Suomen suurin matkablogiyhteisö

USA Roadtrip osa 2: Los Angeles (+Uber ja Lyft koodit)

Los Angeles jäi mieleen jännänä eri ääripäiden kaupunkina. Toisaalta LA oli ehdottomasti juuri sitä loistoa ja palmupuita, joista aina näkee kuvia ja kuulee, ja toisaalta LA oli myös likainen, kaoottinen ja pieni shokki.

Walk of Fame Frank Sinatra

Yövyimme hostellissa West Hollywoodissa ihan kulman takana Walk of Famesta. Iso suositus muuten USA Hostels -ketjun hostelleille (LA, San Diego, San Francisco) – huoneet olivat siistejä, sijainnit mahtavia ja hintaan kuului myös syö-niin-paljon-kuin-jaksat aamupala, jossa pääsi myös paistamaan pannukakkuja. Walk of Fame näkyy aina lehdissä ja telkkarissa loistokkaana, kiiltävänä katuna täynnä julkkiksia, mutta totuus oli kuitenkin, että valtaosa tähdistä (varsinkin loppupäässä) oli peittynyt purkkaan ja likaan, ja kadun varrella näkyi paljon levotonta porukkaa sekä kodittomia.

Hollywood Boulevard Walk of Fame

Hollywood Boulevardia illalla

Toisaalta juuri tämä jäi ehkä päällimäiseksi mieleen Los Angelesista: siellä sekoittuu lähes täysin saumattomasti maailman rikkaimman eliitin glamour köyhyyden ja kodittomuuden kanssa. Venice Beachilla näkyi vierekkäin huonokuntoisia, vanhoja rakennuksia ja uusia, moderneja, kameroin valvottuja lukaaleita. Näiden edessä olevalla nurmikolla nukkui kymmeniä kodittomia. Itselleni tuntui erityisen vaikealta ymmärtää, että moni näistä nurmikolla istuvista oli kadulla lähinnä avun puutteen takia – ehkä mielenterveyden ongelmat tai muut syyt olivat vieneet työkyvyn, eikä ympärillä ollut tukiverkostoa, joka pitäisi huolen. Pidämme Suomessa, ja valtaosin kai muuallakin Euroopassa, liian itsestäänselvyytenä sitä, että ongelmien edessä on aina paikka, minne kääntyä – on se sitten lääkäri, psykologi tai Kela.

Voisin kirjoitella tästä vaikka miten kauan, mutta siirryn nyt kuitenkin positiviisempaan tunnelmaan. Ensimmäisenä päivänä kävimme kävelemässä Santa Monicasta Venice Beachille.

Santa Monica Beach

Santa Monican rantaa

Marina del Rey

Marina del Rey

Tämän jälkeen suuntasimme keskustaan Union Stationille, ja siitä Olvera Streetille, joka on pieni katu täynnä ihania meksikolaisia pieniä putiikkeja sekä ravintoloita. Cinco de Mayon kunniaksi söimme ihanaa meksikolaista ruokaa La Golondrina Caféssa, jota ehdottomasti suosittelen!

Union Station Los Angeles

Union Station

Matka Venice Beachilta keskustaan kesti muuten 1,5 tuntia – olimme onnellisia, ettemme olleet vuokranneet autoa vielä Los Angelesiin. Käytimme LA:ssa siis lähinnä Uberia ja Lyftiä (joka useimmiten on hieman halvempi), sillä olimme kuulleet kauhutarinoita LA:n liikenteestä. Koko puolentoista tunnin matka maksoi meille $9,74 (käytimme myös $10 alekupongin), mikä tuntui lähes ryöstöhinnalta. Muissakin kaupungeissa käytimme kyseisiä palveluita, kun ajaminen tai parkkipaikan etsiminen ei innostanut, ja se olikin varmasti yksi parhaista päätöksistä koko matkalla. Monessa kaupungissa parkkipaikat ovat vähissä, kalliita ja liikenne voi olla todella ruuhkaista – Lyftin saimme paikalle lähes jokaisella kerralla alle 10 minuutissa, moni kuljettaja jakoi hyviä vinkkejä paikallisen näkökulmasta, ja erityisesti paikallisena tiesi parhaat reitit, ja osasi mahdollisuuksien mukaan välttää ruuhkia. Lyftin alekoodin ansiosta saimme jopa ilmaisia matkoja. (Tämä ei ole sponsoroitu mainos, olimme todella vain niin tyytyväisiä.)

Tässä alekoodit molempiin palveluihin (huom. koskee vain uusia käyttäjiä):
UBER: phcdrju9ue
Tällä koodilla saat 10€ alekoodin, joka lyhyellä matkalla voi tarkoittaa jopa ilmaista matkaa.

