Suomen suurin matkablogiyhteisö

USA Roadtrip osa 5: Antelope Canyon – wow!

Grand Canyonilta suuntasimme Antelope Canyonille, joka sijaitsee Page-nimisen kylän-kaupungin kupeessa Arizonassa. Grand Canyonilta ajomatkaa kertyy suunnilleen 2-3 tuntia liikenteestä riippuen. Antelope Canyoniin pääsee tutustumaan vain ohjatulla noin 1 tunnin kierroksella, mutta tämä tunti oli ehdottomasti yksi upeimpia kokemuksia koko matkamme aikana, joten se ansaitsi oman postauksensa.

Oma kierroksemme oli Dixie Ellis’ Lower Antelope Canyon Tours-firmalta, jota voin kyllä ehdottomasti suositella. Sen lisäksi, että tämä kierros oli yksi edullisimmista, jonka löysin ($20 per henkilö + $8  per henkilö sisäänpääsymaksu alueelle, joka siis on navajo-intiaanien reservaattia), oli oppaamme aivan loistava. Wayden, oppaamme, puhui aluksi melko vähän, mutta päästyämme kanjonin sisälle selvisi hänen kokemuksensa ja tietonsa todenteolla. Erityisen mahtavaa oli, kuinka hän jaksoi ottaa kuvia kohdista, jotka hän tiesi olevan erityisen valokuvauksellisia – hän muutteli asetuksia ja valotuksia, ja napsi aivan upeita otoksia niin kameroillamme kuin kännyköillämme. Tietty tätä varmaan helpotti se, että meitä oli päivän viimeisellä kierroksella vain neljä henkilöä.

Tärkeä huomautus vielä: $8 sisäänpääsymaksu Navajo-alueella täytyy maksaa KÄTEISELLÄ! Meinasimme itse myöhästyä viimeiseltäkin kierrokselta, kun jouduimme palaamaan läheiselle huoltoasemalle nostamaan käteistä – sisään ei ollut minkäänlaista asiaa ilman maksua (meiltä puuttui hinnasta noin 1 dollari).

Sisäänkäynti kanjoniin

Sisäänkäynti kanjoniin

Lower Antelope Canyon Tour

Lower Antelope Canyon Tour

Lower Antelope Canyon Tour

Lower Antelope Canyon Tour Lower Antelope Canyon Tour Lower Antelope Canyon Tour Lower Antelope Canyon Tour

Lower Antelope Canyon Tour

Lower Antelope Canyon Tour

Ja tuolta tultiin ylös!

Näitä kuvia löytyy vielä vaikka millä mitalla lisää – kamera räpsyi kyllä aivan mielettömällä tahdilla tuon tunnin ajan, vaikka eiväthän nämä millään välitä sitä uskomatonta näkymää, joka sai ainakin minut kävelevään leuka lattiassa koko tunnin. Niin paljon kertyi kuitenkin siis kuvia, että kunnon kamerasta pääsi akkukin loppumaan, joten valtaosa kuvista on otettu puhelimella.

Itse kierros on helppo kävely ensin kanjonin kauempaan päähän sisäänkäynnille, jonka jälkeen kanjonissa kävellään noin tunnin verran. Matkalla on muutamat jyrkät portaat ja pari ahdasta kohtaa – tai eihän tuota tilaa missään kovin paljon ole, joten liikkumisvaikeuksien tai pahan ahtaan paikan kammon kanssa voi olla hieman hankaluuksia.

Kierroksen jälkeen suuntasimme vielä läheiselle Horseshoe Bendille. Kyseessä on erittäin valokuvauksellinen mutka Colorado-joessa, jonka luona erityisesti auringonlaskun katselu on suuressa suosiossa. Meille valo teki pienet tepposet, eikä kovin teräviä kuvia saatu aikaiseksi. Upeahan tämäkin paikka kuitenkin oli!Horseshoe Bend

Yöpaikaksemme oli valikoitunut Wahweap Campground Lake Powellin rannalla, sopivasti parin tunnin ajomatkan päässä Grand Canyonista sekä seuraavasta kohteestamme, Zion National Parkista. Tämä oli ehdottomasti yksi suosikkileirintäalueitani, ja vähän ehkä harmitti, ettei Lake Powellin itsensä ihasteluun jäänyt enempää aikaa. Paikan sijainti melko tarkalleen Arizonan ja Utahin rajalla aiheutti muuten kummastusta puhelimissa (ehkä myös matkaajissa), jotka eivät oikein tienneet, minkä aikavyöhykkeen mukaan tässä nyt eleltiinkään.

Lake Powell

Lake Powellin maisemaa

Lake Powell Wahweap Campground

Näkymä telttapaikaltamme

Juhannusterkkuja!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.