputulos 0-1 ei kauheasti hienoja lyöntejä, tai osumia, tuonut mukanaan). Lippuja metsästävälle suosittelen muuten StubHub-sivustoa: lippuja on tarjolla huomattavasti huokeampaan hintaan, ja kaikki toimi helposti ja nopeasti! Cable Car jäi kuitenkin esimerkiksi vielä kokematta, ja olemmekin molemmat ehdottomasti sitä mieltä, että tänne palaamme vielä.

Monkeys

Monkeys!

Chinatown San Francisco

Chinatown

AT&T stadium San Francisco

AT&T stadium

San Francisco City Hall

San Francisco City Hall

Street sign San Francisco

Katukyltti 🙂

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.