Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruokavinkkejä Tukholmaan

Tein viime viikonloppuna valmistujaisseremonian merkeissä lyhyen comebackin Tukholmaan, missä asustelin siis maisteriopintojeni aikana yhteensä noin puolitoista vuotta. Vaikka tämänkertainen vierailu olikin vain muutaman päivän mittainen, löysin kaksi ihanaa ruokapaikkaa, joiden inspiroimana ajattelin jakaa muutaman ruokavinkin kyseiseen kaupunkiin. Tässäpä näitä:

1.Café Sirap

Amerikkalaiset pannukakut ravintola Tukholma Cafe Sirap

Tämä on oma kestosuosikkini lounas- tai brunssipaikaksi. Café Sirapissa on melko laaja tarjonta erilaisia ihania salaatteja, aamupalalautasia, wrappeja, ja mikä ihaninta: amerikkalaisia pannukakkuja. Paikka on melko pieni ja suosittu, eikä tietääkseni ota vastaan varauksia, joten erityisesti sunnuntaibrunssille saattaa joutua jonottamaan. Sopii muuten myös erittäin hyvin kouluhommien tekoon iltapäivisin: kahvia sai ainakin ennen santsata ilman lisämaksua, ja nettikin toimi moitteetta. Paikka ei tosin ole auki enää klo. 16 jälkeen (viikonloppuisin 17).

Café Sirap (http://www.cafesirap.se/)
Surbrunnsgatan 31A

2.Rice

Rice on Östermalmilla sijaitseva pieni aasialainen ravintola, joka tarjoaa all-you-can-eat buffetin hintaan 159 kruunua. Vaikka buffet on melko rajallinen, on ruoka aina ollut erittäin hyvää ja ravintolassa aina ihana tunnelma. Hintaan kuuluu myös herkullinen sushi, rajattomasti pöytään kannettuna. Palvelu on myös aina ystävällistä.

Rice Asian Restaurant & Bar (https://gastrogate.com/restaurang/rice/)
Nybrogatan 16

3.Österlånggatan 17

Österlånggatan 17 on yksi sarjasta osoitteensa mukaan nimettyjä ravintoloita Tukholmassa, ja toinen viime viikonlopun löydöistäni. Kyseinen ravintola on ihanalla paikalla Gamla Stanin reunalla – ikkunasta näkyy ihania Gamla Stanille tyypillisiä taloja, mutta alue ei kuitenkaan ole paikan pahin turistirysä, vaan hieman rauhallisemmassa päässä vanhaa kaupunkia. Sisällä ravintolassa oli myös ihana tunnelma. Paikka oli tyylikäs, muttei kuitenkaan liian fiini, vaan ihanan rento ja siisti samaan aikaan.

Tonnikalahampurilainen Österlånggatan 17 Tukholma ravintola

Tilasin tonnikalahampurilaisen, joka oli kyllä yksinkertaisuudessaan melko täydellinen. Se koostui vain leivästä, tonnikalafileestä ja puolikkaasta avokadosta. Mukana tulleet ranskalaiset olivat myös ihanan rapeita ja hyvin maustettuja. Tätä menisin vaikka heti syömään uudestaan!

Österlånggatan 17 (http://osterlanggatan17.se/)
Osoite nimensä mukaisesti

4.Ulla Windbladh

Ulla Windbladh sijaitsee Djurgårdenissa, Skansenin reunalla, ja on toinen viime viikonlopun löydöistä – täällä juhlistimme tutkintotodistuksen saamista seremonian jälkeen. Ravintola oli ihanan suloisessa pienessä rakennuksessa (kuvassa), ja oli sisältä myös rakennuksen tyylille uskollinen. Perinteiset raitaliinat tekivät paikasta klassisen, muttei kuitenkaan vanhanaikaista.

Listalta löytyi perinteisempiä liha- ja kanaruokia, ja ainakin oma kanani maistui todella herkulliselta (ja kaikki muutkin pöytäseurueessa kehuivat ruokaa kovasti). Lisäkehuja suussasulavan herkullisesta leivästä, jota mussuttelin onnellisena napani melkein täyteen jo ennen itse annoksen saapumista. Seurueemme yksi keliaakikko sai myös useampaa eri leipävaihtoehtoa, jotka kuulemma maistuivat niin hyvälle, että oli vaikeaa uskoa gluteenittomuuteen. Kun tarjoilijoiden kaikista eleistä vielä näkyi vahva ammattitaito, oli kokemus ihan huippuluokkaa – vaikkei kuitenkaan äärimmäisestä gourmet-ravintolasta ollutkaan kyse.

Wärdshuset Ulla Windbladh (http://www.ullawinbladh.se/)
Rosendalsvägen 8

5.Café Ektorpet

Vohveli kahvila Tukholma Cafe Ektorpet

Vielä viimeisenä bonusvinkkinä: Djurgårdenin perällä (Waldemarsuddessa) on ihana kahvila, Café Ektorpet, josta saa vohvelin lakkahillolla! Sen voi kesällä nauttia ihanalla terassilla katsellen veneitä ja nauttien ihanasta, vihreästä ympäristöstä.

Café Ektorpet (kartta täällä)
Prins Eugens Väg 4

Nauttikaa!

Iina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.