LYFT: IINA813949
Myös tällä koodilla luvalla 10€ alennuksia/matkoja, ymmärtääkseni jopa 5 kappaletta.

Ja kyllä (full disclosure), saan itse myös alennuksen, mikäli käytät koodiani. Lyft tosin ei ainakaan toistaiseksi ole täällä käytettävissä, joten siitä en pääse hyötymään. Jaan nämä täällä kuitenkin ihan siksi, että meitä kyseiset palvelut (ja alennukset) auttoivat todella paljon, ja toivottavasti näin myös teitä muita matkaajiakin.

Universal Studios Los AngelesNäin pienen mainospuheen jälkeen matkatarina saa jatkua. Seuraavan päivän vietimme Universal Studiosilla. Liput olivat kalliit ($90 per henkilö), mutta oli meillä myös hauskaa. Vaikka erilaisia huvipuistolaitteita ei mielestäni ollut mielettömiä määriä, olivat ne sitäkin paremmin suunniteltuja. Erityisesti uusi Harry Potter kylä ja laite olivat huikeita – laitteessa tuntui oikeasti siltä, että olisi lentänyt ympäri Tyhypahkaa ja huispauskenttää. Ja Harry Potter-fanit huomio – ostaessasi liput Universal Studiosin omilta nettisivuilta, saat early admission-lipun, jolla pääset alueelle tuntia aikaisemmin. Koska kyseessä on uusin, ja paljon huomiota herättänyt laite, voivat jonot välillä olla hurjat, mutta me ainakin pääsimme sisään noin 10 minuutissa, kun suuntasimme ensimmäisenä kyseiseen laitteeseen, kun pääsimme klo. 8 sisään.

Tylyaho Universal Studiosilla

Tylyaho Universal Studiosilla

Minions Universal Studiosilla

Ihan pisti naurattamaan, kun pääsi näiden ihanien Minionsien kanssa kuvaan 🙂

Water World esitys Universal Studiosilla

Water World esitys Universal Studiosilla

Illalla kävimme vielä kurkkaamassa Griffith Observatoriota ja erityisesti sieltä näkyvää maisemaa kaupungin yli ja Hollywood-kyltille.

Näkymä Los Angelesin yli Griffith Observatoriolta

Näkymä Los Angelesin yli Griffith Observatoriolta

Hollywood kylttiViimeisenä, muttei vähäisimpänä kävimme vielä seuraavana päivänä Warner Bros Studiosilla. Tämä on ehkä hieman vähemmän puhuttu kohde kuin Universal, mutta mielestäni ehkä jopa hieman parempi! Erityisesti näin monia TV-sarjoja seuraavana oli huikeaa päästä kuulemaan ja näkemään, missä esimerkiksi Big Bang Theory -sarjaa kuvataan, ja istumaan Ellenin studion katsomossa. Kierroksella ajeltiin vaunuissa, mutta päästiin myös kävelemään lavasteiden keskellä ja kurkistamaan sisään muutamaan rakennukseen. Ja tietty, ottamaan kuva Friends-sarjasta tutussa Central Perkissä!

Warner Bros Studios lavasteet

Lavasteita Warner Bros Studiosilla – heti kuvan vasemmalla reunalla kuvattiin muuten kuuluisa ylösalaisin-suutelukohtaus Spiderman elokuvaan!

Central Perk Warner Bros Studiosilla

Central Perk Warner Bros Studiosilla

Seuraavassa postauksessa luvassa San Diego!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Andrina torstai, kesäkuu 9, 2016 at 21:26

  Lennetään lauantaina San Fransiscoon aloittamaan omaa road trippiämme ja majoitumme nimen omaan USA Hostelsissa, joten tosi kiva kuulla että voit suositella ketjua 🙂 Olvera Street on meillä myös Losin to do -listalla, mutta nyt alkoi Universal ja Warner Bros houkuttelemaan myös. Varsinkin Tylypahka kiinnostaisi! Kiitos muuten Lyft vinkistä, käytin sitä aikoinaan Nykissä ja toimi kyllä tosi kätevästi, ja nimen omaan noiden ekojen kertojen alennukset tekee kuljetuksista tosi edullisia.

  • Reply iinamaija torstai, kesäkuu 9, 2016 at 21:32

   Oi ihanaa, teillä on huippureissu edessä! San Franciscon USA Hostels oli muuten ehdottomasti mun suosikki niiden paikoista, huippusijainti ja tosi siisti ja moderni. Meillä pohdittiin myös kauan, että pitäiskö tuhlata rahaa Universaliin ollenkaan, ja mentiinkin sit tosiaan vielä Warnerille lisäksi, mutta molemmat oli kyllä ehdottomasti tosi hauskoja nähdä! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.