Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shoppailu Amsterdamissa

Tämän sunnuntaipäivän ratoksi juttua shoppailusta, kuvitettuna muutamalla Amsterdam-otoksella. 🙂

Vaikken mikään mieletön shoppailuhirmu olekaan, oppii reilussa vuodessa löytämään tiensä oikeille kaupoille tarpeista ja mielialasta riippuen. Tässä siis omat vinkkini shoppailuun Amsterdamissa (ja lähiseudulla). Karttakuvissa oranssit neulaset osoittavat shoppailukatuja, siniset yksittäisiä liikkeitä/tavarataloja, vihreä IJ-Hallenin kirpputoria ja laajemmassa kartassa näkyvät punaiset Amsterdamin ulkopuolelta löytyviä Amstelveenin Stadshart-ostoskeskusta ja Batavia Stad Outlettiä.

Shoppailu Amsterdamissa kartta

Amsterdamin keskusta-alueen shoppailupaikat

De Bijenkorf     (ylläolevan kartan sininen neula) 

De Bijenkorf on suunnilleen Tukholman NK:hon verrattavissa oleva tavaratalo, joka Amsterdamissa sijaitsee Dam-aukiolla upeassa rakennuksessa.

De Bijenkorf shoppailu Amsterdam shopping

De Bijenkorf jouluvaloissa

Vaikka De Bijenkorf onkin hinnoiltaan melko korkea, löytyy sieltä silloin tällöin kivoja löytöjä. Itse tykkään joka tapauksessa käydä vaikka vain kiertelemässä ympäriinsä ja ihailemassa nättejä juttuja. Päädyn De Bijenkorfiin myös usein tarvitessani laadukkaita tuotteita, esimerkiksi pyyheitä tai astioita, kotiin, tai kun etsin jotain tietynlaista vaatetta – De Bijenkorfin laaja valikoima takaa yleensä sen, että jotain sopivaa löytyy (ja joskus jopa omaan budjetiinkin sopivaa).

Kalverstraat     (kartalla Amsterdam-tekstin viereinen oranssi neula)

Kalverstraat ja Heiligeweg (ylläolevalla kartalla alin oranssi neula) ovat Amsterdamin pääostoskadut. Kalverstaat alkaa heti Dam-aukiolta, ja Heiligeweg on oikeastaan Kalverstaatin sivukatu. Täältä löytyvät kaikki main street-liikkeet: H&M, Zara, Esprit, Pull & Bear, Mango, Monki, Bershka, Stradivarius jne. Varoitus kuitenkin lienee paikallaan: tämä katu on ehkä yksi ihmismassaltaan suurimmista kaduista, jonka olen ikinä nähnyt – varaudu käyttämään kyynärpäitä, ja olemaan kärsivällinen.

Omiin suosikkiliikkeisiini tällä kadulla kuuluu Steps, jonka Kalverstraatin myymälä erikoistuu mekkoihin. Stepsin vaatteet ovat värikkäitä, laadukkaita ja istuvat ainakin minulle erinomaisesti. Monet Stepsin vaatteista ovat esimerkiksi hyvin toimistoon sopivia, tai juhlamekkoja. Toinen suosikkini on Costes, josta löytyy myös ihanan tyylisiä vaatteita – yksinkertaisia värejä ja leikkauksia hyväntuntuisista materiaaleista. Onneksi molemmat liikkeet ovat osa isompaa ketjua, joten sinne päästäkseen ei ole pakko tunkeutua Kalverstraatin väenpaljouteen.

Lisävinkkinä nälkäiselle shoppailijalle: Heiligewegin sivukadulta löytyy yksi Amsterdamin tunnetuimmista ranskalaiskioskeista (ranskanperunoita siis), jonka edessä on aina kymmenen ihmistä jonossa. Vlaams Friteshuis Vleminckx osoitteessa Voetboogstraat 33.

Amsterdam kanaalit shoppailu9 straatjes      (ylläolevan kartan vasemmanpuoleisin oranssi neula)

9 straatjes on nimensä mukaisesti yhdeksän pienen kadun muodostama alue keskustan laitamilla, joka on erityisen tunnettu erilaisista pikkuputiikeista. Täältä löytyy pienempien vaatemerkkien liikkeitä, käsintehtyjä koruja, pieniä kosmetiikkaputiikkeja ja lisäksi vielä paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. Tälle alueelle kannattaa suunnata jos etsii jotain hieman erilaista ja uniikimpaa. Bonuksena mukana tulevat myös kauniit Amsterdamin kanaalimaisemat.

