Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hollannin tulppaanipellot ja Keukenhof

Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat

Maaliskuun lopulla vietettiin Alankomaissa Keukenhofin avajaisia tälle keväälle. Keukenhof on Lissessä, noin puolen tunnin bussimatkan päässä Amsterdamista, sijaitseva upea tulppaanipuutarha, jossa joka vuosi eri teeman mukaan rakennetaan näyttäviä kukkaistutuksia. Alueella voi myös lisämaksua vastaan hypätä veneeseen, joka kiertää pienen lenkin tulppaani-istutusten keskellä. Viime vuonna Keukenhofissa vieraillessani tosin jätin tämän väliin, sillä kylmyyden takia suuri osa tulppaanipelloista ei kukkinut. Puutarha itsessään oli kuitenkin vierailemisen arvoinen ilman veneilyäkin!

Lisseen pääsee helposti autolla ja junalla. Keukenhofin kautta on järjestetty sekä juna+bussi-kuljetuksia että bussikuljetuksia, joihin voi ostaa combilipun (kuljetus ja sisäänpääsy puutarhaan). Itse hyppäsimme kyseiseen bussiin Schipolin lentoasemalta, ja maksoimme lipuista 24€. Jono bussiin oli kyllä hurjan näköinen, vaikka olimmekin arkipäivänä liikkeellä, mutta busseja tuli non-stoppina eikä odotusaikaa lopulta kertynyt kovin kauaa. Kannattaa kuitenkin varautua, että kyseessä on yksi Alankomaiden suosikkikohteista, joten ihmisvilinältä ei mitenkään voi täysin välttyä.

Tulppaanipeltoja pääsee ihastelemaan myös Keukenhofin puutarhan ulkopuolella. Suosittua on vuokrata pyörä Keukenhofin edustalta, ja lähteä tutkimaan lähialueita, jotka ovat täynnä toinen toistaan upeamman näköisiä värikkäitä peltokaistaleita. Esimerkiksi täältä löydät kartan suositellusta pyöräilyreitistä. Itse en ole vielä tätä ehtinyt kokeilla, mutta tulppaanipyöräretki on ehdottomasti to-do listalla.

Tulppaaneihin liittyviä tapahtumia riittää Alankomaissa muutenkin aina huhti-toukokuulle saakka. Esimerkiksi Amsterdam Tulip Festival täyttää pääkaupungin kukkaloistolla huhtikuussa, ja huhtikuun lopulla (24.-26.4.) kulkee Haarlemin ja Noordwijkin välillä tulppaaniparaati.

Tähän loppuun vielä kuvia viime vuodelta Keukenhofista.

Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat Keukenhof Hollanti tulppaanit Alankomaat

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply jjanika_ maanantai, huhtikuu 18, 2016 at 17:04

  Oi kuinka ihania kuvia!
  – Janika https://www.rantapallo.fi/janikaseikkailee/

  • Reply iinamaija tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:16

   Kiitos! Oli kyllä valokuvauksellinen kohde 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.