Suomen suurin matkablogiyhteisö

USA Roadtrip osa 8: Death Valley

Las Vegasin jälkeen automme nokka suuntasi kohti Death Valley National Parkia. Tiedättehän, se Yhdysvaltojen kuumin paikka, missä on niin kuivaa, ettei mikään kasva? No voittehan sitten varmaan kuvitella sen yllätyksen, kun ensimmäisellä pysähdyksellämme Dante’s View-näköalapaikalla saimme niskaamme sellaisen kylmän sadekuuron, että maiseman ihastelu vaihtuikin autoon juoksemiseen. Suomalaiset usein sanovat, että ”nyt kyllä tulee kaikki myrskyt ja kylmät säät, kun mulla alkoi loma!”. Me saimme tähän uskomukseen vähän uutta potkua, kun toimme mukanamme sateen niin Los Angelesiin, Zioniin kuin nyt myös Dealth Valleyhin – näistä ensimmäinen kärsii kuivuudesta niin, että ihmisiä opastetaan katukylteissäkin säästämään vettä aina, kun mahdollista, ja kaksi viimeistä ovat kirjaimellisesti aavikoita.

Onneksi sade päätti kuitenkin poistua tieltä, ja päästiin niitä näkymiäkin ihastelemaan. Death Valleyn karu maisema oli vaihteleva ja kaunis, ja nähtävää olisi ollut vielä vaikka millä mitalla lisää. Luulen, että Death Valleyn tapauksessa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten panostan tässä tuohon visuaaliseen puoleen. Yksi vinkki kuitenkin: tankkaa ajoissa ennen Death Valleyhin ajamista, sillä bensa on törkyhintaista, ja lisäksi ota mukaan paljon vettä, sillä nytkin ennen varsinaista kesäkautta sadepäivänä matkatessamme oli laakson kuumuus aika raju.

Dante's View Death Valley

Näkymää Dante’s View näköalapaikalta

Rain in Death Valley

Ja tässä niskaamme iskenyt sadekuuro

Seuraava pysähdys oli Zabriskie Point, joka on näköalapaikka pienen ylämäkikävelyn päässä parkkipaikalta. Parkkialue on melko pieni, joten kannattaa varautua pieneen odotteluun, mikäli paikalle sattuu kiireiseen aikaan.

Zabriskie Point Death Valley

Zabriskie Point

Zabriskie Point Death Valley

Zabriskie Point

Seuraavaksi pikapysähdys informaatiopisteellä Furnace Creekissä, jonka jälkeen suunta Devil’s Golf Courselle, jonka suolapylväitä olisin voinut tuijotella vaikka miten kauan.

Devil's Golf Course Death Valley

Devil’s Golf Course

Devil's Golf Course Death Valley

Devil’s Golf Course

Badwater Basin, seuraava pysähdyksemme, on USA:n matalin kohta. Sen suolakenttä näyttää jatkuvan ikuisesti joka suuntaan, niinkuin Devil’s Golf Coursenkin suolapylväät, ja on vaikea uskoa, että näin erilaiset maastot olivat niin vierekkäin.

Badwater Basin Death Valley

Badwater Basin

Badwater Basin Death Valley

Badwater Basin

Badwater Basin Death Valley

Badwater Basin – taustalla jonkinlainen muotikuvaus

Badwater Basin Death Valley

Badwater Basin

Paluumatkalla kiersimme vielä Artist’s Driven. Reitin varrella kallioissa näkyy paljon erilaisia värejä; sinistä, punaista, keltaista, jotka kaikki johtuvat erilaisista mineraaleista, joita kallioperässä on. Artist’s Pallette on näköalapaikka tämän tien varrella, jossa kyseiset värit ovat parhaiten näkyvissä.

Artist's Drive Death Valley

Artist’s Drive

Artist's Pallette Death Valley

Artist’s Pallette

Artist's Pallette Death Valley

Artist’s Pallette

Valitettavasti kierroksemme Death Valley’ssä jäi tähän lumen (!) tehtyä tepposet ja pidennettyä ajomatkaamme seuraavaan kohteeseen, Yosemiteen, useammalla tunnilla. Tästä lisää seuraavassa postauksessa. Pois ajaessamme saimme vielä ihastella näitä kuin maisemaan piirrettyjä, upeita hiekkadyynejä.

Stovepipe Wells Sand Dunes Death Valley

Stovepipe Wells Sand Dunes

Stovepipe Wells Sand Dunes Death Valley

Stovepipe Wells Sand Dunes

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Simo maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 21:58

    Törkeen kuuma paikka. Me ei jaksettu kävellä noin pitkälle tuol Badwaterissa ku kumpikin meistä oli jo puol välissä juonut reilun puolen litran pullot tyhjiksi. 😀

  • Reply iinamaija tiistai, heinäkuu 12, 2016 at 10:02

    Haha joo olin ite kans aika läkähdyksissä, vaikka tuurilla sattu tosiaan ”viileempi” päivä. Jotenkin tuntu ettei happea ollu ilmassa kyllä paljonkaan, eikä mekään kyllä kauaa tuolla seikkailtu. Olipa ainakin ihana palata ilmastoituun autoon. 😀

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.