Shoppailu Amsterdamissa kartta

Laajempi kartta sisältäen aiemmin mainittujen lisäksi keskusta-alueen sekä Amsterdamin ulkopuolisia shoppailukohteita

IJ-Hallen      (keskustan yläpuolella Amsterdam Noordissa näkyvä vihreä neulanen)

IJ-Hallen on Euroopan suurin kirpputori, joka järjestetään noin kerran kuukaudessa, joskus useamminkin. Alueella on yleensä 750 myyntikojua, joten löytöjä varmasti riittää, ja aikaakin saa helposti kulumaan tuntikaupalla. Tälle kirppikselle pätee 5€:n sisäänpääsymaksu (2€ alle 11-vuotiailta). Paikalle (NDSM werf) pääsee näppärästi ilmaisella lautalla päärautatieasemalta!

Parhaiten kirppisten ajankohdista pysyy perillä seuraamalla IJ-Hallenin Facebook sivua (täällä) tai heidän omaa nettisivuaan (täällä).

Amsterdam kanaalitSeuraavat pari vaihtoehtoa löytyvät jonkin verran Amsterdamin ulkopuolelta:

Stadshart Amstelveen      (kartan vasemmassa alareunassa näkyvä punainen neula)

Amstelveen on Amsterdamin kyljessä sijaitseva pieni kylä/kaupunki, josta löytyy oma suosikkiostoskeskukseni, Stadshart (OBS! Reittiopas-appseja käyttävät tarkkana, että kohde on Amstelveenissä, sillä Stadshart nimisiä paikkoja löytyy muualtakin). Täältä löytyy kaikki tarvittava, ja paljon muuta. Esimerkiksi aiemmin mainitut De Bijenkorf ja Steps ovat täällä edustettuina, kuten myös esimerkiksi Massimo Dutti, WE, Esprit, Scotch & Soda, Timberland, paljon erilaisia kenkäliikkeitä, urheiluliikkeitä, kodin tuotteita ja tietty kahviloita sun muuta (koko lista täällä).

Koska Amstelveen tosiaan on hieman sivussa, on tämä ostoskeskus myös huomattavasti rauhallisempi kuin Amsterdamin keskusta. Lisäksi täällä on kai viime aikoina tehty paljon remonttia (tai sitten koko keskus on uusi), sillä kaikki näyttää todella siistiltä ja uudelta, ja tilava tunne tekee shoppailusta paljon rennompaa. Perjantaipäivisin Stadshartin sisäpihalla on myös isohkot markkinat – kojuja täynnä erityisesti hollantilaisia ruokatuotteita, kuten stroopwafeleita ja juustoja.

Amsterdamin keskustasta tänne pääsee niin bussilla (esim. 170, 172 Connexxion pysäkille Busstation Amstelveen), ratikalla (5 päättärille Amstelveen Binnenhof) kuin metrollakin (51 pysäkille Centrum). Metro kestää noin 25 minuuttia, ratikka 35, ja bussista on vaikea sanoa, se kun on täysin Amsterdamin sekavasta liikenteestä riippuvainen.

Amsterdam shoppailu kanaalitBatavia Stad Fashion Outlet, Lelystad      (aivan kartan oikean yläkulman punainen neula)

Hieman pidemmällä Amsterdamista, Lelystadissa, on Batavia Stad Fashion Outlet. Itse kuulin tästä itsekin vasta vähän aikaa sitten, joten en ole ehtinyt vielä testata tarjontaa itse. Merkkitarjonnan tsekkailun perusteella (täällä) paikka kyllä vaikuttaa ehdottomasti vierailun jos toisenkin arvoiselta. Hugo Boss, Lacoste, Levi’s, Michael Kors, Sisley, Gant, Calvin Klein ja muut kaverit löytyvät kaikki listalta, samoin kuin myös edullisemmat Only, Vero Moda, Pieces, Jack & Jones.

Matka-aikaa outlettiin Amsterdam Centraalilta tulee reilun tunnin verran. Reittiopas (itse käytän muuten 9292.nl) näyttää reitiksi Intercity Lelystad Centrumiin, josta bussi 3 kuljettaa kymmenessä minuutissa Batavia Stad-pysäkille. Kokonaismatka-aika 1 tunti 10 minuuttia.

 Loppuun vielä yksittäinen vinkki outlettien ystäville:

+ Esprit-outlet Bijlmer ArenA     (kartan alareunan sininen neulanen)

Amsterdamista löytyy myös Esprit Outlet, Bijlmer ArenA:lta. Liike on suoraan metro-/juna-aseman edessa, ja vaikkei liike nyt aivan valtava olekaan, on tarjolla kuitenkin melko laaja valikoima, ja hyviä löytöjä voi tehdä paljonkin.

Bijlmer ArenA:n asemalle pääsee niin metrolla (54 suuntaan Gein) kuin monella eri junallakin keskustasta. Matka-aikaa kertyy 15-20 minuuttia.

Hauskaa shoppailua!

-Iina

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.