Suomen suurin matkablogiyhteisö

USA Roadtrip osa 1: Ensimietteitä paluushokin keskeltä

Nyt on reissu takana, ja aika raju paluu arkeen käynnissä. Muutimme nimittäin heti 2 päivää paluun jälkeen uuteen asuntoon, ja töissä olimme saaneet muutaman uuden kiireellisen projektin, joten aika kovalla temmolla mennään näin kesän alkuun.

Devil's Golf Course Death Valley USA Roadtrip Kuolemanlaakso

Devil’s Gold Course Death Valleyssa

Ihan pikaisesti ajattelin kuitenkin jakaa ensifiilikset paluun jälkeen muutaman kuvan kera, ja kertoa, että tarkoituksenani on kesän mittaan kirjoittaa sarja postauksia matkamme eri pysäkeistä, budjetoinnista, suunnittelusta ja jakaa vähän vinkkejä muille samanlaista matkaa suunnitteleville.

Ensifiilikset siis: matka oli aivan uskomaton ja ehdimme nähdä niin paljon muutamassa viikossa, etten etukäteen osannut kuvitellakaan. Erityisesti se, että yhden päivän ajomatkan aikana voi kulkea ensin vuoristossa, sitten aavikolla ja hiekkadyyneillä, jatkaa matkaa valtavan metsän läpi Grand Canyonille on jäänyt mieleen esimerkkinä siitä, kuinka upeita ja erityisesti vaihtelevia maisemia matkalla tuli vastaan. Ei tekisi mieli uskoa, että kävimme vain neljässä osavaltiossa, joista vielä ehdimme nähdä vain pienen osan.

Arizonan hiekka-aavikkoa ajomatka San Diego Grand Canyon

Ajomatkalla San Diegosta Grand Canyonille kuljettiin niin hiekka-aavikon…

Prescott National Forest ajomatka San Diego Grand Canyon

…kuin metsäisten kukkuloidenkin keskellä.

Aivot eivät vielä ole täysin ehtineet kaikkea näkemäänsä ja kokemaansa prosessoida, sillä lähinnä tuo kaiken suuruus ja vaihtelevuus tuntuu olevan jatkuvasti mielessä, eikä yksittäisiin kohteisiin ehdi keskittyä matkaa miettiessä. Tässä kuitenkin pieni huomio kaikista kohteistamme, joista sitten lisää juttua tämän sarjan myöhemmissä postauksissa:

Los Angeles – Valtava kaupunki, paljon hauskaa tekemistä (huvipuistoja esim) ja nähtävää turisteille, tuloerot hurjan selkeästi näkyvissä katukuvassa. Ei suosikkini, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen

San Diego – Ihastuttava, huomattavasti LA:a pienempi kaupunki, joka tuntui kuin eri maailmalta vaikka vain parin tunnin ajomatkan päässä olikin. Mahtavaa meksikolaista ruokaa, ja rento meininki.

Balboa Park San Diego

Balboa Park San Diegossa

Grand Canyon – Ehdottomasti yksi must-see kohteista, upea! Jokaisella näköalapaikalla eri maisema. Jos suunnitelmiin ei kuulu pidempi vaellus tai muu aktiviteetti, yhdessä tai puolessatoista päivässä ehtii nähdä tarpeeksi.

Antelope Canyon – Henkeäsalpaava, ehdottomasti vaikka ylimääräisen ajomatkan arvoinen, vaikka meillä sattuikin matkalle. Tunnin ohjattu kierros oli yksi upeimpia kokemuksia tällä reissulla.

Antelope Canyon USA roadtrip

Tässä Antelope Canyonin uloskäynti – eihän tästä edes huomaa, että tuolla alhaalla voisi kävellä! Kuvia sisältä luvassa myöhemmässä postauksessa (maistiainen löytyy Instagramista!)

Zion National Park – Suosikkini vierailemistamme kansallispuistoista. Upeaa punaista vuoristoa silmänkantamattomiin, ja ihania vaellusreittejä ympäriinsä. Tänne pitää palata.

Las Vegas – Hauska, ja tarpeeseen tullut rentouttava pysähdys useamman tentassa vietetyn yön, ja pitkien vaelluspäivien jälkeen. Olosta oli helppo nauttia, ja Cirque du Soleilin KÁ esitys oli huikeaa katsottavaa! Vinkki hotellihuoneen upgreidausta kaipaavalle tulossa myöhemmin.

Death Valley National Park – Kuolemanlaakso yllätti heittämällä niskaamme oikein kunnon rankkasateen, joka onneksi meni ohi nopeasti. Karuja, mutta kauniita maisemia, joiden ei jaksa uskoa olevan luonnon aikaansaamia.

Artist's Palette Death Valley USA roadtrip

Artist’s Palette Death Valleyssa – Värit kivissä ovat eri mineraalien ja metallien aikaansaannosta

Yosemite National Park – Taas aivan erilainen, upea maisema. Eniten eurooppalainen kokemus koko matkalla, muistutti paljon Alppimaisemaa. Ihania vaellusreittejä, ja mahtavia vesiputouksia. Satuimme paikalle aikaan, jolloin virtaus vesiputouksissa oli kuulemma voimakkaimmillaan pitkään aikaan.

San Francisco – Kaupungeista suosikkini. Kiva tunnelma, joka muistutti jollain tavalla paljon Tukholmaa. Kivoja ravintoloita ja kahviloita, matkan paras Happy Hour, monta tuntia shoppailua ja helppo vaikka kävellä ympäriinsä. Pääsin myös toteuttamaan vanhana pesäpalloilijana pitkäaikaisen unelmani, kun kävimme katsomassa baseball ottelun! Pois ajaessa poikkesimme myös kierroksella Stanfordin yliopiston kampuksella, joka oli ehdottomasti visiitin arvoinen.

Highway 1 – Jälleen kerran huikeita maisemia, vaikka tässä vaiheessa matkaa olimmekin jo niin väsyneitä, että emme ehkä jaksaneet keskittyä ihasteluun niin paljon kuin muuten varmasti olisimme. Ihana ajoreitti joka tapauksessa! Varaudu riittävällä bensalla, sillä matkalla asemia ei löydy kovin usein, ja lisäksi hinnat olivat aika hurjat normaaliin verrattuna (tämä pätee muihinkin syrjäisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi kansallispuistoihin).

Pfeiffer State Beach Highway 1 varrella

Pfeiffer State Beach Highway 1 varrella Big Surissa

Tässä ensimietteitä! Tarkempaa kuvausta eri paikoista ja enemmän kuvia, joita muuten kertyi lähemmän 20 GB, jossei enemmänkin, luvassa myöhemmin.

Ihanaa kesäkuuta kaikki!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.