Suomen suurin matkablogiyhteisö

De Efteling – huvipuistoilua Hollannissa

Kun edellisessä postauksessani Keukenhofista pääsin aloittamaan viime kevään muistelut, ajattelin kirjoittaa vielä toisestakin hauskasta kohteesta, jossa vierailimme reilu vuosi sitten täällä Alankomaissa. De Efteling jäi mieleen ihanana huvipuistona, joka ei perustunut pelkästään hurjiin vuoristoratoihin ja törmäilyautoihin. Puistossa oli useita upeita laitteita (englanninkielinen sana ’attractions’ sopii paremmin näitä kuvaamaan), joissa esimerkiksi kuljettiin rauhallisesti gondolihissin tyylisessä vaunussa läpi maagisen keijumetsän tai käveltiin ympäri satumetsää. Pääsinpä myös jopa hiihtämään ensimmäistä kertaa vuosiin!

Droomvlucht laite Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

Kuva täältä – Kuvassa Eftelingin ”Droomvlucht”

Oma vierailumme Eftelingiin ajoittui siis talveen, kuten alla olevista kuvista myös näkyy. Toisin kuin Suomessa on totuttu, tämä paikka on auki ympäri vuoden. Osana Winter Eftelingiä pääsimme myös ihastelemaan upeaa valoshowta päivän päätteeksi. Valitettavasti lumisateen vuoksi osa laitteista oli suljettuina, mutta siitä huolimatta emme kyllä kokeneet minkäänlaista tekemisenpuutetta. Vaikkei mukanamme lapsia ollutkaan, uskallan väittää tämän olevan erityisen lapsiystävällinen (tai ehkä myös herkästi pahoinvoivalle, yleensä huvipuistoja välttelevälle sopiva) kohde: rauhallisempia ajeluita ja laitteita oli paljon. Lisäksi Alankomaille tyypillisestä joka-päivä-sataa-ainakin-vähän -säästä ei tarvitse kovin huolehtia, sillä yllättävän moni laitteista kulkee sisätiloissa.

Efteling sijaitsee Noord-Brabantin provinssissa Tilburgin ja ’s Hertogenboschin kaupunkien kupeessa. Autolla paikalle pääsee tietty näppärästi, jossei satu pahimpiin ruuhkiin. Juna+bussi-yhdistelmä Amsterdamista kuluttaa noin 2 tuntia aikaa, ja alueelta löytyy myös laaja tarjonta hotelleja, mikäli päiväretki ei innosta. Alla kuvia omalta retkeltämme.

De Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

Fata Morgana

De Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

Vogel Rok

De Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

Carnaval Festival

De Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

De Efteling huvipuisto Alankomaat Hollanti

Jee sukset jalassa!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jonna / Lempipaikkojani perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 17:33

  Ihanan näköinen paikka! Kiitos vinkistä. Katsoin, ettei meiltä ajaisi kuin vajaat 2,5 h tuonne, joten laitan ehdottomassti harkintaan. Meidän kolme neitiä tykkäisivät puistosta aivan varmasti 🙂

  • Reply iinamaija maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 10:40

   Ihanaa, että vinkki tuntui osuvan kohdalleen. Olen kyllä ihan varma, että neidit tykkäisivät! Itsekin jo vähän haaveilen uusintakierroksesta. 🙂

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 19:38

  Efteling oli aivan mahtava paikka, lähdimme sinne yli kymmenen hengen vaihtariporukalla. Satumetsässä samoilu oli huikea kokemus. Puhuva puu kruunasi koko retken.

  • Reply iinamaija maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 10:42

   Oi, tollaisella isommalla porukalla on kyllä varmasti ollut hauska reissu! Mutta se satumetsä oli kyllä myös tosiaan ihana, ja muutenkin koko puistossa oli kiva vähän maaginen tunnelma, ja kaikki tuntui loppuun asti suunnitellulta. 🙂 Puhuva roskis oli myös huippu!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.